fbpx
Skip to main content
Olgica Markanović

PRŽILA IM LICE PENOM OD KOJE SU MOGLE DA UMRU: Podignuta optužnica protiv lažne doktorke Olgice Markanović

Foto: Instagram/Printscreen
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv O. M. i J. T. zbog krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu. Reč je o Olgici Markanović, koja je uhapšena početkom juna i koja se trenutno nalazi u pritvoru.

Naime, postupajući po krivičnoj prijavi PU za grad Beograd - Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a nakon prethode krivične prijave udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM", informacije Ministarstva zdravlja Srbije i više prijava koje su podneli oštećeni, tužilaštvo je odredilo zadržavanje prema osumnjičenoj O. M. u trajanju od 48 časova koja je zatim saslušana u zakonskom roku dana 03.06.2021. godine, nakon čega joj je Prvi osnovni sud u Beogradu, na predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana i isti, na obrazložen predlog, produžio za još 30 dana po više osnova – obzirom da O.M nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

NA PLOČICAMA KOKAINA UGRAVIRAN LIK GAVRILA PRINCIPA: Kavčanima zaplenjena TONA DROGE, policija sumnja na "gospodina Belivuka"

NA PLOČICAMA KOKAINA UGRAVIRAN LIK GAVRILA PRINCIPA: Kavčanima zaplenjena TONA DROGE, policija sumnja na "gospodina Belivuka"

NESREĆA KOD SVRLJIGA: Traktor od siline udara sleteo sa puta, intervenisali vatrogasci

NESREĆA KOD SVRLJIGA: Traktor od siline udara sleteo sa puta, intervenisali vatrogasci

OVE GODINE JUL MESEC PAMTIĆEMO SAMO PO LOŠEM: Za četiri dana ČETVORO MRTVIH i 17 povređenih - ljude nam "gutaju" saobraćajne nesreće

OVE GODINE JUL MESEC PAMTIĆEMO SAMO PO LOŠEM: Za četiri dana ČETVORO MRTVIH i 17 povređenih - ljude nam "gutaju" saobraćajne nesreće

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka i odredilo medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih od strane sudskog veštaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Optužnim predlogom O. M. i J. T. je stavljeno na teret da su krivično delo izvršile u periodu od 01.05.2020. godine do 01.03.2021. godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ul. Drinička br. 8a na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije "lidokain – hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenoj O.M. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, kao i da okrivljenoj J.T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine.

U daljem toku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati preostale oštećene, odrediti medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih, nakon čega će doneti odluku o krivičnom gonjenju okrivljenih zbog istog krivičnog dela učinjenog na štetu lica koja nisu obuhvaćena ovim optužnim predlogom.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
12 Beograd