fbpx
Skip to main content
Veljko Belivuk

POZNATO KO SU BELIVUKOVI NASLEDNICI: Policija otrlika lokacije potencijalnih vođa kriminalnih klanova!

Foto: Profimedia
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da MUP zna ko su potencijalni naslednici uhapšenog Veljka Belivuka

Ministar je naglasio da će se njegov uspeh kao ministra policije meriti time da svaka sledeća organizovana kriminalna grupa koju država pronađe i razbije bude slabije organizovana, manje opasna i kraćeg trajanja.

MUTNE RADNJE Isplivali novi detalji o BMW-u Veljinog saradnika, saslušani inspektori Uprave kriminalističke policije

MUTNE RADNJE Isplivali novi detalji o BMW-u Veljinog saradnika, saslušani inspektori Uprave kriminalističke policije

VELJA NEVOLJA TERORISAO CELO PANČEVO: Jeo i pio u restoranu pa uradio nešto zbog čega su svi čutali i pravili se "ludi"

VELJA NEVOLJA TERORISAO CELO PANČEVO: Jeo i pio u restoranu pa uradio nešto zbog čega su svi čutali i pravili se "ludi"

PRIJAVIO NESTANAK SUPRUGE, policija tragala za njom, a onda je pronašli kako se KRIJE U ORMANU u porodičnom domu!

PRIJAVIO NESTANAK SUPRUGE, policija tragala za njom, a onda je pronašli kako se KRIJE U ORMANU u porodičnom domu!

- Policija zna ko su potencijalni naslednici klana Belivuk-Miljković, i potpuno smo svesni da se kavački klan neće odreći Srbije kao tržišta narkotika, ali ni kontrole nad putevima droge za zapadnu Evropu. Vođe kavačkog klana su slobodne, nalaze se u zapadnoj Evropi i Crnoj Gori. Intenzivno rade na obnavljanju mreže. A škaljarski klan, čiji brojni pripadnici su ubijeni u mafijaškim obračunima, sada vidi svoju priliku za povratak - rekao je Vulin.

Kako je dodao, borba sa njima nikada neće prestati, a bande koje prodaju narkotike i zbog njih ubijaju, nikada neće nestati.

- Znaju "kavčani" i "škaljarci" kolika im opasnost preti i od MUP i od BIA, čiji su radnici zajedničkim naporima razbili klan Belivuk-Miljković, kao što znaju da je tužilac Nenadić bio nezaobilazan faktor koji sada preuzima pravnu borbu sa klanom, borbu koja je i važnija od njihovog fizičkog sklanjanja sa ulica - istakao je ministar.

Hapšenje
Foto: Profimedia

On je, komentarišući podatak da je saradnička Belivukova struktura dopirala i do državnih institucija, odnosno pojedinih državnih službenika, istakao da je apsolutna većina pripadnika MUP čestita.

- To su ljudi na koje treba da budemo ponosni. Ima i onih koji su svoje značke ustupili kriminalcima. Imamo saznanja o pojedincima koji su pomagali klanu, po njima postupamo, neki su uhapšeni, neke istražujemo. Niko neće ostati bez sankcije. Ali radimo i na onima koji sarađuju sa drugim kriminalcima. To se obično ogleda u dostavljanju informacija o istragama ili ih prilikom kontrola saobraćaja i objekata pronađemo u društvu kriminalaca - rekao je on.

Ministar Vulin je dalje objasnio da je naredio da se svaki kontakt sa licima iz kriminogenih sredina mora prijaviti starešini i opravdati, a da njegovo neprijavljivanje ili neodobreno ponavljanje vodi ozbiljnim sankcijama.

- Nije krivično delo da poznajete bilo koga, ali je ozbiljan problem ako policajac vrši poslove obezbeđenja kriminalcima noseći službenu značku i službeni pištolj. Znam tačno u broj i glavu ko sve to radi u MUP. Njihove starešine znaju da će i njihova odgovornost biti zatražena ukoliko se tako nešto prepozna i ne sankcioniše. Imamo slučajeve da dokažemo saradnju policajca sa kriminalcima, a u njegovom dosijeu su samo najviše ocene. U takvim slučajevima tražim da mi se ocene opravdaju, a onaj ko ih je dao da preuzme odgovornost - zaključio je Aleksandar Vulin.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd