Skip to main content
kantrimen

Slučaj KANTRIMEN: Marko Milićev ima mogućnost da traži uslovnu

Foto: Printscreen Youtube
Odslužio je dve trećine kazne

Marko Milićev (36), vozač "kantrimena" koji je osuđen na četiri i po godine zbog toga što je 25. jula 2014. godine na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića (21), a zatim pobegao s lica mesta nesreće, mogao bi već danas da se nađe na slobodi. Milićev, koji je do sada izdržao dve trećine zatvorske kazne, stekao je pravo na uslovni otpust.

OPET MI UBIJAJU SINA: Misteriozni kantrimen parkiran ispred zgrade oca ubijenog Luke Jovanovića

SLUČAJ KANTRIMEN: Marko Milićev se svim silama bori da se od septembra nađe na slobodi!

Kako se saznaje, on još uvek sudu nije podneo molbu, ali je pitanje dana kada će ona stići.

- Vozač "kantrimena" je u pritvoru od septembra 2014. godine, čime je odslućio dve trećine kazne i samim tim stekao uslov za da sudu podnese molbu za uslovni otpust. To nije pomilovanje, to je zapravo mogućnost koju predviđa zakon i za mnogo teža krivična dela, odnosno čak i za osuđenike za ubistvo – objašnjava izvor.

Marko Milićev
Marko Milićev
Foto: Srbija Danas

Radio u zatvoru

Prema njegovim rečima, tokom boravka u zatvoru, Milićev nije pravio probleme i nema disciplinske prekršaje.

- Prvi korak ka slobodi je molba posle koje Uprava zatvora daje mišljenje o tome da li se zatvorenik socijalizovao, kako se ponašao prilikom odsluženja kazne, odnosno da li je poštovao pravila izvršavao radne obaveze. U njegovom izveštaju svakako će biti plus to što je počeo da radi u industrijskom pogonu u KPZ Zabela – objašnjava izvor.

Prilikom donošenja odluke, krivično vanpretresno veće ispituje i osuđenika, koji mora da obrazloži zašto smatra da treba da dobije uslovni otpust.

kantrimen
Foto: Youtube Printscreen

Vređao stražare

SLUČAJ KANTRIMEN: Marku Milićevu potvrđena presuda

- Otežavajuća okolnost u njegovom slučaju je to što je posle nesreće pobegao u Kinu, gde je i uhapšen a potom i izručen Srbiji. Druga stvar je uznemiravanje javnosti koje je izazvala nesreća koju je skrivio – navodi on i podseća da je tokom boravka u pritvoru, pre prebacivanja na odsluženje, Milićev imao jednu mrlju, odnosno "sparing" s cimerima i vređanje stražara, zbog čega je bio prebačen u drugu ćeliju.

Takođe, zbog teškog prihičkog stanja pokušao je da se ubije u ćeliji CZ tako što je žiletom probao da preseče vene.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd