Skip to main content
Stefan Filić

SRAMNA ODBRANA MLADIĆA OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO STEFANA! Otac u neverici, ispričao kako je teklo suđenje

Foto: Facebook/Milica Milenković
Slušao sam ih pažljivo. Optuženi za ubistvo mog sina Stefana hoće da umešaju i Predraga S. u zločin. On ih je optužio u svom iskazu, a očigledno je da su ga sva trojica udarala.

Ovo je bio prvi komentar Nenada Filića nakon što su dvojica optuženih za ubistvo njegovog 18-godišnjeg sina Stefana iznela odbranu. Naime, u Višem sudu u Smederevu u petak je počelo suđenje Nikoli B. (21) i Mitru P. (19), koje tužilaštvo tereti za teško ubistvo maturanta Stefana Filića, koje se dogodilo početkom februara ove u Velikoj Plani.

DETALJI IZNENADNE SMRTI DEČAKA U NIŠU! Deca videla čoveka koji je nešto govorio, oglasili se iz policije

DETALJI IZNENADNE SMRTI DEČAKA U NIŠU! Deca videla čoveka koji je nešto govorio, oglasili se iz policije

DEČAK (15) UMRO NASRED ULICE U NIŠU! Nezapamćena tragedija: Počeo da trči sa drugovima, a onda se samo srušio

DEČAK (15) UMRO NASRED ULICE U NIŠU! Nezapamćena tragedija: Počeo da trči sa drugovima, a onda se samo srušio

NESREĆA KOD BUBANJ POTOKA! Sudar automobila i kamiona, povređen mladić

NESREĆA KOD BUBANJ POTOKA! Sudar automobila i kamiona, povređen mladić

Bojović, koji je optužen da je nekoliko puta udario Filića, a zatim ga šutnuo u glavu, negirao je da je kriv za delo za koje ga tužilaštvo tereti. Prema njegovoj tvrdnji, koja se razlike od ranije iznetih odbrana pred tužiocima, tuča u blizini diskoteke "Brodolom" počela je jer mu je neko iz Stefanovog društva "nešto drsko dobacio, smejao i nije želeo da se izvini". Nije međutim, mogao da precizira ko mu je i šta drsko dobacio.

- Nije me ugrožavao, reagovao sam nesmotreno. Perifernim vidom, sa desne strane, video sam da je pao na asfalt, licem nadole. Tresao se. Šutnuo sam ga desnom nogom, prednjim punim delom - rekao je Nikola B., koji je inače godinama trenirao fudbal čak je i zarađivao od ovog sporta, a svoj postupak "pravdao" je time da je bio u strahu jer ga je prethodno neko udario po nosu.

I drugooptuženi Mitar P. je promenio raniju odbranu, počevši od toga ko je išao iza koga i gde su bili mladići kada je započela tuča koja se završila kobno po mladog Filića. Pandurević tvrdi da nijednom nije udario Filića i da je u tuči učestvovalo sedam osoba. On se, kako je rekao, tukao sa Stefanovim mlađim bratom A. F, dok je "Stefan razmenjivao udarce sa Predragom S.". Na pitanje tužioca da pojasni to, Mitar P. je naveo da je "Filić jednom udario Predraga, a ovaj je njemu zadao nekoliko udaraca". Predrag je inače svedok u ovom postupku.

Obojica su kazala da nisu pomogla Stefanu kada su videli da leži na asfaltu, da su pobegli kada su čuli policijsku rotaciju, navodno iz straha, jer su i Nikola B. i Mitar P. ranije procesuirani zbog nanošenja teških telesnih povreda. Mitar kao maloletnik, dok je Nikola zbog tog krivičnog dela u humanitarne svrhe uplatio 30.000 dinara.

Tužilac je, čitajući optužnicu, naveo da je Nikola B. u trenutku zločina imao 1,7 promila alkohola u krvi, a Mitar P. 1,35 promila. Optuženi su potvrdili da su pre tuče pili.

Nastavak suđenja je zakazan za 23. novembra kada bi trebalo da budu saslušani Stefanov brat i drug M. R.

Stefanovi drugovi došli ispred suda

Podršku roditeljima, Ljubinki i Nenadu, i bratu ubijenog maturanta juče su pred sudom, ali i u sudnici, dali brojni Stefanovi prijatelji i drugari iz škole. U rukama su držali fotografije ubijenog mladića, a nosili su i majice sa njegovim likom.

Mladi su držali i transparent na kom je pisalo: "Prerano ti je istrgnut život iz ruku, tebi koji si ga najviše zaslužio". U rukama su držali i balone na kojima je pisalo kratko: "Pravda za Stefana".

Ubijen u tuči, osumnjičeni uhapšeni par sati kasnije

Stefana Filića, maturanta Ekonomske škoe u Velikoj Plani nasilnici su pretukli 2. februara, a nesrećni mladić je dan kasnije preminuo u Urgentnom centru. Nikola B. i Mitar P. su uhapšeni nekoliko sati posle zločina.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd