fbpx
Skip to main content
Zatvor

ŠKALJARAC SLUŽIO KAZNU OD 19 GODINA: Otkriveno kako je Saša Vidović izvršio samoubistvo u zatvoru

Foto: Profimedia/ilustracija
Vidović je označavan kao jedan od najopasnijih zatvorenika u Republici Srpkoj, a služio je kaznu od 19 godina zatvora zbog profesionalnog ubistva Miroslava Lazarevića 2016. godine.

Takođe, Saša Vidović je povezivan i sa škaljarskim klanom.

ŠKALJARAC SE OBESIO U ZATVORU NA KRSNU SLAVU: Dovođen je u vezu sa ubistvom vođe navijača Partizana

ŠKALJARAC SE OBESIO U ZATVORU NA KRSNU SLAVU: Dovođen je u vezu sa ubistvom vođe navijača Partizana

SLETELI U JEZERO KOD PREŠEVA: Nesreća na putu, jedna devojka teško povređena

SLETELI U JEZERO KOD PREŠEVA: Nesreća na putu, jedna devojka teško povređena

PUŠTENI IZ PRITVORA: Mladići uhapšeni nakon brutalnog prebijanja mladića u Novom sadu izašli iz zatvora (VIDEO)

PUŠTENI IZ PRITVORA: Mladići uhapšeni nakon brutalnog prebijanja mladića u Novom sadu izašli iz zatvora (VIDEO)

Osuđeni ubica Saša Vidović ubio se u ponedeljak u zatvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog Zavoda Foča, tako što se obesio o štok ulaznih vrata

Vidović je označavan kao jedan od najopasnijih zatvorenika u Republici Srpkoj, a služio je kaznu od 19 godina zatvora zbog profesionalnog ubistva Miroslava Lazarevića 2016. godine. Takođe, on je povezivan i sa škaljarskim klanom.

Kako se saznaje, čuvari su u ponedeljak pronašli njegovo telo, a u Vidovićevoj ćeliji pronađena su i oproštajna pisma koje je ostavio majci i bratu. Saša Vidović se ubio na dan njegove krsne slave.

Vidovićev advokat Rusmir Karkin rekao je da je obavešten o smrti njegovog branjenika.

– Prema prvim informacijama, on je počinio samoubistvo i policija je obavila uviđaj i prikupila određena dokaze koji to potvrđuju – pojasnio je Karkin.

Kazneno popravni zavod Foča važi za jedan od najstrožijih zatvora u Bosni i Hercegovini, a Vidović je bio smešten u posebno odeljenje gde borave najopasniji kriminalci.

- Reč je o posebnim ćelijama, te ne postoji drugi način da neko tu počini samoubistvo - kaže izvor.

Saša Vidović i Aleksandar Bulatović su u junu ove godine u Vrhovnom sudu Republike Srpske osuđeni na ukupno 35 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarervića u Istočnom Sarajevu.

Prema presudi Vidović, Bulatović i još jedna nepoznata osoba su 16. oktobra 2016. Godine ukradenim terencem „BMW X5“ presreli Lazarevića i izrešetali ga sa 24 hica iz automatske puške.

U optužnici se navodi da su njih dvojica pripremili i organizovali ubistvo. Dok se vozio “golfom 7” ubice su Lazarevića presrele u Beogradskoj ulici i kada je on usporio na ležećem policajcu, oni su prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra. Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mestu je ostao mrtav.

Posle zločina Vidović i Bulatović su pobjegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su zapalili ukradeni "BMW".

U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgoreli. Usled plamena 26 metaka se aktiviralo čime su ugrozili živote dve devojke koje su bile u stanu u prizemlju zgrade. Od plamena su popucali prozori i izgorela je stolarija na sobi stana Jasmina Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K.

Miroslav Lazarević važio je za jednog od članova auto-mafijaške grupe iz Istočnog Sarajeva. Nakon njegovog ubistva redale su se osvete, pa je u Novom Sadu ubijen i Željko Bulatović, otac Aleksandra Bulatović.

Pojedini mediji, ranije su objavljivali da je Vidović radio i za škaljarski klan, te da je navodno ubio za njih.

On je povezivann sa ubistvom jednog od vođa navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi.

Stanković je ubijen par dana ranije na gotovo identičan način, kao i Lazarević.

Ubice su napravile sačekušu za vođu “Grobara” u širem centru Beograda. Stanković je bio u svom “audiju” i usporio je na semaforu kada su ispred njega iskočila dvojica napadača i zapucala iz “automata”.

Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta.

Vidović se dovodio u vezu i sa pokušajem ubistva Slobodana Kašćelana, koji važi za vođu “kavačkog klana”, sredinom juna iste godine u Novom Sadu. Kašćelan i njegov telohranitelj Vladan Vučković bili su u “audiju”, a napadaču su sa motora u pokretu, pucali na njih.

Vučković je uzvratio vatru, što je verovatno omelo napadače da do kraja realizuju svoj plan. Ipak, Kašćelanu je jedan metak prošao kroz telo, blizu srca, dok je Vučković ranjen u kuk i nogu.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd