fbpx
Skip to main content
korona virus

PREMINUO PACIJENT KOJI JE POKUŠAO DA SE UBIJE U LESKOVCU: Otkriveno šta se dešavala pre samog čina!

Foto: Reuters
Ovaj primer pokazuje da, pored moguće zaraze, rad u kovid bolnici donosi i dodatne rizike.

Osmomesečna borba za živote osoba zaraženih virusom korona velika je odgovornost za osoblje leskovačke Opšte bolnice, a nedavni incident sa pacijentom koji je pokušao da izvrši samoubistvo primer je tereta koji zdravstveni radnici trpe kako bi pružili neophodnu pomoć svima koji zbog komplikacija bolesti završe u bolničkoj postelji.

Budite kreativni u izboru poklona! Novac za to je na jedan klik od vas

Budite kreativni u izboru poklona! Novac za to je na jedan klik od vas

LEKARI SE DANIMA BORILI: Preminula devojka povređena u udesu u Nišu, pijanom vozaču krivična prijava

LEKARI SE DANIMA BORILI: Preminula devojka povređena u udesu u Nišu, pijanom vozaču krivična prijava

Krivična prijava protiv mladića iz Prijepolja: Policija kod osumnjičenog pronašla marihuanu

Krivična prijava protiv mladića iz Prijepolja: Policija kod osumnjičenog pronašla marihuanu

U leskovačkoj bolnici kažu da je saradnja sa svim pacijentima uglavnom veoma dobra, ali da ovaj primer pokazuje da, pored moguće zaraze, rad u kovid bolnici donosi i dodatne rizike.

Pre nekoliko dana kovid pozitivan pacijent, star 48 godina, pokušao je da se ubije tako što je razbio ogledalo i isekao se po telu i vratu. Osoblje bolnice je jedva uspelo da ga obuzda i spreči u toj nameri. Njegova klinička slika bila je veoma loša zbog čega je danas, nakon što je spremljen za intubaciju odnosno za respirator - preminuo.

- Radi se o veoma krupnom i jakom čoveku koga su naši zaposleni jedva savladali. Hirurzi su mu dva puta ušivali ranu na vratu, jer je posle prvog ušivanja uspeo da je "pocepa". Sekao se svuda po telu. U našu bolnicu je primljen prošlog četvrtka u veoma teškom stanju. Imao je obostranu upalu pluća i lošu saturaciju. Tom čoveku nije bilo moguće staviti masku za kiseonik, uključiti infuziju... Uznemirio je ostale pacijente, pa smo ga, i pored svih problema, smestili u jednu prostoriju u kojoj je bio sam - objašnjava dr Nebojša Dimitrijević, direktor leskovačke Opšte bolnice.

On kaže da ovaj pacijent, zbog loše saturacije, nije smeo da prima jake doze lekova za smirenje i da bi to izazvalo dodatne probleme. U bolnici pričaju da članovi pacijentove porodice tvrde da on nije bio agresivan niti je ranije pokazivao znake nekog psihičkog poremećaja.

- Nije tačno da je skakao sa prozora kako bi se ubio, a i zgrada u kojoj je bio smešten je prizemna - zaključio je dr Dimitrijević.

Radi se o pacijentu iz Leskovca koji je zaposlen kao sezonski radnik u Beogradu, a zbog lošeg stanja čim se javio leskovačkoj kovid bolnici smešten je na odeljenje.

Pobegao iz bolnice

Čim je hospitalizovan ovaj muškarac je pobegao iz bolnice. Prijavljen je policiji koja ga je pronašla i vratila na lečenje, ali je on uporno odbijao bilo kakvu saradnju sa osobljem kovid bolnice. Skidao je masku, kidao infuziju, da bi se na kraju domogao ogledala koje je polomio i njegovim delovima pokušao samoubistvo.    

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd