fbpx
Skip to main content
policija

"RAZBIO NAM JE GLAVE ČEKIĆEM BEZ RAZLOGA" Nišlije optužile vlasnika bazena za pokušaj ubistva

Foto: Srbija Danas
Do sukoba koji se umalo tragično završio došlo je 29. avgusta prošle godine na bazenu "H2O" gde je jedna devojka proslavljala sedamnaesti rođendan.

Nišlija Nikola Arsenijević (18) i njegov vršnjak Đorđe Ivanović (18) danas su pred Višim sudom u Nišu optužili Ivicu Mitića (44), kojem se sudi za pokušaj teškog ubistva, da im je glave razbio čekićem bez ikakvog razloga. Oni su negirali njegove navode da su bili pijani, te da se Mitić samo branio od razularenih gostiju na rođendanskoj žurci na njegovom bazenu.

SLOBA RADANOVIĆ BIO UMEŠAN U TUČI NA NOVOM BEOGRADU? "Čuo sam neku vrisku i galamu, prišao sam i izvukao ga napolje!" (VIDEO)

SLOBA RADANOVIĆ BIO UMEŠAN U TUČI NA NOVOM BEOGRADU? "Čuo sam neku vrisku i galamu, prišao sam i izvukao ga napolje!" (VIDEO)

NAJNOVIJA INFORMACIJA IZ MUP: Oglasili se povodom požara u Vinči, važno obaveštenje za sve one koji žive u blizini

NAJNOVIJA INFORMACIJA IZ MUP: Oglasili se povodom požara u Vinči, važno obaveštenje za sve one koji žive u blizini

Osuđen učitelj folklora iz Ostružnice: Dirao i ljubio učenicu, i za to dobio godinu dana zatvora

Osuđen učitelj folklora iz Ostružnice: Dirao i ljubio učenicu, i za to dobio godinu dana zatvora

Do sukoba koji se umalo tragično završio došlo je 29. avgusta prošle godine na bazenu "H2O" gde je jedna devojka proslavljala sedamnaesti rođendan. Kako je navelo tužilaštvo, on je "umišljajno pokušao da liši života više lice tako što je nakon kraće rasprave sa oštećenima u vezi sa dužinom trajanja rođendanske proslave, zahtevao od njih da napuste žurku, preteći da će je u suprotnom prekinuti, a zatim čekićem udario u glavu dvojicu maloletnika".

- Na prethodnom glavnom pretresu, optuženi je odgovornost za nemile događaje na rođendanu prebacio na majku slavljenice. Kazao je da su tinejdžeri bili mrtvi pijani, i da je strahovao da će se udaviti u bazenu, zbog čega je prekinuo žurku. To je, kako je kazao, izazvalo revolt gostiju zbog čega su ga napali pa je čekić potegao da bi se odbranio. Međutim, i žrtve napada i majka slavljenice Ljiljana Stojanović za sve što se desilo kobnog dana, optužili su Mitića.

- Nisam bio pijan, popio sam samo jedan alkoholni koktel. Čuo sam da je Ivica udario šamar nekom dečku, prišli smo šanku da vidimo o čemu se radi, ali smo vodili normalan razgovor, nije bilo nikakve svađe, a on je pretio da će zvati policiju. Zatim nas je pozvao da odemo do vozila u kome su bila neka deca u alkoholisanom stanju. Ja i Đorđe smo krenuli za njim da vidimo o čemu se radi. Kad sam došao do kola osetio sam udarac, nisam ni primetio da je imao nešto u rukama. Ne znam zašto me je udario, nije bilo nikakvog nereda, skakanja u vodu ili nekih incidenata - opisao je Nikola događaj koji ga je umalo koštao života.

Na pitanje branioca Novice Stefanovića da li zna da je maloletnicima zabranjeno da koriste alkohol, i da je žurka organizovana u vreme zabrane okupljanja zbog pandemije, mladić je kazao da je znao da ne sme da pije, ali da je piće uzeo jer mu je posluženo. Negirao je da je bio upućen u zabranu okupljanja.

Sličan opis incidenta na bazenu izneo je i Đorđe, koji je za razliku od Nikole koji je jedva ostao živ, zadobio samo lakše povrede glave.

- Kada je Ivica završio sa šamaranjem tog momka zatražio je da svi napustimo objekat, pa smo se okupili oko šanka. Nije mi poznato zašto je hteo da zove policiju jer ga niko nije dirao. Na njegov poziv, krenuli smo do kola gde su bila neka deca, tu sam video kako Nikola pada, a zatim sam i ja osetio udarac - rekao je mladić pred sudom.

Ljiljana Stojanović na glavnom pretresu donekle je izmenila iskaz dat u tužilaštvu što joj je sudija Mirko Drašković predočio. Ona je priznala da je na žurci bilo nekoliko maloletnih gostiju, ali je odbila da odgovori na pitanje da li joj je poznato da je zabranjeno da im se služi alkohol.

Mitića je optužila da je reklamirao nelegalan objekat, te da nije obezbedio ugovorene uslove za žurku jer na bazenu nije bilo ni struje, ni pijaće vode, niti obezbeđenja. Priznala je da je na žurku donela i alkoholno piće, ali je istakla da je samo dvoje dece bilo "pripito".

Međutim, sudija Drašković joj je ukazao da je pred tužilaštvom posvedočila da je videla jedno dete koje pijano leži na betonu, što je ona prokomentarisala rečima:

- Ne znam šta da vam kažem, kad je ustao, sam je hodao.

Ključno pitanje oko kog su se lomila koplja bilo je da li su gosti zaista naleteli na Mitića za šankom, što on ističe u svojoj odbrani. Dok su Nikola i Đorđe priznali da su se na tom mestu nalazili, Ljiljana je istakla da su za šankom osim nje i dvojice konobara bile još samo dve devojčice. Na pitanje sudije Draškovića, zbog čega je u tužilaštvu kazala da deca za šankom nisu htela da napadnu Mitića ako su sa njom bile samo devojčice, Ljiljana je odgovorila da su danas one gore od dečaka.

Mitić je ostao pri svojoj odbrani i svakog od svedoka obasuo brojnim pitanjima koja su se ticala pre svega njihove alkoholisanosti i njihovog ponašanja za šankom koje je on doživeo kao pretnju.

Ipak, izvinio im se za događaje zbog kojih se našao na sudu. Na njegovo pitanje da li su se osećali ugroženim dok su bili u šanku, mladići su ponavljali da je sve bilo u redu i da su vodili normalan razgovor sve dok nisu došli do kola kada je počeo da maše čekićem.

Ponovo je istakao da je žurku hteo da prekine jer su gosti bili pijani, te da je to bio povod sukoba. Svedok Ljiljana Stojanović je sa njim ušla u oštru polemiku, pre svega oko stepena alkoholisanosti gostiju, zbog čega je sudija Drašković opomenuo i ukazao da Mitić odgovara za krivično delo za koje je propisana i doživotna robija, i da je na sudu da precizno utvrdi sve činjenice.

Na današnjem suđenju trebalo je da bude saslušana i slavljenica, za koju je njena majka tvrdila da je Mitić takođe “zakačio” dok je tukao jednog od gostiju. Međutim, njeno saslušanje je odloženo za 10. septembar kada će pred sudiju stati još tri svedoka koji su takođe bili gosti na rođendanskoj žurci.

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd