fbpx
Skip to main content
Hronika

"Pozajmio sam pare i došao da se SPALIM PRED SUDOM": Tragična ispovest čoveka koji tvrdi da je PREVAREN

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Savladan i predat lekarima službe Hitne pomoći

S. T. iz Mokrina pokušao je juče da se otruje i zapali ispred zgrade novosadskog suda, ali je u toj nameri sprečen munjevitom akcijom policije i pripadnika obezbeđenja te institucije.

S. T. se polio benzinom iz plastične flaše od dve litre, izvadio je upaljač i držao ga u jednoj ruci, a u drugoj ruci je držao flašu pesticida te se uputio u zgradu suda uz pretnje da će popiti otrov i da će se zapaliti, a u ispovesti Tanackov je ispričao zašto se odlučio na takav korak.

Kaže da je bio nepromišljen, u trenutku potpunog očaja, jer je dobio obaveštenje da mora da napusti kuću koju je nedavno kupio u roku od 15 dana i da mora da plati 90.000 dinara na ime sudskih troškova.

- Došao sam potpuno rastrojen do suda gde sam izgubio spor i nikome nisam pretio, niti sam nekoga hteo da povredim. Samo sebe i to zato da bih skrenuo pažnju na moj slučaj. Sada kada hladne glave razmišljam, samo mogu da se zahvalim policajcima koji su me u toj nameri sprečili. Popio sam malo otrova, jedva jedan gutljaj i dobro sam ispekao usne, a ne znam šta bi bilo da me nisu savladali policajci. Verovatno bih umro – rekao je skrušeno S. T. neposredno nakon izlaska iz bolnice.

Hronika
Hronika
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

On tvrdi da je prevaren od strane prodavca kuće koju je kupio u Mokrinu i lokalnog javnog beležnika koji je verifikovao kupoprodajni ugovor.

- Ja sam kuću kupio za 2.500 evra i taj kupoprodajni ugovor smo potpisali i verifikovali kod javnog beležnika. On je pitao vlasnicu kuće da li sam joj isplatio ceo iznos i ona je to potvrdila. Međutim, ispostavilo se da kuća nije legalizovana, pa nam je javni beležnik rekao da se dogovorimo ko će to da plati. Izašli smo napolje, dogovorili se da mi vlasnica od cene kuće odbije 200 evra zarad tog troška i vratili se kod beležnika u kancelariju i to mu saopštili. Nakon toga smo potpisali ugovor i sve je bilo u najboljem redu, dok nisam saznao da ne mogu da legalizujem kuću jer postoji dug za struju vredan 126.000 dinara – priča S. T..

Kaže da je od vlasnice zatražio da nadoknadi taj dug i zapretio joj tužbom, na šta mu je ona odgovorila: - Slobodno me tuži, ja ću onda reći da mi nisi isplatio punu cenu za kuću -

Hronika
Hronika
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Tad je pred sudom krenula moja agonija. Prvo u Osnovnom sudu u Kikindi, a zatim pred Višim sudom u Novom Sadu koji nisu imali sluha za moj slučaj i presudili su u korist prodavca kuće. Sada sam dobio nalog da se iselim i platim sudske troškove. Sada stvarno ne znam šta ću – potrešeno priča S. T.

S. T. priča da se našao u bezizlaznoj situaciji i da ne zna šta će dalje biti sa njim.

"UPLAŠENI SMO ZA NJEGA": Oglasili se roditelji Darka Lazića i otkrili NOVE DETALJE napada na pevača

Ubiće me, molim vas, ZOVITE POLICIJU: Svi detalji napada na pevača Darka Lazića

- Ja sam razveden, nemam posao, živim od socijalne pomoći i nemam para za advokate. U potpunom očaju pozajmio sam pare da dođem u Novi Sad i spalim se pred sudom. Želim još jednom da se zahvalim policajcima koji su me spasli. Možda sada neko i čuje za moj slučaj pa mi pomogne – kaže Stevan Tanackov.

Policajac je iskoristio trenutak nepažnje S. T. i oduzeo mu upaljač, a zatim je savladan i predat lekarima službe Hitne pomoći koji su ga prevezli u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine radi dalje dijagnostike.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd