Utorak 19. mar 2024.
Policija

POLICAJCI U VRNJAČKOJ BANJI OVAKVU SITUACIJU JOŠ NISU VIDELI: Zatekli gej par u automobilu, a onda - šok

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Objašnjenje osumnjičenog izazvalo dodatnu sumnju.

Tokom kontrole mesta na kojem lokalni parovi vole da se osame i razmenjuju nežnosti, a na kojem je prijavljeno da se nalazi i osoba koja se sumnjiči da je diler droge, policajci iz Vrnjačke Banje priveli su D. M. (33) iz Beograda, kod koga su pronađene psihoaktivne supstance, između ostalog i oko 50 grama mešavine s amfetaminom.

UBISTVA, MUČENJA, OTMICE, AUDIO SNIMCI - POLICIJA PRETRESLA ŠTEKOVE: Glavni dokazi protiv klana Velje Nevolje

UBISTVA, MUČENJA, OTMICE, AUDIO SNIMCI - POLICIJA PRETRESLA ŠTEKOVE: Glavni dokazi protiv klana Velje Nevolje

"BILA JE VEOMA BRIŽNA MAJKA, NIJE SE ČUDNO PONAŠALA" Oglasile se komšije o tragediji koja je Vrčin zavila u crno

"BILA JE VEOMA BRIŽNA MAJKA, NIJE SE ČUDNO PONAŠALA" Oglasile se komšije o tragediji koja je Vrčin zavila u crno

"POLICIJA JE OPKOLILA CEO KRAJ" Drug druga u Borči brutalno tukao do smrti, kamere snimile kako NOSI TELO DO ŽBUNA?

"POLICIJA JE OPKOLILA CEO KRAJ" Drug druga u Borči brutalno tukao do smrti, kamere snimile kako NOSI TELO DO ŽBUNA?

U prvi mah ovo bi delovalo kao jedan sasvim običan radni dan ljudi u plavom, da nije bilo objašnjenja osumnjičenog koje je, blaže rečeno, zateklo policajce.

Naime, prijava o potencijalnom narko-dileru bila je povod da policija omete u razmeni nežnosti parove koji to mesto vole da koriste kako bi se osamili.

Nakon nekoliko proverenih parkiranih vozila u kojima nije pronađeno ništa sumnjivo, ali su saznali da su se dva muškarca, držeći se za ruke, zaputila šumskom stazom. Krenuli su tim putem i ubrzo ugledali u žbunju jedan skriveni automobil, čija su stakla bila potpuno zamagljena. Policajci su pokucali na prozor i zatražili da otvore vrata. U vozilu je nastalo komešanje, a potom su vrata otvorila dvojica muškaraca koji su popravljali svoju garderobu.

- Zbunjeno su objašnjavali da su se zapričali, ali su ih policajci odmah upitali imaju li nešto od nedozvoljenih stvari, te im naredili da izađu iz automobila. Usledio je pretres i kod osumnjičenog D. M. pronađeni su narkotici - otkriva izvor.

Kako dodaje sagovornik, priča je tada krenula u sasvim neočekivanom pravcu! D. M. se uspaničio, pošto je količina narkotika koja je kod njega pronađena daleko veća od one koja se može podvesti pod posedovanje za ličnu upotrebu, pa se odmah raspričao.

- Počeo je da objašnjava da je došao kod prijatelja u posetu, a da su mu ti narkotici potrebni kao lek. U tom trenutku je zatražio da se odvoji od svog prijatelja, pa je rekao da je HIV pozitivan i da mu amfetamini služe kao pomoćno lekovito sredstvo. Da su u vezi potvrdio je i prijatelj osumnjičenog, koji je rekao da pazi na svog partnera i pomaže mu koliko može, ali da nije znao da konzumira narkotike, kao i da ne zna zašto bi on to radio - objašnjava naš izvor.

Nezvanično, osumnjičenom D. M. po privođenju je naređeno da dostavi potvrdu da je HIV pozitivan, jer će u suprot nom biti testiran. O slučaju je obavešteno nadležno tužilaštvo, koje je policiji naredilo da pretrese stan koji je osumnjičeni koristio. Za sada se D. M. sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu narkoticima, ali ako se utvrdi da je zaista HIV pozitivan i da o tome nije obavestio partnera, može se očekivati dopuna krivične prijave.

Iskusni policajci koji su preuzeli slučaj, iako sumnjaju u priču osumnjičenog da je HIV pozitivan, ne isključuju mogućnost da je to samo njegov pokušaj da dobije što manju kaznu.

Kako kažu, u karijeri su se naslušali raznih opravdanja za posedovanje teških narkotika, a među zanimljivijim bio je i slučaj dilera koji je tvrdio da heroin koristi zato što ima traume iz detinjstva i psihičke probleme, a na njega ne deluju klasični sedativ.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd