Utorak 19. mar 2024.
bazen, Košutnjak

"SAT VREMENA SAM MU LJUBIO MODRE NOGE, MOJ ŽIVOT ĆE SADA BITI NA GROBLJU" Potresna ispovest oca kome je sin (15) stradao na bazenu

Foto: Srbija Danas/Ilustracija
Nemanja S. preminuo je u sredu nakon kobnog pada u vodu i teške povrede glave koju je zadobio.

Ispovest Igora S., otac Nemanje S. (15) koji je u sredu preminuo nakon teške povrede glave koju je zadobio na bazenu u Sportskom centru Košutnjak u Beogradu.

Besplatan vodič korak po korak: Kako trgovati cenom akcija

Besplatan vodič korak po korak: Kako trgovati cenom akcija

DETALJI TRAGEDIJE U NIŠU: Hotel je predao snimke policiji - bio je u vidno pijanom stanju, ali ipak nije pao sa terase

DETALJI TRAGEDIJE U NIŠU: Hotel je predao snimke policiji - bio je u vidno pijanom stanju, ali ipak nije pao sa terase

MLADIĆ KOJI SE UTOPIO U ZEMUNU OTAC TROJE DECE: Potresni detalji, njegov čamac i dalje stoji na obali Lida

MLADIĆ KOJI SE UTOPIO U ZEMUNU OTAC TROJE DECE: Potresni detalji, njegov čamac i dalje stoji na obali Lida

Nije bezbedno

- Otišao je da se s drugarima rashladi na bazen. Kada su nam javili šta se dogodilo, odmah sam došao. Užas! Zatekao sam svoje mrtvo dete. Nisu uspeli da ga reanimiraju. Sat vremena sam mu ljubio modre noge. Istraga će utvrditi šta se tačno desilo. Nikoga ne krivim, ali hoću da znam kako je i zašto stradao moj Nemanja. Hoću da saznam istinu i zbog njega i zbog nas. Meni nema života bez njega, moj život će sada biti na groblju - tužnim glasom kaže otac.

- Nemanja nije skakao, to znam. Apelujem na sve da se ovome mora stati na put, mora sve da bude bezbedno. Strašno je da na bazenu nema video kamere koja pokriva skakaonicu, redara, nekog ko sve nadgleda taj deo - priča Igor S. u suzama, grleći svog starijeg sina. Igor priča da mu teško pada i činjenica da svoje dete ne može odmah da sahrani.

- Svoje dete ne mogu da sahranim pre utorka. Ne mogu da ga ispratim kako dolikuje - kaže on i objašnjava da im "papirologija koči sve". Velika tuga videla se ispred doma ove porodice u Ulici Vladimira Popovića na Novom Beogradu, kao i u Osnovnoj školi "Laza Kostić", gde je dečak završio osmi razred.

- U školi su svi neizmerno tužni i ne mogu da veruju da je jedan tako mlad život ugašen - kaže izvor i dodaje da je dečak upisao jednu privatnu školu.

Kobni pad u vodu

Podsetimo, Nemanja S. preminuo je u sredu nakon kobnog pada u vodu i teške povrede glave koju je zadobio. Hitna pomoć je skoro sat vremena pokušavala reanimaciju. Nažalost, za sada se još uvek ne zna kako je došlo do ove tragedije, ali postoje dve verzije događaja.

- Prema jednoj verziji, on je stao na ivicu bazena u sedeći položaj i pokušao da skoči u vodu. Međutim, iz zasad nepoznatog razloga upao je u bazen, udario potiljkom o ivicu i ostao paralisan - kaže očevidac i dodaje da je čuo i drugu verziju.

- Prema toj verziji, dečak je bio pored ivice bazena, a neki čovek mu je pao na glavu kada je skočio sa skakaonice, koja se nalazila iznad dečaka. Navodno, udario ga je svom težinom i tako ga potopio.

Goran Bojović o drami na bazenu

Goran Bojović
Foto: Printscreen/Pink

Uspeli smo u jednom trenutku da ga vratimo u život

Goran Bojović, direktor Zavoda za medicinu sporta, koji se i nalazi na Koštunjaku, objasnio je za medije da su se svi sa bazena molili da on preživi, kao da im je član porodice.

- Nije istina da ga je neko gurnuo, došao sa drugarima na bazen i deca su se igrala. U jednom trenutku, kada je hteo da napravi akrobaciju, bio je sam i nije uspeo da odradi to na veliku žalost svih nas i desio se taj nemili događaj, gde su spasioci i medicinsko osoblje Zavoda odmah odreagovali. Čak smo ga i vratili u život u jednom momentu, disao je sa pulsom i takvog smo ga prebacili u Urgentni centar. Međutim, ta pleumonija i ta količina krvi koja se izlila u pluća bila je jača od mladog organizma - objasnio je Bojović.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd