Utorak 19. mar 2024.
Uviđaj

PUCNJAVA ZBOG DESET MILIONA? Advokat koji je "za dlaku" izbegao smrt u centru Beograda, otkrio razlog napada

Foto: SD/ilustracija
U pucnjavi u Resavskoj 34, u noge je ranjen Vujoševićev telohranitelj Stefan Šapurić (28), a beogradski advokat je prošao nepovređen

Beogradski advokat Marko Vujošević (40), na koga je juče pucano usred Beograda, izbegao je smrt za dlaku, a kao razlog napada pominje se navodna prevara, teška 10 miliona evra!

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

Ispunjenje ovogodišnjih želja počinje u STOP SHOP-u

ŠOKANTAN SNIMAK IZ VALJEVA: Majka držala dete u naručju na semaforu, a onda su se automobili ZAKUCALI JEDAN U DRUGI! (VIDEO)

ŠOKANTAN SNIMAK IZ VALJEVA: Majka držala dete u naručju na semaforu, a onda su se automobili ZAKUCALI JEDAN U DRUGI! (VIDEO)

Nastavnik četiri dana nije dolazio na posao: Pronašli ga mrtvog u stanu

Nastavnik četiri dana nije dolazio na posao: Pronašli ga mrtvog u stanu

U pucnjavi u Resavskoj 34, u noge je ranjen Vujoševićev telohranitelj Stefan Šapurić (28), a beogradski advokat je prošao nepovređen. Šapurić i Vujošević našli su se juče oko 10 sati na meti maskiranog napadača, koji je u njihovom pravcu ispalio više hitaca u ulazu zgrade u kojoj im je kancelarija.

Vujošević je ostao neokrznut, ali "duboko poremećen", dok je ranjenog Šapurića Hitna pomoć prevezla u Institut za ortopediju Banjica, i on je van životne opasnosti. Ovaj napad se povezuje s navodno mutnim poslovima Vujoševića, za koga se vezuju višemilionske devizne transakcije, pranje prljavog novca, pokušaji zastrašivanja, uterivanje dugova… Međutim, Vujošević sve to negira, navodeći kako ne bi bio u Beogradu da je išta od toga što čaršija vezuje za njegovo ime istinito.

- Ušli smo u zgradu u kojoj se nalazi moja advokatska kancelarija. Stajali smo u prizemlju, ispred lifta, kad je maskirani muškarac najednom zapucao - rekao je Vujošević, navodeći da Šapurić nije njegov telohranitelj, kako je to juče objavljeno, već "saradnik zadužen za administrativno-tehničke poslove".

U pokušaju da rasvetlimo događaj, upitali smo ga ima li kakve veze s Foreksom (Foreign Exchange Market, Forex ili FX), globalnim finansijskim tržištem koje omogućava jednostavnu kupovinu i prodaju stranih valuta. Predstavlja jedno od najvećih i najlikvidnijih finansijskih tržišta, na kojem učestvuju banke, centralne banke, finansijske institucije, vlade, korporacije, osiguravajuće kompanije, kao i individualni investitori. Međutim, iako je Foreks legalan, ne pridržavaju se svi njegovi brokeri slova zakona, tako da je ceo biznis prožet prevarama i uključuje "prljave igrače". 

- Bavim se advokaturom, ne i Foreksom. Jesam u prošlosti zastupao klijente čije firme se bave Foreksom, ali ja se time ne bavim - rekao je Vujošević, ustvrdivši da "naravno da nije tačno" da je pritom ikoga oštetio.

TO JE NAUČNA FANTASTIKA

Na pominjanje brojke od 10 miliona evra, Vujošević kaže da je to "takva naučna fantastika da je komentar izlišan". Vujošević kaže da jučerašnji događaj ne povezuje s napadom od pre godinu dana, za koji je ponovio da se nije zbio u njegovom stanu na Vračaru, već "nasred Molerove ulice".

- Tada sam zaista napadnut zbog parking-mesta. Da li je sve trebalo da bude kao slučajno ili ne, to ne mogu da vam kažem. Tada nisam stekao utisak da je bilo naručeno, upravo zato što se desilo nasred Molerove. Što se tiče ovoga sada, neke stvari već mogu da budu jasnije - rekao je Vujošević ne ulazeći u detalje, jer ga je MUP, kako je rekao, upozorio da zbog interesa istrage i potrage za počiniocem ne daje nikakve izjave.

SUMANUTA KONSTRUKCIJA

Upitan doživljava li ovaj poslednji događaj, pucanje u noge, kao upozorenje, Vujošević kaže da je "ta konstrukcija od 10 miliona evra potpuno sumanuta".

- Za toliki novac vas niko ne bi ni opominjao. Drugo, da je to zaista tačno, zar mislite da bih ja stvarno sedeo u Beogradu i vodio advokatsku kancelariju koju sam vodio. To je ono što je logični zaključak - rekao je Vujošević, napominjući da ima želju da priča, ali da trenutno ne može zbog istrage.

- Svet u kome sam se ja kretao i poslovao nije sivi milje i ne povlači ovako bezumne poteze. Ako je neko već hteo da mi naudi, mogao je to da uradi dok sam bio potpuno sam. Dan ranije sam s Vračara na Zvezdaru išao peške – rekao  je Vujošević, napominjući da je "duboko poremećen" jer je "na pravdi boga stradao čovek koji je radio kod njega u kancelariji kao administrativno - tehnički radnik".

KAMERA SNIMILA NAPADAČA

Prilikom jučerašnje kriminalističko-tehničke obrade lica mesta policija je standardno uzela snimke s nadzornih kamera. Jedna od njih je, kako se nezvanično saznaje, zabeležila trenutak napada, kao i napadača. Inače, ranjeni Šapurić odranije je poznat javnosti kao jedan od učesnika događaja u kojem je kasnije, 2017. godine, ispred diskoteke "Nana" ubijen Aleksandar Savković (27). Prema rečima očevidaca, u Resavskoj je juče ispaljeno četiri-pet metaka.

- Napadač je nosio tamnoplavu jaknu, naočare i kačket. Kad su advokat i njegov telohranitelj ušli u zgradu, osumnjičeni je posle minut ušao za njima i ispalio četiri-pet hitaca. Ubrzo nakon toga istrčao je iz zgrade držeći ruku u torbici i otrčao Nikšićkom ulicom. Ranjeni mladić je vikao: "Neću izdržati!", dok je advokat rekao: "Znam ko si, overiću te!", ispričao je jedan od očevidaca, koji nije želeo da mu se objavi ime.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd