fbpx
Skip to main content
Dragoslav Ognjanović

Poslednji slučaj - smrt Nikole Bojovića: UBIJENI Miša Ognjanović zastupao pripadnike klanova (FOTO)

Foto: Media Centar
Likvidiran na Novom Beogradu

Dragoslav Miša Ognjanović (57), koji je likvidiran preksinoć na Novom Beogradu, bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata krivičara. Njegova karijera bila je ispunjena nizom medijski propraćenih slučajeva, a zastupao je brojne klijente okrivljene za teška krivična dela pred Višim i Specijalnim sudom, među kojima je i vođa "zemunaca" Luka Bojović, kao i pripadnici "škaljarskog klana".

Poslednji slučaj u kom je Ognjanović učestvovao, ticao se zastupanja porodice Bojović, u svojstvu oštećenih, pred Specijalnim sudom u procesu protiv ubica Nikole Bojovića (39), Lukinog brata.

Pročitajte i:

U aprilu ove godine za ubistvo Lukinog brata i Miloša Vidakovića (29) osuđeni su Saša Cvetanović, kao neposredni ubica na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina. Miloš Delibašić, koji je optužen da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao ovu kriminalnu grupu, oslobođen je optužbi.

Luka Bojović
Foto: SD/Ilustracija

Ognjanović je zastupao i Anđelku, majku Bojovića, kada je u Crnoj Gori privedena, pa proterana zbog navodnog nadziranja kuće Ratka Koljenšića, pomenutog napadača na njenog sina. Pre tri godine, policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika Šaranovićeve grupe došla do informacija da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava - planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića, kako prenosi Blic.

Hapšenje "škaljaraca" u restoranu "Durmitor"

Što se tiče Bojovićevih ljudi u Crnoj Gori, Ognjanović je zastupao i "škaljarce", uhapšene prošle godine u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu. Pre samo tri nedelje, pred Višim sudom Ognjanović je branio svog klijenta u ovom postupku Miloša Nilovića, kojem se zajedno sa Ilijom Zecom i Mitrom Muratovićem sudi za nelegalno držanje i nošenje oružja.

Slučaj iznude u "Havani"

Bio je advokat odbrane pred Višim sudom za iznudu u kazinu "Havana". Okrivljeni Vladimir Popović i Vojislav Kostić označeni su kao pripadnici škaljarskog klana, a uhapšeni su zajedno sa Daliborom Đorićem 2017. zbog iznude 110.000 evra. Popović, koji je i upravnik "Havane" važio je za dobrog prijatelja i saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća. S druge strane, Kostić, bivši žandarm, visoko je u hijerarhiji klana, tvrdi Blic, a njegov brat uhapšen je u novobeogradskom restoranu "Durmitor", u velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno više pripadnika klana.

Branio Ikera, zastupao Filipa Koraća u parničnim postupcima

Ognjanović je branio i Ivana Pavlovića Ikera, jednog od, kako Blic navodi, poznatijih švercera kokaina, povezanih, takođe, sa ujedinjenim kotorskim klanom.

Policija na tragu Ognjanovićevog ubice: Istraga se vrti oko OVOG čoveka

Ubijeni advokat zastupao je i osobe za koje se prema operativnim saznanjima policije, navodi Blic, veruje da su preuzele upravljanje Bojovićevim klanom nakon njegovog hapšenja. Tako je, kako se saznaje, Ognjanović zastupao i Filipa Koraća, navodnog naslednika Bojovića u Srbiji. Iskusni krivičar zastupao je Koraća čak i u parničnim postupcima (krivičnih Korać i nema) i u njegovo ime podnosio tužbe sudovima.

Branio optuženog za ubistvo Brisa Tatona

Ognjanović je bio i branilac Đorđa Prelića, navijača Partizana i jednog od osuđenih u slučaju ubistva Brisa Tatona. Prelić je osuđen na 10 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo kao jedan od organizatora nereda koji su doveli do masovne tuče navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz, a u kojoj je stradao Taton. To ponovljeno suđenje bliži se kraju i ove godine se može očekivati nova presuda i Preliću i njegovom navodnom saučesniku Dejanu Puzigaći.

Ognjanović je zastupao okrivljene i u slučaju brutalnog prebijanja koje je dovelo do ubistva Fedora Frimermana ispred splava "Saund" u julu 2013. godine. Okrivljenima u ovom postupku suđenje je nedavno počelo ispočetka.

Između ostalog, Ognjanović je bio šest godina deo pravnog tima koji je branio i Slobodana Miloševića pred haškim tribunalom. Milošević je, kao što je poznato, u sudnici Tribunala nastupao sam, ali grupa advokata, čiji je i Ognjanović bio deo, preipremala je tu odbranu.

Jedno u nizu ubistva saradnika Luke Bojovića

Samo u poslednjih dva meseca ubijeno je nekoliko saradnika i prijatelja Luke Bojovića na području Srbije i Crne Gore. Likvidacija Miše Ognjanovića dovodi se sa ovim u vezu, jer je advokat poslednjih godina ponajviše zastupao upravo Bojovića, koji je u Srbiji pravosnažno oslobođen svih optužbi, a u Španiji izdržava kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja arsenala oružja.

Ubijeni se prošle godine oženio misicom Sanjom Papić koja je 23 godine mlađa od njega, i sa kojom je dobio ćerku. Pre toga je bio oženjen Plejbojevom zečicom Natalijom Mihić, sa kojom ima sina. U pucnjavi koja se dogodila u subotu u Ulici Antifašističke borbe ranjen je u desnu šaku Ognjanovićev sin Petar (26).

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd