fbpx
Skip to main content
Carina

Sprečeno krijumčarenje na Gradini: U frižideru KRIO HORMON RASTA u vrednosti od DVA MILIONA DINARA (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Pronađeno je 20 kutija sa injekcijama

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 5. maja 2018. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje 60 injekcija hormona rasta sa odgovarajućim rastvaračima čija je vrednost gotovo 2 miliona dinara.

Kada je autobus turskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, i putnici i 49-godišnji vozač iz Novog Pazara su izjavili da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave.

Hormon rasta
Foto: Uprava Carine

Međutim, prilikom kontrole autobusa, carinski službenici su na dnu vozačevog frižidera otkrili skrivene hormone prekrivene flašicama vode i sokovima.

Tom prilikom pronađeno je 20 kutija sa injekcijama hormona rasta „genotropin“ od 12 mg  i odgovarajućim rastvaračima.

Hormon rasta
Foto: Uprava Carine

Potom su carinici pregledali i njegove lične stvari i pronašli još 36 kutija „genotropina“ iste jačine, kao i 4 pakovanja hormona „humatrop“ od 24 mg. 

Podsećamo da se sličan prekršaj dogodio i krajem marta ove godine na Horgošu, kada je dvojni državljanin Slovačke i Bugarske pokušao da prokrijumčari 49 ampula veoma skupog „humatropa“. 

Hormon rasta stimuliše rast organizma, ali ima ulogu i u regulaciji raznih metaboličkih procesa. Koriste ga i bodi-bilderi, jer poboljšava kvalitet hrskavice, ligamenata, tetiva i pospešuje energiju.  

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd