fbpx
Skip to main content
značka policije

Policijska uprava Novi Sad: Policija nije skrivala slučaj Kontić

Foto: Srbija Danas
Policija demantuje neistine koje je preneo portal "nova.rs"

Policijska uprava Novi Sad saopštila je večeras da je na internet portalu "nova.rs" objavljena "apsolutna neistina" da je "policija skrivala slučaj Kontić od tužilaštva 19 dana".

AKCIJA!! = ULTRA LAST MINUTE CENE Hurgada od 445€, Bugarska od 139€, Istanbul od 85€

AKCIJA!! = ULTRA LAST MINUTE CENE Hurgada od 445€, Bugarska od 139€, Istanbul od 85€

VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU SVIM SRBIMA: "Moramo se političkim sredstvima boriti za slobodu"

VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU SVIM SRBIMA: "Moramo se političkim sredstvima boriti za slobodu"

"Samo ono što vojnik nauči u miru, može da uradi u ratu" Vulin na vežbi podržanoj računarskim simulacijama

"Samo ono što vojnik nauči u miru, može da uradi u ratu" Vulin na vežbi podržanoj računarskim simulacijama

- Iako u vesti, koju su prepisali od drugih medija, stoji samo da je Više javno tužilaštvo tada pokrenulo istražni postupak, portal "nova.rs" je objavio naslov "Policija skrivala slučaj Kontić od tužilaštva 19 dana". Na toj netačnoj tvrdnji bazirali su i svoj novi tekst pod naslovom "Slučaj Kontić: Kako je tužilaštvo Rebića uhvatilo u laži", ističe se u saopštenju.

Kako se ukazuje, i u jednom i u drugom slučaju, reč je o potpunoj laži i očiglednoj obmani javnosti, pošto se i iz zvaničnog odgovora Višeg javnog tužilaštva vidi samo da su oni tada pokrenuli istražni postupak, što naravno ne znači i da je policija tada obavestila tužilaštvo o prebijanju mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

- Istine radi, policija je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestila 24. avgusta, čim je dobila prijavu od Kliničkog centra Vojvodine. Navedeno tužilaštvo je dalo nalog policiji da započne prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navedenog slučaja, u skladu sa čim je policija uzela izjavu i od oštećenog i od više osoba koje su te večeri bile prisutne na mestu događaja. Naravno o svemu su sačinjene službene beleške i upoznat je postupajući tužilac - navodi se u saopštenju PU Novi Sad.

Takođe se napominje da je u međuvremenu od strane tužioca prekvalifikovano krivično delo - iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva.

- Upravo zbog promene krivičnog dela za koje se tereti osumnjičeni, moralo je doći i do promene postupajućeg tužilaštva, pa je predmet prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Zato je ovo tužilaštvo, u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela, 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage - objašnjava se u saopštenju.

PU Novi Sad navodi da je teško poverovati da je neistina koja je objavljena na portalu "nova.rs" posledica isključivo nepoznavanja zakonskih procedura.

- Tačnije, šta znači obavestiti tužilaštvo o događaju, šta podneti krivičnu prijavu i pokrenuti istražni postupak, kao i koja su krivična dela u nadležnosti kog tužilaštva. Očigledno je njihov cilj narušavanje ugleda pripadnika PU Novi Sad koji rade na rasvetljavanju pomenutog slučaja - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
11 Beograd