fbpx
Skip to main content
Devojčica

"SLOBODA ZA NJEGA ZNAČI ZATVOR ZA CELO SELO" Potresna ispovest oca silovane devojčice iz Šapca

Foto: Profimedia
Posle šest meseci od stravičnog događaja Viši sud u Šapcu doneo je skandaloznu odluku da optuženom Isakoviću ukine pritvor uz još skandaloznije obrazloženje da se mediji više na bave Isakovićem i da ukidanje pritvora pedofilu neće uznemiriti javnost.

Vladan Ć. kaže da se svi meštani plaše reakcije Aleksandra Isakovića (39) i da ne smeju da izađu iz kuća. Ne usuđuje se ni da ćerku pošalje u školu da ga ne bi srela i ponovo prošla kroz pakao.

ZVICER BIO U BEOGRADU KADA JE UBIJEN SALE MUTAVI? Beležnice bivšeg načelnika policije otkrila nove JEZIVE detalje o tom zločinu

ZVICER BIO U BEOGRADU KADA JE UBIJEN SALE MUTAVI? Beležnice bivšeg načelnika policije otkrila nove JEZIVE detalje o tom zločinu

STRAVIČNA NESREĆA KOD NOVOG SELA: Poginula jedna osoba, saobraćaj usporen

STRAVIČNA NESREĆA KOD NOVOG SELA: Poginula jedna osoba, saobraćaj usporen

VOZILOM NALETEO NA BICIKLISTU! Detalji saobraćajne tragedije kod Temerina - muškarcu nije bilo spasa

VOZILOM NALETEO NA BICIKLISTU! Detalji saobraćajne tragedije kod Temerina - muškarcu nije bilo spasa

- Svi smo u strahu, niko ne sme da izađe iz kuće, jer ko zna šta manijaku može da padne na pamet. Od petka moja porodica i svedoci ne izlazimo iz kuće, a ćerki još nisam ni rekao. Kako da je sutra pustim u školu, kad je manijak na 200 metara od nas. Sud je njega nagradio, a nas stavio u zatvor - kaže Vladan Ć. iz Belotića, otac devojčice (13), za čije silovanje je optužen njegov radnik Aleksandar Isaković Mačak (39), a kojeg je sud pustio na slobodu!

Posle šest meseci od stravičnog događaja Viši sud u Šapcu doneo je skandaloznu odluku da optuženom Isakoviću ukine pritvor uz još skandaloznije obrazloženje da se mediji više na bave Isakovićem i da ukidanje pritvora pedofilu neće uznemiriti javnost. Optuženi za silovanje devojčice živi u komšiluku žrtve, o čemu sud očigledno nije razmišljao.

- Mi smo zgroženi i preneraženi. Mi smo ovde u selu sada svi u strahu, uplašeni smo i napeti. U selu su i svedoci koji su svedočili protiv njega, svi sada strepe zbog njegove reakcije, ne znamo mi šta će manijak da uradi. Praktično ga je sud nagradio, a nas žrtve je stavio u pritvor. Mi smo sada u zatvoru! Ćerka ne zna da je pušten, ne smem ni da joj kažem. Čovek je priznao sve, podignuta je optužnica... Ja ne mogu da verujem! Pa svi mediji su me uvek zvali, šta sad treba da budemo svaki dan na naslovnoj strani da bi ispalo da se novinari interesuju i da je javnost uznemirena. Ovo je mala sredina, svi smo se pozatvarali po kućama, ne smemo da izađemo. Je l’ treba da uzimamo sami pravdu u ruke, šta je ovo, Divlji zapad? - kaže zgroženi i uznemireni otac Vladan Ć. i dodaje da sudija uopšte nije razmišljao o njegovom detetu.

Ne ispuštaju je iz vida zbog suicidnih misli

Kako navode zabrinuti roditelji, stručnjaci su rekli da ćerku ne smeju da ispuštaju iz vida ni na tren.

- Dete ima suicidne misli, to stoji u izveštaju neuropsihijatra, koji nam je rekao da dete ne ispuštamo iz vida, znači 24 sata nadzor nad njom. I sutra treba da je pustimo i da sretne njega. Mi sada ponovo sve ispočetka preživljavamo, osećam se sada isto kao onda kada se dogodilo. Uradio je to mom detetu bukvalno meni na oči. Koga si, sudija, pitao da li je uznemiren na osnovu toga što je prošlo šest meseci - kaže Vladan.

Policija
Foto: Srbija Danas

- Ne razmišljaju da sam ja moje dete sada jedva malo smirio, posle toliko meseci, na terapiji je. Kako da kažem detetu da je njega sud pustio da se on nama ovde smeje, ne znamo ni da li će da nas napadne, to je čovek sklon svemu, on je bežao i od policije, nama je blizu granica, može da pređe sa ličnom kartom, ko će da ga uhvati ako pobegne. Ćerka ako ga sretne, šta će drugo nego da doživi šok. Dete je veštačenjem dobilo status posebnog svedoka. Psihijatar i psiholog su doneli odluku da se ona na sudu više ne pojavljuje, a ni slučajno da ne bude suočena s optuženim, a oni ga vratili. Oni se igraju s našim životima, bude li mi se nešto dogodilo s detetom, ne znam šta da radim. Oštrio je nož za naše dete i sve druge. Je l’ treba  svaki dan da proživljavam agoniju i pričam po medijima da bi oni bili zadovoljni - kaže Vladan zajedno sa svojom suprugom.

Izgubili poverenje u pravosuđe

Vladan kaže da je posle svega izgubio poverenje u pravosuđe i da ne zna kako da se zaštiti.

- Ne znam kako je taj sudija mogao to da uradi. Je l’ uzeo novac ili nije ni čitao šta potpisuje. Zapravo sam i čuo da nisu ni čitali predmet, nego su potpisali po automatizmu. Kako primaš platu sutra? Ispadosmo mi žrtve i mediji krivi. Danas jedino svi, celo selo, da odemo ispred suda i da vidimo o čemu se radi i hoće li nas neko zaštiti, kako sada ja da imam poverenja u naše pravosudne organe - kaže Vladan.

Podsetimo, Aleksandar je godinama radio u kamenorezačkoj radnji devojčicinog oca. Kobnog dana, u junu prošle godine, on i devojčica bili su na istoj proslavi rođendana u Bogatiću, a sumnja se da ju je Aleksandar u toku večeri izveo na prevaru iz sale, a zatim je silovao u obližnjem dvorištu. Posle toga se vratio u salu i veselio se s njenim roditeljima. 

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd