fbpx
Skip to main content
policija

RODITELJI PRODALI, SVEKAR I SVEKRVA UBILI? Istraga o višemesečnom zlostavljanju i smrti Kristine N. (16) u Smederevskoj Palanci

Foto: Srbija Danas
Prošle su tri sedmice od kada je maloletna Kristina N. (16) umrla ugušivši se sopstvenom krvlju usled posledica višemesečnog batinanja, zbog čega su uhapšeni roditelji njenog supruga (16), a i dalje nema detalja o smrti i torturi koju je ona preživela.

Dok tužilaštvo pokušava da rasvetli slučaj, čak sedmoro maloletne dece uhapšenog bračnog para, a među njima i šesnaestogodišnji muž preminule devojke, smešteni su u hraniteljske porodice.

Šta se sve dešavalo u kući u Kolubarskoj ulici u Smederevskoj Palanci u danima i nedeljama koje su prethodile smrti devojke, teško je naslutiti. Koliko je trajalo mučenje i kakvu torturu je preživljavala Kristina N. moralo bi da utvrdi Više javno tužilaštvo u Smederevu kao jedina državna institucija koja uopšte radi nešto na ovom slučaju.

DETALJI KARAMBOLA KOD KARLOVACA: Vatrogasci sekli vozilo da bi izvukli povređenu ženu i dete - vozač koji je izazvao nesreću pobegao! (FOTO)

DETALJI KARAMBOLA KOD KARLOVACA: Vatrogasci sekli vozilo da bi izvukli povređenu ženu i dete - vozač koji je izazvao nesreću pobegao! (FOTO)

ISPLIVALI NOVI DETALJI NAKON HAPŠENJA KARIĆEVOG UNUKA "Čovek je počeo da ga psuje, vređa i preti nekom mafijom"

ISPLIVALI NOVI DETALJI NAKON HAPŠENJA KARIĆEVOG UNUKA "Čovek je počeo da ga psuje, vređa i preti nekom mafijom"

UNIŠTENI NAJBITNIJI SNIMCI: Na njima su bila lica ubica - najnoviji detalji optužnice protiv Dijane Hrkalović i dvojice njenih saradnika

UNIŠTENI NAJBITNIJI SNIMCI: Na njima su bila lica ubica - najnoviji detalji optužnice protiv Dijane Hrkalović i dvojice njenih saradnika

- Istraga je intenzivna, saslušavaju se svedoci, provervaju informacije koje dobijamo o višemesečnom nasilju, a uslediće i veštačenja kako bismo rasvetlili čitav slučaj - kaže Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu.

- Ono što, zasada, mogu da potvrdim jeste uzrok smrti iz obdukcionog zapisnika koji je stigao u tužilaštvo. U njemu stoji da je "smrt nasilna usled gušenja želudačnim sadržajem kome je prethodilo stanje šoka i gubitak svesti nakon nasilno nanetih povreda na velikoj površini tela" - prenosi tužilac nalaz obducenata.

Ono što je frapantno u celoj tragediji jeste sumnja da je maloletna devojka iz Beograda u ovu porodicu u Palanci, gde je živela, dospela prošlog leta, nakon što su je roditelji prodali zbog dogovorenog braka. Da li je maloletna devojka bila žrtva trgovine ljudima, i šta se dešavalo od kada je stigla u porodicu na palanačkoj periferiji, trebalo bi da ustanovi istraga.

U Osnovnom sudu u Smederevskoj Palanci zvanično smo obavešteni da je uhapšenom A. A. izričana mera zabrane prilaska sinu, odnosno suprugu pokojne maloletnice.

Sedmoro maloletne dece uhapšenog para, među kojima i maloletni Š. R., suprug pokojne devojke, kako saznajemo, izmešteni su iz porodice.

- U toku je postupak kod nadležnog centra za socijalni rad u Žabarima, da bi se obezbedio smeštaj u hraniteljske porodice za decu koja su ostala bez roditeljskog staranja. Deca su kod srodnika privremeno adekvatno zaštićena starateljskom zaštitom i smeštajem - stoji u odgovoru Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Podsetimo, policija je 30. decembra pozvana jer je maloletnica, navodno, pala s merdevina i stradala. Međutim, ispostavilo se da je umrla od nasilnih povreda za koje se sumnjiče svekar i svekrva, A. A. (33) i E. R. (34), koji su u pritvoru.

NAJMANJA KAZNA 10 GODINA ZATVORA

Zbog smrti Kristine N., nevenčani supružnici terete se za krivično delo nasilje u porodici sa zadesnom smrću, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora. Da li će Tužilaštvo ostati pri kvalifikaciji policije, ili će ići na teže krivično delo, znaće se kad bude okončana istraga i podignuta optužnica. Policija se nije oglašavala o ovom slučaju.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd