fbpx
Skip to main content
slovenačka policija

PRAVIO HAOS PO BEOGRADU SLUŽBENIM PIŠTOLJEM! U besu plašio nedužne ljude, sva njegova dela prolazila nekažnjeno

Foto: Profimedia/ilustracija
Uplašeni građani odmah su to prijavili policiji, uz opis automobila marke alfa romeo u kojem je bio policajac

Policajac M. K. (25) iz Beograda mesecima je pravio haos po gradu službenim pištoljem, a nadležni su na to žmurili! Međutim, nakon kraćeg vremena MUP ga je suspendovao. Kako se saznaje, u poslednjem incidentu 13. decembra posvađao se s jednim učesnikom u saobraćaju, pa je na kraju rasprave potegao i službeni pištolj na njega, a zatim pobegao s lica mesta.

USLED NARKOMANSKE KRIZE ISKASAPIO ŽENU PO PREPONAMA: Novi detalji jezivog ubistva u Žarkovu

USLED NARKOMANSKE KRIZE ISKASAPIO ŽENU PO PREPONAMA: Novi detalji jezivog ubistva u Žarkovu

OTAC I SIN TVRDE DA SU UPUCANI: Novi detalji haosa kod Varvarina, otkriveno gde su ranjeni

OTAC I SIN TVRDE DA SU UPUCANI: Novi detalji haosa kod Varvarina, otkriveno gde su ranjeni

ČITULJA ZA ROGANOVIĆA - Zvicer odao poštu poginulom kavčaninu: Je li ti lakše ranama orle i viteže?

ČITULJA ZA ROGANOVIĆA - Zvicer odao poštu poginulom kavčaninu: Je li ti lakše ranama orle i viteže?

Te večeri M. K. je iznerviralo ponašanje jednog vozača koji ga je preticao, pa je izašao iz vozila da se svađa.

- On je došao do drugog vozača koji je bio s još jednom osobom u automobilu. Počeo je da viče na njega i raspravi se nije nazirao miran kraj. U jednom trenutku izvadio je službeni pištolj i uperio u te dve osobe. Počeo je u besu da im preti da će pucati da bi ih uplašio, međutim, ubrzo se nekako sabrao i seo u svoje vozilo i odjurio - priča izvor blizak slučaju.

Građani uplašeni

Uplašeni građani odmah su to prijavili policiji, uz opis automobila marke alfa romeo u kojem je bio policajac.

- Odmah je raspisana potraga i patrola je ubrzo zaustavila M. K. Međutim, kako se vidi i na snimcima s kamera koje se nalaze na obližnjim lokalima, policajci su shvatili da je reč o njihovom kolegi, pa su ga pustili. Kasnije je on sam došao u policijsku stanicu u kojoj je zaposlen da bi isto vatreno oružje ostavio u stanici, ali su ga tada zaustavile dežurne starešine. On im je rekao da nije kriv za taj napad - otkriva izvor blizak slučaju.

Nikolić: Trebalo je već da ga otpuste

Kriminolog Zlatko Nikolić rekao je da je policajac M. K. posle prvog prestupa trebalo odmah da bude suspendovan.

- Osim oduzimanja pištolja, u tom slučaju M. K. je morao da završi na disciplinskom postupku i, prema težini prestupa, trebalo ga je otpustiti iz policije 100 odsto. Dovoljno indikacija ima da je on nezrela ličnost za posao koji mu je dat i da on nije za to. Ko zna iz kojih razloga se on opredelio za taj poziv. Ta osoba u MUP koja ga štiti treba onda, kada taj M. K. nekoga ubije, na primer, da odgovara s njim jer mu je vratio pištolj. Državni organi reaguju reaktivno, odnosno, prvo se nešto desi, pa onda oni nešto preduzmu. Protivna reakcija bi bila da ga je disciplinska komisija skinula sa spiska zaposlenih u MUP i trajno oduzela oružje, ali pošto to nije urađeno, možemo samo da čekamo da vidimo šta će dalje biti - rekao je Nikolić.

Kako se saznaje, policajcu M. K. ovaj prestup nije prvi koji je počinio službenim oružjem.

- Prošlog juna isti službeni pištolj mu je oduzet jer je njime pucao na tri osobe koje su sedele u kafiću, navodno nakon neke rasprave. Tada je bio pod dejstvom alkohola, a oružje mu je vraćeno krajem novembra - ističe izvor blizak slučaju.

Bahati policajac je i član jednog velikog policijskog sindikata, a sumnja se da iza njega stoje pojedini funkcioneri MUP i da su zbog toga sva njegova dela prolazila nekažnjeno.

U MUP su nam rekli da su upoznati s oba slučaja.

Preticanje u saobraćaju

- Povodom događaja od 18. juna ove godine protiv navedenog policijskog službenika pokrenut je disciplinski postupak, a o događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela. U vezi sa događajem od 13. decembra ove godine, utvrđivanje činjeničnog stanja je u toku - naveli su u MUP, pre nego što je M. K. suspendovan.

U petak je društvenim mrežama počeo da kruži snimak policajca koji preti vozaču koji ga snima jer ga je pretekao.

U tom videu policajac u civilu viče na građanina, govoreći da ga je "isekao" dok su vozili, a vozač ga je pitao da li mu je zbog toga udario automobil. Policajac je potvrdio.

- I zbog toga mi pretiš pendrekom i značkom. Da li si ti na službenoj dužnosti - pitao je vozač policijskog službenika, a on mu je odgovorio da jeste, i to 24 sata.

Zatim ga je pitao da li mu je pretio pendrekom koji se vidi na snimku u njegovoj ruci, a onda je sve eskaliralo.

- Ima da ti pretim pištoljem ako treba. Alo, bre, za ženu i dete ću da ubijem ako treba - vikao je policajac i oborio vozaču telefon. Nastavak rasprave nije snimljen.

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd