fbpx
Skip to main content
Aleksandar Šarac

Šarčev egzekutor nosio FOTOGRAFIJU SLEDEĆE ŽRTVE UZ SEBE: Lazar pikirao poznatog Budvanina za odstrel?

Foto: Facebook
Lazara Ilića srpska policija sumnjiči da je sredinom oktobra prošle godine u garaži jednog tržnog centra na Novom Beogradu upucao Aleksandra Šarca

Kraljevčanin Lazar Ilić uhapšen je u Budvi navodno zbog sumnje da je pripremao ubistvo bezbednosno interesantne osobe iz te crnogorske opštine. Ilić je takođe označen i kao glavni osumnjičeni za ubistvo Aleksandra Šarca u Beogradu.

Informacija da je Ilić uhapšen zbog sumnje da je pripremao likvidaciju u Budvi je potvrđeno iz više izvora.

"Štek stan" i šifrovana poruka: Otkriveno kako su "pali" momci koji su hteli da likvidiraju Bojovićevog prijatelja

"Štek stan" i šifrovana poruka: Otkriveno kako su "pali" momci koji su hteli da likvidiraju Bojovićevog prijatelja

Advokate u Srbiji tuku i zasipaju rafalima: Atentatori su neke lišili života, a neki su imali dosta sreće!

Advokate u Srbiji tuku i zasipaju rafalima: Atentatori su neke lišili života, a neki su imali dosta sreće!

"KRIMI-BOS" IZ ZATVORA ORGANIZOVAO LIKVIDACIJU VELJE NEVOLJE: Poznato šta su rekli Stanišić i Jovanović pred sudom

"KRIMI-BOS" IZ ZATVORA ORGANIZOVAO LIKVIDACIJU VELJE NEVOLJE: Poznato šta su rekli Stanišić i Jovanović pred sudom

- Kod njega je pronađena fotografija osobe koju je navodno planirao da likvidira. Ubistvo osobe sa fotografije i ranije je pripremano - kazao je izvor iz policije.

Prema istim informacijama, Kraljevčanin je lišen slobode tokom velike policijske akcije u metropoli turizma, nakon što je desetak policijskih automobila blokiralo kvart oko zgrade "Sunca", nedaleko od gradskog groblja...

Izvori tvrde da su policajci najpre utvrđivali njegov identitet, jer je kod sebe imao lažna dokumenta. Jedan od sagovornika tvrdi da je u istoj akciji uhapšena još jedna osoba, ali policija se tim povodom nije zvanično oglašavala.

- Više osoba privedeno je na informativni razgovor - saopšteno je podgoričkim medijima, dok prema nekim izvorima Ilić je lišen slobode isključivo po poternici iz Srbije.

Policijskom akcijom rukovođeno je iz Podgorice, odnosno iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz pomoć pripadnika kriminalističke policije Budva. Budva je puna dva sata bila pod blokadom, a policijska patrola kontrolisala je sve automobile na ulazu u grad kod hotela "Park", dok je druga bila na zaobilaznici.

Ubistvo u garaži tržnog centra

Lazara Ilića srpska policija sumnjiči da je sredinom oktobra prošle godine u garaži jednog tržnog centra na Novom Beogradu upucao Aleksandra Šarca koji je od posledica povreda preminuo 10 dana kasnije u bolnici.

Na Šarca je pucano iz pištolja "bereta", a oružje je sa obrisanim serijskim brojem pronađeno u neposrednoj blizini garaže, gde ga je pucač verovatno prilikom bekstva ispustio.

Aleksandar Šarac
Aleksandar Šarac
Foto: Printscreen/Pink

Kako su mediji ranije preneli, Šarčev egzekutor je od ranije dobro poznat policiji pošto je za svoje 23 godine uspeo da počini više od 100 krivičnih dela. U debelom dosijeu osumnjičenog izdvajaju se krađe, teške krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih telesnih povreda, a uglavnom je obijao trafike i krao vozila.

Tri puta izbego smrt

Pre nego što je upucan u garaži, Šarac se čak tri puta našao na meti egzekutora, zbog čega je uvek bio na oprezu. Da je znao da mu je bezbednost ugrožena govori i podatak da se slabo kretao van kuće i uvek sa pancirom na grudima. Čak i kada je u retkim prilikama izlazio, to je bilo na mestima poput tržnih centara gde je u masi ljudi donekle bio siguran.

Tog dana u podzemnom parkingu tržnog centra automobil je parkirao na A00 nivou i to na mestu koje je označeno da ga koriste samo invalidi. Verovatno je izabrao baš to mesto, jer je ono treće od zida i svega desetak metara od ulaza u tržni centar, što znači da je vodio računa da mnogo ne pešači između drugih vozila.

Samo mesec dana pre ubistva, na Instagramu su na profilu pod nazivom "duh.grobarstva" osvanule fotografije Aleksandra Šarca uz prateći tekst u kom je predstavljen kao "cinkaroš" i neko sa kime će se "pozabaviti u narednom periodu".

-Imate zaštićene i nezaštićene svedoke saradnike. Danas vam predstavljamo jednog običnog cinkaroša to jest nezaštićenog - Aleksandra Šaraca. Počeo je sa cinkarenjem davne 2011. kada je na 200 grama jedne supstance nađen njegov DNK, ali naravno neko drugi je odgovarao za to...- navedeno je tada u tekstu.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd