Skip to main content
Mihajlo Đorđević

PRETUŽNO! Preminuo deka koga deca nisu želela da uzmu iz bolnice u Leskovcu (UZNEMIRUJUĆ FOTO)

Foto: Jugmedia
Načelnik Urgentnog centra Miodrag Stojković kaže da ovo nije prvi pacijent o kojem su se brinuli u ovoj službi, a kojeg “niko nije hteo”.

Nakon četiri dana provedenih u jako teškom stanju u prostorijama Urgentnog centra Opšte Bolnice Leskovac, šezdesetčetvorogodišnjii Mihajlo Đorđević preminuo je danas, potvrdio je za Jugmediju njegov sin Milan.

(UZNEMIRUJUĆE) Sudbinu bake iz Vranja doživeo DEKA IZ LESKOVCA: Nag i dehidriran leži u bolnici, sin ga NE ŽELI!

Mihajlo je u bespomoćnom stanju, iscrpljen i izmoren, sa znacima dehidratacije, ležao potpuno nag u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac tri dana jer ni na jednom odeljenju nisu želeli da ga prime, a porodica je o njegovom stanju obaveštena tri dana kasnije i takođe je odbila da ga vodi kući uz obrazloženje da je u jako lošem stanju i da mu je potrebna zdravstvena nega.

Mihajlo Đorđević
Foto: Jugmedia

- O svemu dalje, ko je kriv a ko nije zato što je moj otac umro, istraživaće nadležni organi - kaže njegov sin Milan.

Načelnik Urgentnog centra Miodrag Stojković kaže da ovo nije prvi pacijent o kojem su se brinuli u ovoj službi, a kojeg “niko nije hteo”.

"NE MOGU VIŠE DA PODNESEM KRITIKE": Dečak (12) koji se ubio iz očevog pištolja ostavio POTRESNO OPROŠTAJNO PISMO

U leskovačkom Centru za socijalni rad upozoravaju već godinama unazad da su ovakvi socijalni slučajevi, pa i beskućnici, sve veći problem celog socijalnog sistema u Srbiji i da, nažalost, na lokalu ne postoje ustanove za prihvat takvih lica.

Podsećamo, u Urgentnom centru je rečeno da je reč o pacijentu koji  je socijalni slučaj, a pošto nemaju gde u takvom stanju, lekari ih zadržavaju tu, u uslovima koji su predodređeni samo za urgentna i prolazna stanja.

- Ovaj pacijent nije prvi takav slučaj na koji nailazimo, ali nemamo ni čime da presvučemo te ljude. On se uneredio i sestre su ga skinule i sredile. Bio je pokriven. Dijagnoza mu je opšta slabost, bez temperature. Laboratorija mu je uredna, ali sa znacima dehidratacije. Mi ne možemo da ga hranimo jer ne možemo da trebujemo hranu, nemamo stvari da ga obučemo jer nemamo pidžame, jer kod nas pacijenti ne treba da se zadržavaju. A niko ne želi da ga primi i njemu je suđeno da boravi kod nas. Pregledali su ga i internista i neurolog i infektolog, i svi su ga ostavili kod nas. Ovom čoveku je potrebna nega, a sin je odbio, zbog njihovih ličnih razmirica, da ga odvede kući. On je sad kod nas, svi peru ruke od njega i ne postoji nikakva procedura o zbrinjavanju ovog pacijenta - kaže načelnik Urgentnog centra Opšte bolnice Leskovac Miodrag Stojković.

Bolnica
Foto: Jugmedia

Po rečima načelnika, lekari su još u subotu pokušali da pronađu članove njegove porodice, ali bezuspešno.

- Zvali smo lokalni Centar za socijalni rad, ali je bio vikend i oni su tek jutros o svemu obavestili njegovog sina - tvrdi Stojković.

Milan Đorđević, sin ovog nesrećnog čoveka je jutros u očajnom stanju zatekao svog oca u Urgentnom centru, ali je odbio da ga odvede kući.

- Zato što sa njim nisam u kontaktu mesecima i ne znam koja mu je dijagnoza niti kako da brinem o njemu. Ostalo je da se čujem sa rođenim bratom  i da vidimo kako i gde da zbrinemo našeg oca. Sa druge strane, žalosno je da nema načina da se na adekvatan način zbrine ovakav pacijent i da je moj otac prinuđen da u ovakvom stanju leži u Urgentnom centru - ističe Đorđević.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd