fbpx
Skip to main content
Zoran Marjanović

Snajka pred sudom: Može li priča Milice Marjanović da otkrije nove detalje o ubistvu pevačice?

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Otkrivaju se novi tragovi

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, u ponedeljak 29. januara, ispitivanjem Milice Marjanović biće nastavljena istraga protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu (33). Nju su kao svedoka predložili Marjanovićevi advokati, a reč je o supruzi njegovog rođenog brata Miloša.

Interesantno je da je Milicu kao svedoka prvobitno predložilo nadležno tužilaštvo, ali da su, iz samo njima znanog razloga, odustali. Odmah potom, njeno saslušanje zatražila je odbrana.

NISAM JA, ONI SU: Kako je Zoran reagovao kada je video slike koje pokazuju da je Jeca mrtva bačena u kanal

- Pored ispitivanja Milice Marjanović, tužilaštvo čeka još jedno veštačenje, a reč je o baznoj stanici iz Zemuna, koja registruje i signale sa nasipa Crvenka - navodi izvor blizak istrazi. - Međutim, ne očekuje se ni da to epohalno razreši stvari. Ipak, otkloniće se dilema kada je Zoran Marjanović prvi put obavestio policiju o nestanku supruge.

Novi dokazi protiv Marjanovića? Zorana odala Jelenina burma?!

Do sada je u istrazi saslušano nekoliko svedoka, ali oni nisu mnogo pomogli u rasvetljavanju zločina. Članovi njegove porodice odbili su da daju izjave. Do sada je, međutim, nedvosmisleno potvrđeno da je pevačica ubijena na nasipu Crvenka, tokom rekreativnog trčanja.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović
Foto: Srbija Danas

Na telu Jelene Marjanović pronađena su dva nepoznata muška DNK traga, čiji vlasnici do danas nisu pronađeni. Testirano je više od 50 ljudi, među kojima su članovi Jelenine i Zoranove porodice. I dalje je enigma ko je ostavio te biološke tragove, pronađene na donjoj trenerci pevačice i domalom prstu desne ruke sa koje je misteriozno nestala i venčana burma.

U pripremi optužnica protiv Marjanovića?

Advokati odbrane Aleksandar Zarić, Stefan Jokić i Veljko Delibašić su ubeđenja da protiv njihovog klijenta ne postoje dokazi da je počinio zločin koji mu se stavlja na teret. Njemu je nedavno, posle ukidanja rešenja o pritvoru, ponovo izrečena ista mera. Branioci su najavili žalbu i na ovu odluku, smatrajući da tužilaštvo nema valjanih argumenata kojima potkrepljuje sumnju da je Zoran Marjanović ubio suprugu.

Jelena Marjanović
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Prema nezvaničnim najavama iz Višeg javnog tužilaštva, oni već pripremaju optužnicu, koja mora da bude podignuta u prvoj polovini marta ili će Marjanović, u suprotnom, morati da bude pušten iz pritvora. U ovom trenutku, prema stavovima iz istrage, najjači dokaz protiv Zorana je blato sa njegovih pantalona, koje je sličnog sastava kao ono iz kose ubijene Jelene. Da li će to biti dovoljno za optužbe i kasnije osudu ili će se pojaviti novi dokazi, zasad je rano da se kaže.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd