fbpx
Skip to main content
zatvor

Završio prava u ZATVORU: Jedan od osuđenih za ubistvo Tatona u Zabeli DIPLOMIRAO

Foto: Profimedia/ilustracija
Što se tiče procedure polaganja ispita, on je na fakultet dovođen iz požarevačkog zatvora pod posebnim merama obezbeđenja

Ivan Grković, jedan od osuđenih zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine, diplomirao je danas na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu, iako se nalazi u požarevačkom zatvoru "Zabela" gde izdržava kaznu od 13 godina zatvora.

Njemu je nakon višegodišnjih napora njegovog advokata, tek 2014. godine dozvoljeno da polaže ispite.

Grkovićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović rekla je da je njen klijent od 2014. godine, kada je položio prvi ispit iz zatvora, do danas položio 18 ispita.

- On je danas diplomirao i jako sam srećna, jer smatram da je to jedan od mojih najvećih profesionalnih uspeha - rekla je Dobričanin Nikodinović i zahvalila fakultetu Union što je Grkoviću omogućio da u posebnim uslovima polaže ispite.

Akcija u Staroj Pazovi: Uleteli mu u radionicu i našli brdo droge

Grković je pre slučaja Taton i odlaska u zatvor već bio student Pravnog fakuleta.

Što se tiče procedure polaganja ispita, on je na fakultet dovođen iz požarevačkog zatvora pod posebnim merama obezbeđenja, a da jedan zatvorenik diplomira iz zatvora je redak primer uspešne resocijalizacije osuđenih lica.

Bris Taton
Foto: Profimedia

Prema ranijim podacima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, u Srbiji studira svaki hiljaditi zatvorenik, odnosno oko njih desetak od više od 10.000 koji su pritvoreni ili na izdržavanju kazne zatvora.

Grković je inače, 2011. godine bio osuđen na 30 godina zatvora kao jedan od kolovođa nereda na Obilićevom vencu kada je stradao Taton.

Međutim tu kaznu mu je Apelacioni sud smanjio na 13 godina zatvora, a dodatno smanjenje za još jednu četvrtinu kazne usledilo je amnestijom iz 2012. godine.

Parastos na groblju u Borči: U ponedeljak TAČNO dve godine od BRUTALNOG UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ!

Osim Grkovića svi ostali osuđeni za učešće u ubistvu Tatona su pušteni na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

Takođe, optuženom Ðorđu Preliću, koji je bio u višegodišnejm bekstvu, prošle sedmice izrečena pravosnažna kazna od 10 godina zatvora, dok je Dejanu Puzigaći u toku ponovljeno sudenje, jer je kao i Prelić zbog bestva, u odsustvu bio osuđen na 14 godina zatvora.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd