Skip to main content
Dragoslav Ognjanović

Policija pretražuje dokumenta i telefone Ognjanovića: Istraga ide u novom smeru, ubica se ne plaši svedoka?!

Foto: SD/MC/ilustracija
Rasvetljavanje likvidacije advokata je u toku

Operativci beogradske policije, rasvetljavajući ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), u noći zločina detaljno su pregledali njegovu kancelariju i dokumentaciju, u nadi da će naići na trag koji bi istragu odveo u pravom smeru, a u prvi plan istrage inspektori su stavili odnos sa Lukom Bojovićem.

Pročešljani su brojni papiri, fascikle sa slučajevima, ali i prepiske na kompjuterima. Pregledani su i mobilni telefoni. Pored uviđaja na mestu zločina, bio je to prvi korak u potrazi za mogućim motivom ove likvidacije.

Inspektori su u prvi plan stavili njegov odnos sa Lukom Bojovićem, ali i vođama i određenim pripadnicima "škaljarskog klana". Ove dve kriminalne ekipe u poslednje vreme često su delovale kao jedna, a poslednjih meseci našle su se na meti egzekutora, koji su likvidirali više ljudi. Poznavaoci prilika u podzemlju navode da su iza oba klana veliki krvavi tragovi i da je sada došlo vreme za osvetu. Neki su od meta postali ubice i obrnuto.

- Istražuje se da li je advokat poslednja žrtva u ratu dva klana i ko se kome tu sada priklonio. Ratuju "škaljari" i "kavčani", ali su u sukobu bili i Bojovići i Šaranovići. Oba brata Šaranović su likvidirana, ali očigledno se s tom nekom krvnom osvetom nije stalo. Ipak, nije reč samo o tome, već i trgovini narkoticima - navodi sagovornik.

Dragoslav Ognjanović
Dragoslav Ognjanović
Tanjug/​Sava Radovanović

Poslednjih meseci ubijeno je više ljudi koji se dovode u vezu sa Bojovićem, ali i jednim od njegovih najbližih saradnika - Filipom Koraćem. Advokat Ognjanović zastupao je i ovog drugog. Nijedna od tih likvidacija zasad nije rasvetljena.

Stoga se istražuje njegova uloga kao branjenika medijski gotovo najpropraćenijih slučajeva. Važio je za jednog od najboljih krivičara u zemlji, a zastupao je kako bivšeg predsednika države Slobodana Miloševića tako i okorele kriminalce i šefove mafije. Negde u tom miljeu policija sada i traži mogućeg organizatora zločina.

- Ognjanović nije bio običan branilac i samo advokat. Konkretno, sa Lukom Bojovićem, koga je zastupao u svim sudskim sporovima, kako u zemlji tako i inostranstvu, bio je veliki prijatelj. Ali i više od toga. Navodno, savetovao ga je i prenosio mu poruke. Bio je njegova veza sa svetom van zatvorskih zidina. Ta konekcija je postala dublja posle ubistva Lukinog brata Nikole, ali i posle smrti oca Vuka Bojovića - navodi sagovornik.

Dragoslav Ognjanović
Dragoslav Ognjanović
Tanjug/​Sava Radovanović

Hice iz automatskog oružja u subotu uveče, ispred stana gde je živeo Ognjanović, ispalio je profesionalac, i to iz "škorpiona" ili "duge devetke". Još je u toku veštačenje čaura pronađenih na mestu događaja. Ubica se nije plašio ni svedoka. Jedan od hitaca pogodio je advokatovog sina Petra (26) i ranio ga u ruku. Neki od komšija naveli su i da su videli muškarca obučenog u crno i sa crnim kačketom kako se žurno udaljava od zgrade.

- Petar Ognjanović nije bio od velike koristi tokom prvog razgovora sa policijom. Nije video ubicu, već samo, kako je objasnio, tamnu priliku. Nije mnogo znao ni o očevim slučajevima, niti da li mu je neko pretio. Miša Ognjanović se, bar njemu, nije žalio niti poveravao - rekao je sagovornik.

U međuvremenu, ubistvo Ognjanovića ispraznilo je hodnike Prvog osnovnog suda u Beogradu. Zbog štrajka njegovih kolega, ova institucija juče je bila pusta, a svega nekoliko desetina stranaka obavilo je posao bez prisustva branilaca.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd