Skip to main content
zemunci

Sa Perom van Damom su Zemunci igrali ruski rulet, pa mu sudili: Onda su zajedno 5. oktobra krenuli sa Đinđićem!

Foto: Facebook/Legende devedesetih
Petar Vasić zvani Pera van Dam, majstor borilačkih veština, prijatelj Joce Amsterdama i nekadašnji saborac Đorđa Božovića Giške, bio je jedan je od prvih koji je obezbeđivao diskoteku "Taš".

Prošao je opasne situacije u životu, ali jedna mu je, kako kaže, zauvek ostala u sećanju...

- U oktobru 1996. vraćao sam se s treninga i prijatelj me je pozvao da idemo kod druga u stan kod Studentskog grada. Kad smo ušli, odmah su nas napali. Bio ih je 10 do 15 i bili su do zuba naoružani. Brutalno su me udarali. I danas imam ožiljak, iako sam do tada imao 500 borbi bez ogrebotine.

Rekli su mi da sam povezan s čovekom koji ih je prevario i da mora da se plati za otkup, a ja nikom nisam dugovao. Vezali su mi ruke i noge i četiri dana se iživljavali. Shvatio da se radi o psihopatama. Držali su pištolj s metkom u cevi i stalno pretili. Izgubio sam nekoliko kilograma i mnogo krvi. Psihički su me ubijali, a bio sam nemoćan da im pružim otpor - kaže Petar.

Vasić je tada video Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma.

- U tom stanu bilo je mnogo ljudi, pa i devojaka. Kako su me proveravali po gradu i kako je svaki odgovor bio da sam ispravan i da nikog nisam prevario, jedna od devojaka je rekla Spasojeviću da me puste, da možda nisam kriv. Krvnički ju je pretukao i rekao da će i nju da ubije. Dozvolili su mi da se čujem sa sestrom. To mi je jedan od najtežih trenutaka u životu. Tada sam i zamišljao svoju sahranu - kaže Petar.

CENE ZA GRČKU SE PREPOLOVILE, TEMPERATURE ISTE! Najbolja šansa za letovanje upravo SADA!

CENE ZA GRČKU SE PREPOLOVILE, TEMPERATURE ISTE! Najbolja šansa za letovanje upravo SADA!

RADULJICA SPUSTIO LUNU ZA MEDALJU! Ona se hvali da NJENU PESMU slušaju Orlovi! Njegov komentar će BOLETI?

RADULJICA SPUSTIO LUNU ZA MEDALJU! Ona se hvali da NJENU PESMU slušaju Orlovi! Njegov komentar će BOLETI?

ĐORĐEVIĆ OBJASNIO: Evo zbog čega je Bobi odigrao samo 90 sekundi

ĐORĐEVIĆ OBJASNIO: Evo zbog čega je Bobi odigrao samo 90 sekundi

- Seli su preko puta mene, uzeli "kolt" s burencetom i predložili da igram ruski rulet. Kako sam se već bio pomirio sa sudbinom, pristao sam. Prvo su stavili jedan metak, vrteli burence i "pucali" u mene nekoliko puta, ali metak nije ispaljen. Potom su stavili dva metka u burence, pa tri... Škljocali su pištoljem po sedam-osam puta, ali ništa! A u burence staje šest metaka... Rekli su mi da imam mnogo sreće, da sam lud, da imam m*da... A samo Bog i sveci su me spasli - priča Vasić, ali ni to nije bio kraj mukama.

- Kako su prijatelji skupili novac, organizovano mi je "suđenje". Od njih 12, sedmorica su bila za to da me puste, a petorica da me ubiju. Na kraju su me pustili. Nisam hteo da se svetim. Tek kasnije sam saznao ko si tu ljudi. Poslednji put sam video Šiptara i Kuma 5. oktobra 2000. na ulici u vreme demonstracija. Ko zna šta bi se desilo da su me opet videli...

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd