fbpx
Skip to main content
velja nevolja

RONIOCI TRAŽE LEŠEVE NA DNU DUNAVA: Klan Velje Nevolje je pored BEŽIVOTNIH TELA, još nešto bacao u reku

Foto: Beoinfo - e-stock/Časlav Vukojičić
Ronioci Žandarmerije danima pretražuju dno reke.

Pripadnici mafijaškog klana Veljka Belivuka (35), zvanog Velja Nevolja, komadali su leševe ubijenih u "štek" kući u Ritopeku, a zatim su delove tela vezivali za betonske blokove i bacali ih u Dunav! Ovo su najnovija policijska operativna saznanja iz istrage.

NOVI DETALJI ZLOČINA U KRAGUJEVCU: I dalje se traga za ubicom Nikole Zečevića

NOVI DETALJI ZLOČINA U KRAGUJEVCU: I dalje se traga za ubicom Nikole Zečevića

POŽAR U NOVOM SADU: Zapalio se automobil na parkingu, munjevita reakcija vatrogasaca

POŽAR U NOVOM SADU: Zapalio se automobil na parkingu, munjevita reakcija vatrogasaca

BIZARAN POVOD ZA TUČU U NOVOM SADU: Gosti se pobunili zbog epidemioloških mera, i onda je nastao HAOS!

BIZARAN POVOD ZA TUČU U NOVOM SADU: Gosti se pobunili zbog epidemioloških mera, i onda je nastao HAOS!

Ronioci Žandarmerije zbog toga već danima pretražuju dno Dunava, u potrazi za dokazima zločina, ali za sada nisu pronašli ništa. Ipak, potraga će se nastaviti i u narednim danima.

Izdaju ga saradnici

Izvor upućen u istragu kaže da je policija došla do ovih novih jezivih saznanja nakon što je nekolicina uhapšenih Belivukovih saradnika odlučila da progovori o brutalnim zločinima.

- Za sada su dvojica Veljinih najbližih saradnika do detalja opisali sve što znaju o ubistvima u "štek" kući u Ritopeku i na drugim lokacijama, ali su otkrili još mnogo detalja o zločinima Belivukove bande. Još trojica njih su zainteresovani za saradnju sa tužiocem, ali svi moraju najpre da napišu sve što znaju, pa će tužilac onda odlučiti kome će dati status svedoka saradnika - objašnjava se iz izvora.

Prema njegovim rečima, dvojica Veljinih saradnika otkrili su da su u kući u Ritopeku tela pojedinih žrtava raskomadana. Neki delovi tela su istopljeni u kiselini, a kosti su potom spaljivane i zakopavane u dvorištu, dok su neki delovi leševa vezivani za betonske blokove i bacani u Dunav, koji je u neposrednoj blizini kuće.

- Osim delova tela, po tvrdnjama svedoka, u Dunav su bačeni i neki važni dokazi koji bi teretili Belivukovu bandu. Na dnu reke tragamo i za oružjem kojim su počinjeni zločini - otkriva izvor.

Velja Nevolja
Foto: Pink printscreen/Profimedia

Ronioci Žandarmerije pretražuju dno Dunava, bukvalno metar po metar, a posao im otežava mala vidljivost, ali i izuzetno jake vodene struje.

- Pretražuje se dno reke 300 metara uzvodno i 300 metara nizvodno od lokacije gde je "štek" kuća u Ritopeku, ali ronioci još nisu ništa našli. Bez obzira na to, pretraga će biti nastavljena i narednih dana - rekao je sagovornik.

On ističe i da uhapšeni Belivukovi saradnici iz dana u dan otkrivaju nove zločine ovog opasnog mafijaškog klana, zbog čega se istraga neće još skoro završiti.

Mislio da je nedodirljiv

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, bio je vođa Partizanove navijačke grupe "Principi", koju je koristio kao paravan za formiranje klasičnog mafijaškog klana. Jedna od baza mu je bio i specijalni 'bunker' na samom stadionu Partizana, gde su nađene sprave i oruđa za mučenje, ali i 18 kompakt diskova, na kojim su bili svi službeni podaci iz istrage ubistva pripadnika 'kavačkog klana' Davorina Baltića, koji je 1. januara 2018. likvidiran na Vračaru u Beogradu.

Belivuk je poslednjih godina ostvario veoma blisku saradnju sa zloglasnim crnogorskim "kavačkim klanom" i postao je praktično šef ogranka te mafijaške organizacije u Srbiji.

Iako je bio uveren da je u Srbiji nedodirljiv, Velja Nevolja je uhapšen 4. februara, sa svojom "desnom rukom" Markom Miljkovićem Maretom (29) i još 20 članova bande, posle višemesečnog praćenja policije, u saradnji sa BIA. Veljina banda se za sada sumnjiči za najmanje tri ubistva, kao i za preprodaju droge, iznude, reket i druga najteža krivična dela. Osnovano se sumnja, međutim, da je broj ubijenih višestruko veći.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd