fbpx
Skip to main content
piloti

SIN NASTRADALOG PILOTA ZA TRAGEDIJU SAZNAO NA INTERNETU: Tata nije trebalo da radi, poginuo je na slobodan dan

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Sin jedinac majora Dejana Krsnika, koji je nastradao u padu vojnog aviona zajedno s kapetanom Zvonkom Vasiljevićem, rekao prijateljici da je za nesreću čuo na vestima

Pročitao sam na internetu, na vestima, da je pao avio. Kad je stigla informacija da je reč o vojnom avionu MIG 21, znao sam da je tata u njemu, ali sam se nadao da se katapultirao i da je preživeo.

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

ZA SMRT DETETA POD LUPOM I RODITELJI! Zašto su Dimitriju (12) majka i otac dozvolili da vozi traktor?

ZA SMRT DETETA POD LUPOM I RODITELJI! Zašto su Dimitriju (12) majka i otac dozvolili da vozi traktor?

IZGUBLJENI OD BOLA I TUGE! "MARO POGIBE NAM ZVONKO": Otac nastradalog pilota, gledao rušenje aviona

IZGUBLJENI OD BOLA I TUGE! "MARO POGIBE NAM ZVONKO": Otac nastradalog pilota, gledao rušenje aviona

Ovo je svojoj prijateljici ispričao sin majora Dejana Krsnika (49), koji je u petak ujutru poginuo u padu vojnog aviona u selu Brasina kod Malog Zvornika, zajedno s kolegom Zvonkom Vasiljevićem (43), kapetanom prve klase. Podsetimo, tragedija se desila oko 9.15 sati, a Krsnik i Vasiljević poleteli su sa aerodroma u Batajnici kako bi izvršili redovni letački zadatak.

Prima saučešće

Sin jedinac majora Krsnika juče je s majkom primao saučešće u stanu u Zemunu. Njegova prijateljica kaže da joj je ispričao šta se dešavalo kobnog dana.

- Rekao mi je da je Dejan u petak trebalo da bude slobodan, ali su ga zvali s posla i molili ga da dođe na aerodrom kako bi leteo s Vasiljevićem. Dejan je pristao da i na slobodan dan radi - kaže prijateljica.

Prema njenim rečima, Dejanov sin se do poslednjeg trenutka nadao da mu je otac preživeo nesreću.

- U početku niko nije znao šta se dešava. Dejanovog sina su zvali prijatelji, rodbina, kolege, raspitivali se kako je. Posle nekoliko sati su mu javili da je poginuo, a on je morao da to saopšti majci. Rekao mi je da mu se ceo svet srušio, da je u tom trenutku ispustio slušalicu koju je držao - priča sagovornica i nastavlja:

- Pitala sam ga da li zna šta je uzrok tragedije, rekao mi je da ne zna, da im još ništa nisu saopštili, te da će istraga utvrditi šta se dogodilo.

Krsnikovi prijatelji i kolege kažu da je bio veliki profesionalac i da je prošao sva ratišta.

- Major je uskoro trebalo da ode u penziju, ovo mu je bio među poslednjim zadacima u vojsci. Planirao je da, kad se penzioniše, nastavi da radi kao instruktor letenja u pilotskoj akademiji u Vršcu, koju pohađa i njegov sin. Prošao je sva ratišta, a učestvovao je i u odbrani zemlje 1999 - kaže prijatelj.

Bili ponos

Lepe reči za njega imaju i komšije iz Zemuna, navodeći da je bio veliki gospodin.

- To je divna i staložena porodica, sada je ostala bez stuba. Dejanovi sin i žena treba da budu ponosni - rekao je komšija.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant RV i PVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić i kolege iz jedinice obišli su porodice poginulih.

- Ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude, omiljene u kolektivu. Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su deo našeg ponosa - navodi se u saopštenju ministarstva.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd