fbpx
Skip to main content
Sud

SRĐA JE OSUĐEN NA 18 MESECI ZBOG UBISTVA SINA: Sudija konačno obrazložio zbog čega je dobio tako "malu" kaznu

Foto: Profimedia/ilustracija
Srđa Babin (83) iz Sremske Mitrovice, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 meseci kao i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara.

On je osuđen za krivično delo ubistvo na mah i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Babin je osuđen zbog smrti sina Gorana koja je nastupila tri meseca posle incidenta koji je izbio između oca i sina 24. novembra 2018. u porodičnoj kući u kojoj su zajedno živeli.

ŽESTOK UDAR BEOGRADSKE POLICIJE NA DILERE: Uhapšeno osam osoba širom grada zbog droge i oružja (VIDEO)

ŽESTOK UDAR BEOGRADSKE POLICIJE NA DILERE: Uhapšeno osam osoba širom grada zbog droge i oružja (VIDEO)

SUKOB OKO POSLOVA? MUP izneo nove detalje o brutalnom prebijanju u Novom Sadu

SUKOB OKO POSLOVA? MUP izneo nove detalje o brutalnom prebijanju u Novom Sadu

KOLUMBIJKA SONJA OSTAVILA PORUKU UBIJENOM STRAHINJI: Među vencima izdvojio se jedan srceparajući natpis

KOLUMBIJKA SONJA OSTAVILA PORUKU UBIJENOM STRAHINJI: Među vencima izdvojio se jedan srceparajući natpis

Tokom suđenja u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, Babin u svom iskazu nijednog trenutka nije osporio dogođaj koji je prethodio smrti njegovog sina, ali i izneo da je bio često maltretiran i vređan od strane Gorana kojeg je zbog pijanstava ostavila žena i odvela ćerku.

- Tog dana dvojica muškarca dovela su Gorana kući, bio je u stanju teške alkoholisanosti. Prišao sam mu i uhvatio ga ispod ruke u nameri da ga odvedem da sedne na stolicu, ali je on to odbio. Okrenuo sam se i krenuo, ali me je on sustigao, okrenuo i rukom udario u stomak od čega sam odmah pao i izgubio vazduh. Počeo je da me vređa kao što je to činio i ranije. Odjednom mi je prekipelo sve, uzeo sam metalnu šipku i zadao mu više udaraca po telu - prisetio se tog dana Srđa pred sudijom.

U februaru sledeće godine Goran je u bolnici preminuo, a kako su veštaci medicine utvrdili smrt je bila u direktnoj uzročno-posledičnoj vezi sa zadobijenim povredama.

Tokom suđenja Srđa je rekao da je njegov sin bio na ratištu i da je odatle doneo bombu, sa kojom je često pretio ukućanima.

U strahu da ne izazove neku tragediju, starac ju je sakrio, ali je Goran tražio i pitao oca gde se nalazi. Tek kada je kobnog dana stigla policija u njihovu kuću, Srđa im je rekao i za bombu gde je sakrio i tada konačno kako je rekao, odahnuo.

Tokom ovog sudskog procesa, sudija je rekao da ni u jednom trenutku nije posumnjao u izjavu osumnjičenog Babina.

- Svedoci su potvrdili da je otac često bio izložen fizičkom i psihičkom maltretiranju od strane sina, a da mu se on nikada nije suprotstavljao - rekao je sudija i dodao da je imajući u vidu okolnosti samoga događaja i njegove godine života izrekao toliku kaznu.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd