Utorak 19. mar 2024.
Imlek

Požar u Imleku lokalizovan, vatrogasci u pripravnosti: Garež leti svuda, stanovništvo se nagutalo dima! (FOTO)

Foto: Facebook/Nikola Skenderija
Vatrena stihija zahvatila magacinski prostor

U zgradi "Imleka" na Zrenjaninskom putu, sinoć je izbio požar, koji je u toku noći stavljen je pod kontrolu. 

Sektoru za vanredne situacije u Beogradu oko 20:30 prijavljeno je da je u fabrici "Imlek" u Padinskoj Skeli izbio požar u magacinskom prostoru, saopštio je MUP.

Kako se nezvanično saznaje zapalio se amonijak u delu Imlekove zgrade u kojem se proizvodi kiselo mleko. Saobraćaj na ovom delu puta sada je normalizovan.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević naveo je da je na licu mesta bilo 64 vatrogasca sa 26 vozila.

- Iz bezbednosnih razloga odmah je izvršena evakuacija svih zaposlenih i niko nije povređen. O svemu je obaveštena i ekotoksikološka ekipa Gradskog zavoda za javno zdravlje koja je bila prisutna na licu mesta - rekao je Milošević. 

Prema informacijama, garež se osećao čak u Zemunu, a stanovnici Borče bili su u panici jer, kako navode "ne mogu normalno da dišu i tera ih na kašalj". 

Trenutno je na terenu angažovano 40 vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila, koji rade na dogašivanju požara.

Na mestu događaja prisutna je i ekotoksikološka ekipa Gradskog zavoda za javno zdravlje koja je izvršila neophodna merenja i tom prilikom nije utvrđeno prisustvo amonijaka u vazduhu.

Kompanija Imlek oglasila se povodom ovog slučaja.

U jednom od pogona Imleka, u Padinskoj Skeli, došlo je do požara koji je ubrzo lokalizovan. Niko od zaposlenih nije povređen. Sva materijalna šteta biće u najkraćem roku sanirana kako bi se što pre nastavilo sa redovnim radom fabrike – saopštili su iz kompanije Imlek.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd