fbpx
Skip to main content
Vatrogasci

"PRETIO JE DA ĆE SE ZAPALITI AKO MU UZMU BEBU" Šta se krije iza požara u Sopotu - dve osobe stradale, sumnja se da je podmetnuto?

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Prema navodima medija odmah nakon što se nesreća i dogodila, nezvanično se navodi da je požar podmetnuo sam Milan, nakon što im je Centar za socijalni rad oduzeo bebu

Polovinom ovog meseca, tačnije 11. juna, meštane naselja Ralja kod Sopota potresla je vest o požaru kuće u kojem se nađeni mrtvi nevenčani supružnici Sanja Ramić (28) i Milan Marinković (34), dok se tačan uzrok tragedije još uvek ne zna.

OGLASIO SE ČEDA NAKON SASLUŠANJA: Jovanović priznao da je tukao vlasnika "Fizio centra"

OGLASIO SE ČEDA NAKON SASLUŠANJA: Jovanović priznao da je tukao vlasnika "Fizio centra"

NIJE MU SE IŠLO U INOSTRANSTVO, POSLEDNJI PUT SE JAVIO SA GRANICE: Ispovest majke Aleksinčanina koji je nastradao u Nemačkoj

NIJE MU SE IŠLO U INOSTRANSTVO, POSLEDNJI PUT SE JAVIO SA GRANICE: Ispovest majke Aleksinčanina koji je nastradao u Nemačkoj

SA 2,35 PROMILA ALKOHOLA U KRVI VOZIO CENTROM BEOGRADA: Policija isključila iz saobraćaja pijanog vozača

SA 2,35 PROMILA ALKOHOLA U KRVI VOZIO CENTROM BEOGRADA: Policija isključila iz saobraćaja pijanog vozača

Prema navodima medija odmah nakon što se nesreća i dogodila, nezvanično se navodi da je požar podmetnuo sam Milan, nakon što im je Centar za socijalni rad oduzeo bebu koju su dobili 2. juna, usled nepostojanja uslova da budu detetovi staratelji.

Prema rečima meštana koji su zatečeni u ovoj beogradskoj opštini, nema nikakve sumnje da je do požara došlo nakon što je sam Milan staru kuću u kojoj je sa Sanjom vanbračno živeo, polio benzinom, i tako iskazao negodovanje nad odlukom koju je Socijalno donelo.

"Pretio da će se zapaliti, Socijalno nije reagovalo"

- Oni su živeli u toj kući koja je još od 2000. godine bila prazna, i nisu imali idealne uslove u njoj. Nije bilo struje, ni vode, te je Socijalno ubrzo nakon što se Sanja porodila, došlo i oduzelo im dečaka kog su vanbračno dobili. Milan se jako radovao što je postao otac, i toliku tugu nije mogao da podnese. Zapretio je Socijalnoj službi da će se zapaliti ukoliko im se ne vrati beba, ali oni očigledno nisu reagovali, pa je do ovog nesrećnog slučaja i došlo - govori jedan od mešatana.

Kako navode dalje, Socijalno je to koje bi trebalo da snosi najveći deo odgovornosti što su ugašena dva mlada života, te smatraju da su, ukoliko su mislila da nemaju uslova da čuvaju dete, mogli nekako da im pomognu.

- Socijalno je došlo, i nasilno im oduzelo dete. Ja živim u još gorim uslovima, ali su moji unučići i deca sa mnom, jer im ih ja ne dam, niti ću - govori Feta Selimi, meštanin Ralje.

Milan robijao 14 godina

Prema rečima ljudi iz Ralja koji su poznavali ovaj par, oni nisu bili u finansijski najboljoj situaciji. Milan je zbog čestih krađa stalno robijao, pa je tako 14 godina, sa prekidima, proveo u zatvoru. Takođe, imali su i psihičkih problema.

- Milan je bio jako vredan dečko. Svi za njega imamo samo reči hvale. Uvek je bio tu kada treba da se pomogne. Pre nego što se sve ovo dogodilo, on je sredio njihovu baštu, želeo je da stanu na noge - priča Feta Selimi, a ostali prisutni meštani ovog mesta klimaju glavom i potvrđuju njegove reči.

Ujak ga izbacio iz kuće

U istom ovom mestu, zapravo nekoliko kuća od one u kojoj je par stradao, živi i Milanov ujak, rođeni brat Milanove majke. Oni nisu, prema saznanjima godinama bili u dobrim odnosima, te ga je ujak pre nekoliko godina izbacio iz njihove porodične kuće.

- Njegova majka je preminula. Moj otac je doživeo infarkt zbog Milana. On je bio budala, i kao budala je otišao "na onaj svet". Mnogo nam je problema napravio. Ne postoji vikendica koju nije pokrao u selu. I mene je pokrao. Skinuo mi je sve oluke sa kuće, sve gvožđe. Istina je da sam ga izbacio. Od malena je bio problematičan, i imao je psihičke probleme - priča Milanov ujak.

Milanova nevenčana supruga je, govori dalje ujak, iz Kruševca. Milan ju je doveo u Sopot, a nakon toga je, govori on, Sanjina majka pokrenula poternicu za ćerkom.

- Oni su prvi planirali da žive u Kruševcu, ali su se ipak vratili. Ja sam mu dao 6.000 dinara kako bi mogao da ode po nju. Kasnije smo od Sanjine majke saznali da je ona mentalno obolela i da mora stalno da posećuje neuropsihijatra, i da pije brdo lekova. Tada sam rekao da mi takva osoba nije potrebna u kući - objašnjava dalje ujak.

"Ubiću te, zapaliću te"

Kada je o samom požaru reč, kako navodi ujak, krivo mu je što su dve mlade osobe umrle, te da ne može da poveruje da je njegov sestrić Milan imao hrabrosti da zapali sebe i Sanju benzinom.

- Nikako ne mogu da shvatim da je on to na kraju uradio. On je stalno pretio meni kako će da mi zapali kuću i vikao "ubiću te, zapaliću te", ali ko bi rekao da će na kraju to sebi i ženi da uradi - zaključuje ujak.

Meštani koje smo zatekli ispred lokalne prodavnice koji su ispijali svoju limenku piva, a za koje Milanov ujak tvrdi da su bili njegovi prijatelji, te da je sa nekima zajedno činio krađe i ostala krivična dela, govore da je Milan uzeo 5 litara benzina, polio sebe i suprugu, legao preko nje, i tako počinio njihovo ubistvo.

- Komšije su videle da nešto gori, i tako smo ih zatekli mrtve i izgorele. Milana je sahranila Opština, dok je Sanjino telo njena majka odnela za Kruševac, i tamo je sahranila - objašnjavaju meštani.

Milan želeo da se preseli kod ujaka, on ga nije primio u kuću

O Milanovom ujaku, stanovnici naselja Ralja nemaju, za razliku od Milana, lepe reči i utiske. On je, kako kažu, jako rđav čovek, koji je isterao svog sestrića na ulicu.

- To je jedno đubre od čoveka. Isterao je sestrića iz kuće na koju on takođe ima pravo. Sve je donekle i bilo u redu, ali kad je video da je Milan dobio i dete, postalo je još gore, i nije sve njih želeo u kući - kažu oni i dodaju da je Milan hteo da se sa Sanjom i detetom preseli i živi kod ujaka, ali da mu on to nije dozvolio, te je Socijalno ipak oduzelo njihovu bebu, i da bi možda sve bilo drugačije i imalo srećan kraj da on nije tako postupio, tvde meštani.

Njihova jednomesečna beba sada, je, govore meštani, kod hranitelja, dok ostale pojedinosti o tom gde je tačno nemaju ni oni, kao ni Milanov rođak.

Ono što je zanimljivost jeste da se kuća u kojoj su se zapalili Milan i Sanja nalazi u dvorištu u kojem su 2000. godine za vreme Nato bombardovanja nedužni stradali članovi porodice koji su živeli u većoj kući pored, a koju je udarila bomba, te je kuća srušena do temelja. Nakon ovog tragičnog događaja, dvorište i okućnica su bili prazni i bez stanara, sve dok se u manju, kuću od blata nisu pre nekoliko godina uselili upravo Milan i Sanja, a koja je takođe neslavno završila, te je sada polovina iste spaljena.

 
Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd