fbpx
Skip to main content
POLICIJA-TRAKA

Porodična drama u Vrbasu: Čerka OSUĐENA zbog maltretiranja majke na godinu dana ZABRANE PRILASKA

Foto: Srbija Danas
"Otac je odmah pristao da potpiše"

Žena iz Vrbasa biće izbačena iz kuće u kojoj živi zbog višegodišnjeg maltretiranja rođene majke, pravosnažna je presuda, juče doneta u Specijalnom sudu u Novom Sadu. Čerki će u narednih godinu dana biti zabranjeno da prilazi majci ne bliže od 500 metara i moraće da joj isplati 126.000 dinara na ime sudskih troškova.

Ova jedinstvena presuda doneta je na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i epilog je višegodišnje svađe ćerke i majke oko renoviranja kuće posle požara, koja je kulminirala i fizičkim nasiljem.

Kriv novac

Prema rečima izvora iz istrage, ćerka je maltretirala majku zato što ova nije htela da prizna da je uložila novac u renoviranje izgorele kuće.

- Nakon požara, ćerka je svojim novcem učestvovala u saniranju štete i od roditelja je zahtevala da potpišu dokument kojim bi potvrdili da je ona uložila 37.000 evra. Otac je odmah pristao da potpiše dok je majka odbila, što je pogoršao odnose i dovelo do razdora u porodici. Tada su krenule svađe, neslaganja, niz uvreda i pretnji - otkriva izvor.

Majka je veoma teško podnela svađu sa ćerkom, pa je zbog narušenog zdravlja i ćerkinog lošeg ponašanja pomoć potražila od Centra za socijalni rad, ali i od policije.

Sanja Papić STRAHUJE ZA BEZBEDNOST: Sklonila se s malom Larom daleko od očiju javnosti

- Svađe i loši odnosi među njima kulminirali su 3. marta 2017. godine kada je došlo do fizičkog sukoba. Posle takve dramatične situacije, majka se preselila da živi kod druge ćerke, a onda i kod svoje sestre. Međutim, do vrhunca drame dolazi kada je majka odlučila da se vrati u porodičnu kuću 19. juna 2017. godine. Tada je ćerka odbila da joj otključa vrata, pa je majka sve prijavila policiji. Zahvaljujući stupanju na snagu novog Zakona, ovaj slučaj je dobio epilog na sudu. Ćerka je privremeno udaljena od kuće na 30 dana, ali je između 13. i 14. jula 2017. godine prekršila tu zabranu zbog čega je osuđena i kažnjena udaljavanjem iz kuće i zabranom prilaska. Međutim, ćerka je preko advokata zatražila reviziju presude, pa je novo izvršenje odlagano, ali je Vrhovni kasacioni sud njen zahtev odbio kao neosnovan i ta presuda je juče postala pravosnažna. Ćerka će sada definitivno morati da se odseli - otkriva sagovornik blizak slučaju.

 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd