Utorak 19. mar 2024.
Policija

POLICIJSKA POTERA u Beogradu: Nožem izbo majku bebe pljačkajući kladionicu

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Napadač star oko 20 godina pobegao sa lica mesta

Beogradska policija je na tragu razbojniku koji je opljačkao jednu kladionicu u Batajnici i nožem izbo radnicu (24), majku bebe, koja je ostala živa zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći, koja je radila na dežurnom punktu u Domu zdravlja u Batajnici.

Pljačka se dogodila u utorak, oko četiri sata ujutru. Nepoznati napadač, star oko 20 godina, uleteo je u kladionicu i "rambo" nožem izbo radnicu, oteo joj torbicu s novcem, koja joj je bila vezana oko struka, i pobegao.

Policija
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Mlada majka je obilno krvarila posle uboda u stomak, a velika sreća je što se u kladionici u trenutku napada zatekao jedan igrač, koji je pozvao Hitnu pomoć.

- U kazinu je, osim igrača na poker aparatima, bila i njena drugarica, radnica iste kladionice, koja je pre upada razbojnika došla da je obiđe i donese joj večeru. Posle prvog šoka oboje su joj pritekli u pomoć i doneli peškir da zaustave krvarenje. Farmerke su joj skroz bile natopljene krvlju i pitanje je šta bi se desilo da Hitna pomoć nije bila u Domu zdravlja Batajnica, koji se nalazi nedaleko od kladionice. Stigli su za nekoliko minuta i odmah je odvezli u bolnicu u Zemunu. Svekrva joj je čuvala bebu dok je devojka radila treću smenu. Iz bolnice je izašla na ličnu odgovornost, jer nije htela da bude odvojena od deteta - kaže izvor iz istrage. 

"VIDEO SAM BILJANU": Studentkinja iz Kraljeva radi sezonski posao u GRČKOJ!?

Razbojnik je najverovatnije iz Batajnice, jer prvi rezultati istrage ukazuju da je dobro znao raspored rada u kladionici i vreme u koje ih obilazi obezbeđenje.

- Pobegao je u park između zgrada nedaleko od kladionice i tamo bacio torbicu u kojoj je bio novac. Mobilni telefon povređene radnice, koji je bio u torbici, bacio je na drugo mesto, na suprotnom kraju Batajnice. Policija je pokušala da ga locira na osnovu njenog telefona, ali ga se on odmah rešio. Sve ukazuje da je dobro isplanirao pljačku i da je dokaze razbacao na različite strane da bi zavarao trag, kao i da dobro poznaje teren. Izgleda da je bio u zasedi i čekao da obezbeđenje ode. Tačno je znao da u trećoj smeni radi samo jedna žena i ustremio se na nju kao laku metu. Bio je maskiran kapuljačom i maramom preko lica, dok je na rukama imao hirurške rukavice. Okretao je glavu u stranu prilikom ulaska, jer je znao gde su kamere, ali je nepažnjom ostavio DNK trag i pitanje je dana kada će biti uhvaćen - objašnjava izvor i dodaje da je obezbeđenje kladionice otišlo dvadeset minuta pre pljačke.

Radnica je bila izbodena iznad grudi, u stomak i u podlakticu, ali se uspešno oporavlja.

Zvonio na vrata pre pljačke

Napadač je zvonio na vrata kladionice, a čim mu je zaposlena otvorila, svom snagom se obrušio na nju i oborio je na pod. U ruci je držao nož, kojim ju je posekao iznad grudi, a onda joj je istrgao torbicu sa novcem, koja je bila vezana oko struka. Sa plenom je krenuo ka vratima, ali se uspaničio i nije znao da ih otvori pritiskom na dugme, posle čega joj je zadao ubode u stomak i ruku.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd