Utorak 19. mar 2024.
Jelena Marjanović

Zoran Marjanović bio umemorisan Jeleni kao Zlatni Mekin: Propušteni pozivi nakon BRUTALNOG UBISTVA poslužili kao TRIK?!

Foto: Srbija Danas
Advokati Zorana Marjanovića podneli žalbu na optužnicu. Odluka do kraja juna

Na telefonu Jelene Marjanović (33), desetak minuta pošto je, prema optužnici, brutalno ubijena, zabeleženo je nekoliko propuštenih poziva od osobe koja je kod nje memorisana kao - Zlatan Mekin!

Veštačenjem je utvrđeno da se iza ovog pseudonima krije njen suprug Zoran Marjanović, koji je po treći put optužen da ju je mučki ubio.

Upravo to pozivanje telefonom, u vremenu posle 17.04, 2. aprila 2016. godine kada je, kako se sumnja, pevačica već bila mrtva, tužilaštvo smatra trikom kako bi se zavarao trag. U optužnici, koju je Viši sud u Beogradu potvrdio, a na koju su sva četvorica njegovih advokata uložila žalbu, navodi se da je Marjanović "namerno isključio telefon na deset minuta, od 16.54". U to vreme, signal njegovog telefona nije hvatala nijedna bazna stanica.

PIO SA DRUGOVIMA, PA NESTAO U DUBINI? Nastavlja se potraga za mladićem na Krajkovačkom jezeru

PIO SA DRUGOVIMA, PA NESTAO U DUBINI? Nastavlja se potraga za mladićem na Krajkovačkom jezeru

NOVI DETALJI istrage protiv škaljarskog EGZEKUTORA: Crnogorski PLAĆENIK zanemeo kod tužioca!

NOVI DETALJI istrage protiv škaljarskog EGZEKUTORA: Crnogorski PLAĆENIK zanemeo kod tužioca!

DRAMA U PRIHVATNOM CENTRU KOD KIKINDE Uhapšen migrant zbog pokušaja ubistva

DRAMA U PRIHVATNOM CENTRU KOD KIKINDE Uhapšen migrant zbog pokušaja ubistva

Sudski veštak tvrdi da je reč o "mirovanju" telefona, odnosno da je bio ugašen. Ipak, stručnjaci MTS nisu decidirani u tome da je aparat bio ugašen i navode da je moguće da je bio u određenom stanju koje može da se karakteriše kao mirovanje, i to onda kada nema komunikacije.

Detalji nove optužnice ne razlikuju se mnogo od ranijih, navedenih u prethodne dve. Pevačica iz Borče zadobila je osam brutalnih udaraca u glavu dok je stajala u kanalu nasipa Crvenka u Borči. Ove povrede su bile smrtonosne, a sa poslednjim udahom u pluća su joj dospele kapljice vode, grančice i mulj. Zločinac je koristio dva oružja - oštar predmet, ali i metalnu šipku.

Optužnica, koju je potvrdio Viši sud u Beogradu, ali koja čeka konačnu odluku Apelacionog suda, otkucana je na 90 strana. Ipak, prema tvrdnjama branilaca, i ona je puna manjkavosti. Ne daje odgovor na ključna pitanja - o motivu svirepog zločina, čime je konkretno ubistvo počinjeno, kako je ubica uklonio tragove i pobegao sa lica mesta.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović
Foto: Srbija Danas

- Treća optužnica je, kao i one ranije, puna pogrešnih činjenica i nagađanja, i to kod ključnih momenta, poput ko je ubio Jelenu i kako. Uložićemo žalbe, jer nema dokaza da je naš branjenik Zoran Marjanović počinio ubistvo. U optužnici su dati i iskazi, po tužiočevom mišljenju, ključnih svedoka. Ipak, te izjave su u nekim delovima suprotne činjenicama iz policijskih spisa, ali i navodima drugih očevidaca - kaže advokat Stefan Jokić, koji sa kolegama Nikolom Dumnićem, Aleksandrom Zarićem i Veljkom Delibašićem zastupa odbranu.

Jedan od njih, na čiji se iskaz tužilaštvo poziva, navodi da je video da muškarac i žena silaze niz nasip. Ipak, on decidirano tvrdi da je žena nosila gornji deo trenerke boje kajsije, a da je donji deo bio siv. Ovaj čovek je decidirno tvrdio da je upravo zbog te "čudne boje kajsije i zapamtio to dvoje ljudi".

On u svom iskazu nije mogao na osnovu fotografija da potvrdi da li je reč o Zoranu i Jeleni Marjanović. Pored toga, pevačica je, prema dokumentima, kada je ubijena na sebi imala crni donji i svetloplavi gornji deo trenerke.

Kuća Marjanovića
Kuća Marjanovića
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Ono što je najinteresantnije je što se u optužnici, pored Marjanovića, uvode i kategorije "izvršilac" i "počinilac", kao da je reč o drugoj N. N. osobi, a ne o pevačicinom mužu, koji se tereti za ubistvo. Ovo se ponavlja na ključnim tačkama optužnice - kada se govori o izolovanim DNK materijalima koji ne pripadaju Zoranu Marjanoviću. Reč je o biološkom tragu na unutrašnjoj strani leve Jelenine patike, koja je bačena na drugu stranu kanala (navodi se da je moguće da ju je bacio počinilac krivičnog dela), ali i na njenoj donjoj trenerci i vešu.

Ista situacija se ponavlja i na Jeleninom noktu na domalom prstu leve ruke. Ranije je objavljeno da taj DNK pripada muškarcu i da je on i dalje N. N. Sa ovog prsta skinuta je i njena venčana burma, koja nikada nije pronađena.

STENA SE OBRUŠILA I BACILA GA U AMBIS Vatrogasac iz Srbije POGINUO nakon što ga je ZAKAČIO KAMEN! (FOTO)

STENA SE OBRUŠILA I BACILA GA U AMBIS Vatrogasac iz Srbije POGINUO nakon što ga je ZAKAČIO KAMEN! (FOTO)

ANDONOV NA METI Na automobil brata POZNATOG REPERA bačen Molotovljev koktel

ANDONOV NA METI Na automobil brata POZNATOG REPERA bačen Molotovljev koktel

UHAPŠEN MUŠKARAC U BEOGRADU: Udarao ženu nasred ulice, oteo joj torbu, pa NASTAVIO DA DIVLJA?!

UHAPŠEN MUŠKARAC U BEOGRADU: Udarao ženu nasred ulice, oteo joj torbu, pa NASTAVIO DA DIVLJA?!

- U podnoktnom sadržaju ubijene Jelene Marjanović nema biološkog traga drugih osoba - navodi se izveštaj obducenata u optužnici. Utvrđeno je i da je ona na rukama imala odbrambene povrede. Kao prvi napad označen je ubod u donji deo glave oštrim predmetom. Takav trag je uočen i na kapuljači trenerke, pa se pretpostavlja da je Jelena bežala sa kapuljačom na glavi kada ju je ubica sustigao.

Sve ove primedbe našle su se u žalbama branilaca Zorana Marjanovića. O njima će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu. Odluka se očekuje do kraja juna.

PROTIVREČNA SVEDOČENJA

Iskazi svedoka pobrojanih u optužnici, koji su u kritično vreme bili na nasipu, od 16.30 do 17.30 2. aprila 2016. godine, ne slažu se po pitanju toga šta su svedoci sve videli.

Jedni pominju stado koza, drugi tvrde da ga nije bilo. Pominju se dva čoveka sa vezanom kosom. Jedan je Zoran Marjanović, dok je drugi identifikovan i saslušan. I taj čovek je u to vreme bio sa ćerkom na nasipu. Reč je o devojčici od 12 godina, koja je sitnija rastom. Ipak, u to vreme mala Jana imala je samo pet godina.

Da li će Priština povući takse do samita u Parizu 1. jula?

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd