fbpx
Skip to main content
Belivuk I Zvicer

ŠOKANTNO OTKRIĆE! NEVOLJI U JANUARU UKINUTA ZABRANA ULASKA U CRNU GORU: Ko je omogućio Belivuku da se sastane sa vođom kavčana?

Profimedia/Shutterstock/detective-info.com.ua/SD/Ilustracija
Dritan Abazović potvrdio da je Veljko Belivuk u januaru, neposredno pre nego što je otišao u Kotor kod vođe "kavčana" Radoja Zvicera, skinut sa liste osoba kojima je zabranjen ulazak u tu državu

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, u januaru je skinut sa liste osoba kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, i to samo nekoliko dana pre nego što je otišao u Kotor kod vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera!

BRUTALNO UBIJAO I SVOJE LJUDE! Belivuk nije birao - zbog samo JEDNE GREŠKICE masakrirao sopstvene "vojnike"

BRUTALNO UBIJAO I SVOJE LJUDE! Belivuk nije birao - zbog samo JEDNE GREŠKICE masakrirao sopstvene "vojnike"

NE SME DA PISNE O VELJI NEVOLJI? Kristijan ćuti zbog mafijaškog kodeksa, zna se šta ga čeka ako progovori

NE SME DA PISNE O VELJI NEVOLJI? Kristijan ćuti zbog mafijaškog kodeksa, zna se šta ga čeka ako progovori

SVE JEZIVIJI DETALJI ISTRAGE: U Veljinim "automobilima smrti" pronađeni peškiri NATOPLJENI KRVLJU

SVE JEZIVIJI DETALJI ISTRAGE: U Veljinim "automobilima smrti" pronađeni peškiri NATOPLJENI KRVLJU

Ovo je nepobitan dokaz da Belivuk i njegovi šefovi iz zloglasnog "kavačkog klana" i dalje imaju jaku zaštitu i uporište u crnogorskim bezbednosnim službama, koje su i dalje pod komandom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića!

Uhapšeni, pa pušteni

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović prekjuče je pred Odborom za bezbednost tamošnje skupštine odgovarao na pitanja o sprezi organizovanog kriminala i predstavnika sudstva, tužilaštva i službi bezbednosti u Crnoj Gori. Abazović je tako otkrio da je Veljku Belivuku još 2018. zabranjen ulazak u Crnu Goru, ali ta zabrana mu je u januaru ove godine ukinuta.

- Tačno je da je Belivuku skinuta zabrana u januaru 2020. Ne znamo ko je skinuo tu zabranu, radimo na tome. Pretpostavljamo ko je, ali ne mogu sad to reći... - rekao je Abazović, iako je bilo potpuno očigledno da je aludirao na ljude iz bezbednosnog sektora koji su i dalje odani Milu Đukanoviću.

Dritan Abazović
Dritan Abazović
Foto: Profimedia

Inače, crnogorska policija je 21. aprila uhapsila Slobodana Kašćelana, jednog od šefova "kavačkog klana", i još pet pripadnika te opasne bande. Samo tri dana kasnije, sudija Višeg suda u Podgorici ih je, na opšte iznenađenje i šok, pustio na slobodu, pa je pod pritiskom javnosti čitavog regiona ta odluka ubrzo promenjena i "kavčani" su opet završili iza rešetaka.

Što se tiče Radoja Zvicera, šefa "kavačkog klana", on je tada izbegao hapšenje najverovatnije zato što mu je neko iz bezbednosnih službi dojavio šta mu se sprema, pa je pobegao najpre u Albaniju, odakle je, kako se sumnja, preko Turske otišao u Južnu Ameriku.

Abazović je pred Odborom za bezbednost odgovarao i na pitanja kako je došlo do silnih propusta i konfuzije prilikom hapšenja pripadnika "kavačkog klana" i ko je od tamošnjih državnih funkcionera uticao na to. Tako ga je predsednik Odbora Milan Knežević upitao da li ima operativna saznanja da je Petar Lazović, koji je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), redovno održavao kontakte sa Radojem Zvicerom. Petar je, inače, sin šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zorana Lazovića.

Radoje Zvicer
Foto: detective-info.com.ua

Abazović je upitan i da li je poznanstvo Petra Lazovića i Radoja Zvicera imalo ikakve veze sa tim što je šef "kavačkog klana" pobegao iz zemlje.

- Imamo neka saznanja, koja nisu daleko od vaših saznanja. Ali ne bih sada da ih delim - rekao je Abazović.

Sastanak sa Branom

On je potom upitan i da li su se Zoran i Petar Lazović i neprikosnoveni šef crnogorskog podzemlja Branislav Brano Mićunović, koji zdušno podržava Mila Đukanovića, sastali u jednom podgoričkom lokalu 24. aprila, na dan kad su Kašćelan i njegovi saradnici na volšeban način pušteni posle hapšenja. Abazović je, međutim, samo kratko odgovorio da nije čuo za taj sastanak.

Podsetimo, Veljko Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mesar i još 20 njihovih mafijaša uhapšeni su u Srbiji 4. februara, samo nekoliko dana nakon što su se Velja Nevolja i Mesar vratili iz Kotora, gde su bili u poseti Radoju Zviceru. Belivuk i njegovi mafijaši terete se da su pod okriljem Partizanove navijačke grupe.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd