fbpx
Skip to main content
Boban Stojanović

Potresna ispovest poznatog LGBT aktiviste: Moj tata se u subotu UBIO skokom pod VOZ, nisam ga VOLEO

Foto: Facebook/printscreen/Boban Stojanović
Nedaleko od mesta nesreće pronađeno oproštajno pismo

Poznati gej aktivista Boban Stojanović podelio je danas potresnu poruku na svom Fejsbuk profilu.

Stojanović je sa pratiocima podelio tešku porodičnu priču nakon vesti da mu je otac Miodrag Stojanović (66) izvršio samoubistvo kod Zaječara. Detalje iz porodičnog života poznatog borca za ljudska prava malo ko je znao.

- Ovo je moj otac. Njegovo ime je Miodrag. Njegovo ime je bilo Miodrag. Njegov ime se sastoji od dve reči "mio" i "drag". Ubio se. Nije mogao da živi bez moje majke. Nisam bio u najboljim odnosima sa njim, nisam voleo svog oca. Bilo je lepih momenata, ali samo nekoliko. Od njega nisam naučio ni jednu veštinu, ni neku mudrost, nikakvo znanje od njega nisam dobio. Nikad mi nije davao podršku. Posedovao je život moje majke kroz strah i kontrolu. Želeo je i da bude i vlasnik mog života. Kada sam to shvatio, odlučio sam da odem. Kada sam se odrekao onoga što se očekivalo od mene kao sina, postao sam loše dete. Neko ko nije ispunio očekivanja o unucima. Tišina zbog nasilja u porodici, neizgovorene reči zbog bola uzele su život moje majke. Nakon što je umrla, on je bio izgubljen i odbačen. Izgubio je i prijatelje zbog nasilja i alkohola. Pričao sam sa njim, ali nije hteo da sluša. Bio je tvrdoglav. Ubio se skokom pod voz. Ipak sam neke stvari na kraju i naučio. Sve je oprošteno. Počivaj u miru, tata! - napisao je Boban.

Miodrag Stojanović skočio je u subotu pod putnički voz na pružnom prelazu na Grljanskom putu kod Zaječara. Putnički voz je saobraćao na relaciji Zaječar - Niš.

Utvrđeno je da je reč o samoubistvu jer je nedaleko od mesta nesreće pronađeno oproštajno pismo.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd