fbpx
Skip to main content
Moravac, porodica Đokić

ŠOK! SUDBINA ĐOKIĆA PODSEĆA NA JEZIVI MASAKR U SRBIJI OD PRE 14 GODINA?! Jedna stvar je MISTERIOZNA - u oba slučaja nestala ISTA STVAR?

Foto: SD/ilustracija
Masakr sa sličnim motivima dogodio se 27. oktobra 2007. godine u naselju Žarkovo

U slučaju ubistva porodice Đokić iz Aleksinca već nedeljama pratimo užasan razvoj događaja u vezi sa ovim monstruoznim zločinom, u kom je ova porodica prvo oteta, potom ubijena, a zatim spaljena! Nedavno je uhapšen njihov rođak Goran Džonić (54), vatrogasac u penziji, koji je osumnjičen za trostruko ubistvo!

OD POTRAGE DO SPALJENIH TELA! Mesec dana od monstruoznog ubistva Đokića - retrospektiva zločina koji je potresao Srbiju

OD POTRAGE DO SPALJENIH TELA! Mesec dana od monstruoznog ubistva Đokića - retrospektiva zločina koji je potresao Srbiju

KAMERA UHVATILA GORANA KAKO ODLAZI NA MESTO ZLOČINA! Isplivao ključan trag u istrazi ubistva spaljene porodice - ovaj momak je ODAO Džonića!

KAMERA UHVATILA GORANA KAKO ODLAZI NA MESTO ZLOČINA! Isplivao ključan trag u istrazi ubistva spaljene porodice - ovaj momak je ODAO Džonića!

NA DAN NESTANKA ĐOKIĆA, DŽONIĆ KUPIO GORIVO U KANTI! Sve snimile sigurnosne kamere - detalji lede krv u žilama

NA DAN NESTANKA ĐOKIĆA, DŽONIĆ KUPIO GORIVO U KANTI! Sve snimile sigurnosne kamere - detalji lede krv u žilama

Goran Đokić je bio vlasnik menjačnice, pa se kao glavni razlog likvidacije spominju ogromne svote novca, koje su Đokići imali. Spekulisalo se i o svesci dužnika, koja je navodno nestala nakon ubistva, a u njoj se nalazio spisak imena koji su Goranu dugovali novac.

Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija nestali su u noći između 26. i 27. septembra dok su iz Moravca, gde su posetili Goranovu majku Stojanku, krenuli kući u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u njivama u Moravcu.

Na imanju Džonićevog sina u selu Moravac, pronađeno je 43.000 evra koje su bile zakopane u korenu šljive u voćnjaku, a koje su, kako se sumnja, pripadale ubijenom Đokiću.

JEZIVA ISTORIJA SELA U KOM SU UBIJENI ĐOKIĆI: Evo po čemu je bio poznat Moravac pre pronalaska spaljene porodice

JEZIVA ISTORIJA SELA U KOM SU UBIJENI ĐOKIĆI: Evo po čemu je bio poznat Moravac pre pronalaska spaljene porodice

Džonić u svojoj odbrani pokušava da prebaci odgovornost na K.M. i K.M., poznatije kao braću Jojke, koji su navodno prema njegovim rečima bili direktni izvršioci.

Kako je otkriven Džonić?

Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u teškom ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj pravdajući se da se radi o nekom delu za poljoprivrednu mašinu.

Međutim, majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetnog čvrstog materijala, jer je Džonić kod njega bio oko mesec, do mesec i po dana pre zločina.

Džonić
Foto: Facebook

Nakon neprospavane noći majstor je u ranim jutarnjim časovima odmah otišao u policiju i ispričao sve što zna o tom slučaju pre svega da ga ne bi neko dovodio u vezu sa zločinom.

Podsetimo, u pritvoru se zbog ubistva porodice Đokić trenutno nalazi pet osoba, Goran Džonić, njegovi sinovi Milan i Stefan i braća Milošević. Obojica Džonićevih sinova su rekla da su u vreme ubistva radila i da se to može lako proveriti.

Takođe, žena jednog od braće Milošević je izjavila da je njen suprug u to vreme bio kod kuće i da imaju video-nadzor koji to može da dokaže. Takođe, policija je raspisala poternicu za još jednom osobom zbog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca.

Tragične sudbine

Međutim, masakr sa sličnim motivima dogodio se 27. oktobra 2007. godine, kada su ubijeni Dragica, Zoran i Željko Obradović, kao i Maja Gostić u naselju Žarkovo. Ovo ubistvo još uvek nije rasvetljeno. Ubijena je tročlana porodica, bračni par i njihov sin, a na "pogrešnom" mestu našla se i devojka mladića koja je takođe ubijena.

Porodicu Obradović i devojku njihovog sina Maju, pronašao je komšija, a oni su ubijeni u zgradi u Spasenovićevoj ulici. Komšija je pokucao na vrata stana pošto mu se Zoran nije javljao na telefon, a trebalo je da idu da igraju fudbal. Međutim, on je te kobne večeri u hodniku stana, ugledao Dragičine noge, a potom shvatio da se u njihovoj zgradi odigrao krvavi pir.

Prema zvaničnoj verziji, ubica je ušao u zgradu, nakon što je pozvonio na vrata, vrata mu je otvorila Dragica u koju je prvo ispalio nekoliko metaka i ubio je. Nakon toga je u dnevnoj sobi usmrtio njenog supruga Zorana, a potom je ubio njihovog sina Željka i njegovu devojku Maju, a nakog toga pobegao.

Moravac
Foto: Youtube Printscreen

Tokom uviđaja policija je u stanu pronašla 56 čaura iz dva vatrena oružja, a verovali su da je bilo više egzekutora jer prema priči poznanika, Dragica nikada ne bi otvorila vrata nepoznatim ljudima, već samo onima koje poznaje, pa se pretpostavlja da je poznavala ubice.

Sve je ukazivalo na to da je porodica poznavala ubice, a od tragova je pronađen deo rukavice za koju se veruje da je pripadala ubici.

Nakon što se desio masakr, u zgradi, ali i ulici u kojoj je živela porodica Obradović je zavladao potpuni muk. Stanari su živeli u strahu, budući da nije bilo odgovora na pitanje, ko ih je hladnokrvno lišio života.

Zavijeni u crno

U izjavama za medije, porodica ubijene Maje Gostić je kazala da ne znaju zašto je ubijena njihova ćerka, a sumnja se, da je Zoran likvidiran zbog navodnog reketa.

Prema pisanju medija, nakon dve godine od zločina, u istrazi se došlo do saznanja da su porodica Obradović i Maja Gostić bile potencijalne žrtve kriminalne grupe iz Žarkova, koja je navodno pokušala da reketira Zorana za 80.000 evra.

Međutim, nakon brojnih provera policije, nije se došlo do materijalnih dokaza, da je grupa iznuđivača povezana sa ubistvom.

Od podataka se pojavilo to da nije bilo tragova nasilnog ulaska u stan, što ide u prilog tome da su žrtve poznavale ubice. Takođe, tokom istrage je isplivao podatak, da je navodno nestala Zoranova beležnica u kojoj je upisivao imena dužnika, kao i koju svotu novca mu duguju.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
6 Beograd