fbpx
Skip to main content
Taksista Despotovac

"DA SAM ZNAO DA JE OMETENA U RAZVOJU NE BIH JE TERAO DA IMAMO ODNOSE" Gnusna odbrana taksiste (61) osumnjičenog za silovanje devojke (29)

Foto: Facebook/Printscreen
Tužilac nije poverovao M. R. (61) iz okoline Despotovca, pa mu je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini određen jednomesečni pritvor

Desilo se, ali nije bilo silovanja. Ona se nije branila, niti je pokušala da pobegne iz kola. Sve vreme mi se smešila, pa me je to ohrabrilo da pomislim da želi nešto više da ima sa mnom.

KONAČNO OTKRIVENO! Ovim redosledom je ubica usmrtio Đokiće: Lidija pokušala da pobegne, JEZIVI DETALJI

KONAČNO OTKRIVENO! Ovim redosledom je ubica usmrtio Đokiće: Lidija pokušala da pobegne, JEZIVI DETALJI

KRVAVA NOĆ U LESKOVCU: Zdravstveni radnik (23) IZBODEN nasred ulice dok se vraćao sa smene iz kovid bolnice

KRVAVA NOĆ U LESKOVCU: Zdravstveni radnik (23) IZBODEN nasred ulice dok se vraćao sa smene iz kovid bolnice

ISPLIVALO ŠTA JE DŽONIĆ SPALIO ZAJEDNO SA PORODICOM ĐOKIĆ: Svaki detalj brutalnog ubistva isplanirao do tančina

ISPLIVALO ŠTA JE DŽONIĆ SPALIO ZAJEDNO SA PORODICOM ĐOKIĆ: Svaki detalj brutalnog ubistva isplanirao do tančina

Ovim sramnim rečima se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, kako se saznaje, branio M. R. (61), taksista iz okoline Despotovca, osumnjičen da je posle proslave slave Đurđic povezao kući rođaku (29) i silovao je u svom automobilu.

Izvor otkriva da tužilac nije poverovao u njegovu odbranu, naročito imajući u vidu to što je žrtva osoba ometena u razvoju, ali i prošlost osumnjičenog, koji je u zatvoru proveo sedam godina zbog istog krivičnog dela.

- Njemu je određen pritvor do 30 dana - kaže izvor.

Zna je od rođenja

M. R. je tokom saslušanja šokirao i svojom izjavom "da nije znao da je njegova žrtva ometena u razvoju", iako je to očigledno, pošto je devojka na nivou deteta u osnovnoj školi, a on je poznaje od rođenja, jer su rođaci.

- Da sam znao da je ona osoba ometena u razvoju i sa posebnim potrebama, na bih je terao da imamo odnose. Znam da ima govornu manu, ali ne i ostalo - nevešto se pravdao osumnjičeni. Izvor kaže da je njegova odbrana "da mu se devojka smešila na slavi, što je on shvatio ka znak za pristanak" - sumanuta.

- To što se možda i nasmešila iz pristojnosti na slavi ne znači ništa, a naročito ne znači da je pristala na obljubu - objašnjava naš sagovornik upoznat sa slučajem.

On dodaje da nema sumnje da je ovde reč o smišljenom zločinu, koji je M. R., inače osuđivani silovatelj, planirao i izvršio.

- Jedan svedok je ispričao da je tokom slave, u kući žrtvinog oca, primetio da M. R. krišom po nogama dodiruje nesrećnu devojku ispod stola. Takođe, sve vreme se došaptavao s drugim žrtvinim rođakom i namigivao mu. Svedok je rekao i da su oni na taj način pripremali teren za užas koji će uslediti. Zato je, kada je slavska večera završena, M. R. predložio da odveze žrtvu kući, ali i njenog rođaka, kako ostali ne bi ništa posumnjali - kaže sagovornik i nastavlja:

Lažni dobročinitelj

- Lažni dobročinitelj se dogovorio s tim rođakom da ga ostavi u centru sela, a on sa žrtvom potraži skrovito mesto. To mu nije bilo teško, jer u to doba, oko ponoći, nema žive duše u seoskim sokacima, pa se nije mnogo udaljavao, već je mračno skrovište našao kod crkve. Osumnjičeni je, kako se ranije pisalo, posle silovanja odvezao žrtvu do njene kuće, a on otišao svojoj.

policija
Foto: Srbija Danas

- Napastvovana devojka će tek biti saslušana u tužilaštvu, a naloženo je i da se detaljno pregleda, ne samo ginekološki, već i da se utvrdi njeno celokupno psihofizičko stanje - dodaje izvor.

Meštani sela

Ubeđeni smo da ima više žrtava

Meštani sela kod Despotovca znaju uhapšenog taksistu kao prekog silovatelja.

- Pored toga što je već osuđivan za dva silovanja, mi smo ubeđeni da je on počinio i više ovakvih nedela, samo što žrtve nisu prijavljivale, što zbog sramote, što iz straha. Izvukao bi se možda i ovog puta da se napastvovana nije požalila svojoj babi i da nisu odmah intervenisali njeni otac i brat - pričaju žitelji sela i dodaju:

- Ovoga puta je došao red da despotovački silovatelj, koji je isti kao Malčanski Berberin, a možda i gori od njega, plati za niz svojih nedela.

Žrtva nemoćna

Znam da je to radio i drugim ženama

Napastvovana devojka je ranije ispričala da se seća da je M. R. zaključao sva vrata na svom taksiju i da ju je svukao nagu.

- Znam da me je svukao. Pokušala sam da se branim, ali mi je uhvatio ruke. Ćutao je sve vreme. Bilo mi je mrsko i gnusno, ali bila sam nemoćna i plašila sam se da me ne prebije. Znala sam i da je to radio i drugim ženama - ispričala je žrtva.

Slični manijaci

Od njih se ledi krv u žilama

Igor Milošević - Osuđen je 2008. na 15 godina zatvora zbog toga što je prethodne godine silovao jednu radnicu butika u Beogradu, dok je drugu pokušao da obljubi.

Saša Mega - Tokom 2010. godine, uz pretnje nožem, silovao četiri žene u Beogradu. Prvi put je napao sa 17 godina. Osuđen je na 20 godina zatvora.

Radonja Ćirković - Novopazarac, višestruki povratnik, 2012. osuđen je na 12 godina zbog pokušaja silovanja devojke u Beogradu i dva krivična dela nedozvoljene polne radnje.

Dejan Gojković - Vojni policajac uhapšen je u novembru 2013. zbog tri silovanja i pet pokušaja silovanja devojaka i žena u Beogradu. Osuđen je na 18 godina zatvora.

 Bojan Zarubica - Sin balkanskog trgovca ljudima Milivoja Zarubice osuđen je 2013. na 20 godina robije zbog tri silovanja u Beogradu.

Ninoslav Jovanović - Malčanski Berberin osuđen je na doživotnu robiju, a kaznu je počeo da služi u avgustu ove godine. Ovaj višestruki silovatelj svoje žrtve je šišao, a poslednju žrtvu (12) 10 dana je držao u zatočeništvu.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd