fbpx
Skip to main content
Rebić Velja Nevolja

RAZRAĐEN PLAN ZA VRŠENJE KRIVIČNIH DELA: Nevolja imao ISTA KOLA i TABLICE kao direktor policije?

Foto: Profimedia/Srbija Danas
Tablice koje se dodeljuju zaposlenima u policiji koji su na višim funkcijama brišu se iz sistema.

Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja uspevao je da izbegne zaustavljanje policije, jer je u svom voznom parku imao dva "audija" potpuno ista kao direktor policije Vladimir Rebić. On je otišao toliko daleko da je napravio i registarske tablice identične onima koje su dodeljene direktoru policije.

PADA KRIMINALNA TVRĐAVA: Doneto rešenje - snažan udarac za Nevolju

PADA KRIMINALNA TVRĐAVA: Doneto rešenje - snažan udarac za Nevolju

MONSTRUOZNI SNIMCI MUČENJA VELJINE GRUPE: Ovako je Belivukova "vojska" pretila preko društvenih mreža (FOTO/VIDEO)

MONSTRUOZNI SNIMCI MUČENJA VELJINE GRUPE: Ovako je Belivukova "vojska" pretila preko društvenih mreža (FOTO/VIDEO)

NISU SMELI DA BUDU U ISTO VREME NA ISTOM PROSTORU! Otkriven zverski plan Belivuka i Eleza - oružje za odstrel

NISU SMELI DA BUDU U ISTO VREME NA ISTOM PROSTORU! Otkriven zverski plan Belivuka i Eleza - oružje za odstrel

Prema informacijama, Velja Nevolja vešto je izbegavao zaustavljanje saobraćajne policije, ali i radare koji su bili na putu, tako što je za svoje kriminalne radnje nabavio dva "audija", istog modela i boje kao što ima direktor policije Vladimir Rebić.

- On je čak nabavio i tablice koje direktor policije ima koje je stavio na vozila, tako da ga niko nije zaustavljao misleći da je u pitanju službeni automobil. Tablice koje se dodeljuju zaposlenima u policiji koji su na višim funkcijama brišu se iz sistema, a kada bi vozilo prošlo ulicom ono se ne bi zaustavljalo, jer se na osnovu registarskih tablica vidi da je u automobilu neko ko je na visokoj funkciji u policiji. To je znao i Belivuk, te je razradio plan kako da neometano vrši krivična dela i obilazi lokacije bez da iko posumnja da je on bio tamo - kaže izvor upoznat sa istragom.

Ova dva automobila zaplenjena su u akciji policije prilikom hapšenja Belivuka i članova njegove grupe. Pored njih, kako se saznaje, oduzeto je na desetine drugih vozila koja su poslata na veštačenje.

- Kola su uzimana od svih osumnjičenih, ali i od njihovih žena, ali i drugih članova porodice. Sumnja se da su mnoga od tih vozila koristili za likvidacije i otmice. Veštačenja bi trebalo da ukažu da li u kolima ima DNK ili bilo koji drugi trag osoba koje su nestale, a za koje se sumnja da su ubijeni od strane Belivuka - kaže sagovornik.

Belivuk je uhapšen 4. februara u velikoj tajnoj policijskoj akciji zajedno sa još 23 pripadnika njegove kriminalne grupe koja je godinama sejala strah, pre svega u Beogradu. Od tada policija neumorno traga za dokazima koji će pomoći da se Velja Nevolja i njegovi saradnici osude na zatvorske kazne. Oni su za sada osumnjičeni za najteža krivična dela - ubistva, mučenja, otmice, ali je dobro poznato i da su se bavili trgovinom narkotika za crnogorski kavački klan, ali i reketiranjem po Beogradu, Pančevu, Nišu...

Veliki tragovi krvi, kao i ostaci sredstava za dezinfekciju kojima je ta krv uklanjana pronađeni su na nekoliko lokacija koje je koristila ova kriminalna grupa. Najviše tragova koji ukazuju na mučenja, a kako se sumnja i ubistva, pronađeno je u kući strave, opasane visokom betonskom ogradom, u Ritopeku. U ovoj kući na zemlji su pronađeni i tragovi spaljivanja... Tragovi krvi, međutim, prema nezvaničnim informacijama otkriveni su i u drugim vikendicama koje je Velja Nevolja koristio. Na pojedinim lokacijama pronađeno je oružje, snajperi, ali i ogromne količine novca.

U jednom od Belivukovih tajnih sefova, koji je pronađen u vikendici u Vrčinu, pronađen je i svežanj od dvadesetak ključeva za koje policija pokušava da utvrdi koja vrata otvaraju i šta se iza njih krije! Jasno je da su ovi ključevi za Belivuka važni s obzirom da ih je skrivao u sefu kraj nekoliko desetina hiljada evra zarađenih, najverovatnije, trgovinom narkotika.

Velja Nevolja
Foto: E-stock/Caslav Vukojicic/Pink.rs/YoutubePrintscreen

Zaplenjen i Rastin auto

Na Makiš, ispred prostorija UKP i SBPOK, tokom privođenja članova Belivukove kriminalne grupe osumnjičene za najteža krivična dela, dovezen i luksuzni mercedes repera Stefana Đurića Raste koji je prošlog meseca izašao iz zatvora. Kako se pisalo, pripadnici Belivukove kriminalne grupe su poslednjih meseci radili kao Rastino obezbeđenje, a brinuli su o njemu i dok je bio u zatvoru zbog posedovanja veće količine marihuane.

Sutra im ističe pritvor

Veljku Belivuku kao i pripadnicima njegove grupe koji su uhapšeni četvrtog februara, sutra ističe pritvor od 30 dana koji im je odredio Viši sud u Beogradu. Ovaj sud, sutra će razmatrati da li postoje uslovi da im se zadržavanje produži za još 30 dana.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
8 Beograd