fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

VELJIN NEMILOSRDNI MESAR KOMANDUJE IZ ZATVORA: Upadnite u bunker, uništite sve! Otkriveni detalji zavere

Foto: E-stock/Miloš Rafailović/Profimedia
Bliski saradnik Veljka Belivuka, Marko Miljković iz ćelije u Specijalnom zatvoru tražio je da se zastraše porodice uhapšenih kako ne bi svedočili

Netvanično je poznato da je policija operativnim radom došla do informacije da se pojedini navijači Partizana iz grupe "Leva strana" hvale da se čuju sa "šefom" koji je u zatvoru.

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

MAKLJAŽA U KAFANI: Muškarac iz okoline Velikog Gradišta nožem nasrnuo na drugog gosta, pa pretio policiji

MAKLJAŽA U KAFANI: Muškarac iz okoline Velikog Gradišta nožem nasrnuo na drugog gosta, pa pretio policiji

NASTAVLJA SE AKCIJA "GNEV" Uhapšen muškarac iz Bele Crkve zbog dilovanja droge

NASTAVLJA SE AKCIJA "GNEV" Uhapšen muškarac iz Bele Crkve zbog dilovanja droge

Inspektore je šokirala ta informacija jer su shvatili da je u pitanju ili Marko Miljković ili Veljko Belivuk, koji su u najstrožem pritvoru u Specijalnom zatvoru.

Ubrzo je ta informacija prosleđena kolegama iz zatvora koje su upale u ćeliju Marka Miljkovića i pronašle telefon ne veći od upaljača i punjač. Miljković je telefon sakrio u jednoj od flaša, od kojih su bili napravljeni improvizovani tegovi za vežbanje. Kako mobilni ne bi bio otkriven tokom redovnih kontrola, flaše je napunio solju umesto vodom.

Pretnje klana sa grafita

Da ostaci Belivukove bande ne miruju i da slušaju naloge šefova iz Specijalnog zatvora, govore i grafiti podrške klanu koji se svakodnevno pojavljuju u Beogradu i kojima se veličaju vođe i Partizanova navijačka grupa "Principi".

"Stop represiji - Grobari", "Iz principa", "Sa nama uvek nevolja", "Mi smo gazde grada", samo su neki od grafita koji običnim građanima ne znače mnogo, ali predstavljaju jasnu poruku lojalnosti kriminalnom klanu.

Veljko Belivuk i Marko Miljković
Veljko Belivuk i Marko Miljković
Foto: E-stock/Miloš Rafailović/Profimedia

Nezvanično je poznato da je Marko Miljković, čiju reč pripadnici klana na slobodi cene podjednako, kao i Belivukovu, izdao nekoliko naređenja u gluvo doba noći iz zatvorske ćelije.

- Urlao je i rekao da svi moraju da znaju da su "Principi" živi. Da moraju da se pojačaju aktivnosti navijača, okupljanja, da se crtaju grafiti, organizuju transparenti i bakljade, da se čestita Velji rođendan i da se na glavnim zidovima crtaju murali sa znakom "Principa". Miljković je urlao i rekao da se ne ponašaju kao neke tetke i babe, već da izađu iz rupa i nešto rade jer, dok su njih dvojica u zatvoru, mora da se oseti da oni nisu ugašeni - navodi se.

U prilog tome ide i činjenica da su Veljini saradnici pre dvadesetak dana provalili u bunker. Oni su skinuli pečat s vrata nekadašnjeg restorana FK Partizan i nasilno ušli u objekat iako ga je policija nakon akcije hapšenja blokirala, pa je sada potpuno jasno ko je to na koji način naredio.

- Naredio je da upadnu u bunker na Partizanovom stadionu, objasnio u šiframa u koji tačno deo i pokušao da im da do znanja šta da sklone. Pretpostavlja se da se radi o materijalnim dokazima, možda i oružju, ili o nekim tragovima koje je trebalo skloniti. Posle toga je rekao s kim navijači moraju da se sretnu, od koga da uzmu novac, očigledno je hteo da objasni da mora da se nastavi posao - nezvanično je poznato.

Podrška vođama sa radija

Podrška uhapšenim vođama klana mogla je da se čuje i na radio-talasima, pa je tako Marku Miljkoviću bio posvećen čitav blok pesama, u kom mu je poručivano da izdrži.

Oglasili su se i njegovi pajtaši, a onda i njegova supruga, koja mu je čestitala, uz poruku da su ona i deca uz njega. Izabrala je i prigodnu pesmu "Volim te baš takvog kakav jesi, svima loš, meni najbolji"

Ono što je posebno zabrinulo policiju jeste poslednja Miljkovićeva direktiva.

- Rekao je da moraju da se obiđu sve porodice uhapšenih, da im se da do znanja da niko ne sme da svedoči, da se svi brane ćutanjem, kao što su se ranije dogovorili. Miljković je smatrao da će biti dovoljno samo da porodice vide "Principe" i da će im sve biti jasno - ističe se nezvanično.

Miljković je navodno posle zaplene pokušao da se brani rečima "da telefon nije njegov". Međutim, istragom je utvrđeno da laže pošto je na uređaju nađen njegov DNK.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd