Skip to main content
Hronika

Šta se desilo u LOVU kod Kovačice: Mislio da je UBIO DIVLJU SVINJU... Prijatelj poslao SMS, odgovora nije bilo...

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Obojica bili u žitnom polju u čeki

Lovac V.S. iz Uzdina slučajno je u žitu iz puške ubio lovca M.K iz Idvora, a nakon toga je otišao kući i ispalio sebi hitac u glavu!

Telo M.K. je juče ujutru nađeno u polju, a na njemu su bile vidljive rane od puščane sačme. Telo V.S. pronašla je u krevetu njegova majka. M.K. je u ponedeljak oko 18 časova krenuo sa drugom u lov na divlje svinje u ataru Idvora.

- Oni su u žitnom polju bili u čeki, a nakon nekog vremena su se razdvojili. Prijatelj je oko 21 čas čuo pucanj i M.K. poslao SMS u kom je pitao da li je upucao divlju svinju. Međutim, odgovora nije bilo. Pošto mu prijatelj nije odgovarao ni na narednih nekoliko poziva, prijatelj se vratio u selo i prvo uzbunio njegovu porodicu – kaže izvor iz istrage.

Ubijenog našli pored gajbice

Komšije M.K. kažu da je on bio čovek na mestu i da je pola sela učestvovalo u potrazi za njim.

- Našli su ga pored gajbice na kojoj je sedeo u žitu. Taj što ga je ubio je bio u krivolovu. Nije mi jasno kako je mogao da čoveka koji sedi pomeša se nekom životinjom – kaže jedan od komšija M.K.

On dodaje da su porodica M.K. i nekoliko njegovih prijatelja krenuli u potragu za njim.

- Oko tri ujutru su se potrazi priključili svi lovci iz Idvora i Kovačice, kao i policija. Telo M.K. je pronađeno u žitu oko šest sati ujutru. Imao je povrede na vratu i glavi od lovačke sačme. Pored njegovog tela pronađena je njegova puška iz koje nije pucano – kaže izvor iz istrage.

Dok je policija obavljala uviđaj, inspektorima je javljeno da je drugi lovac V.S. iz susednog sela izvršio samoubistvo.

- On je pucao u glavu iz pištolja u porodičnom domu. U trenutku kad se ubio, u kući je bila i njegova majka, ali ona nije čula pucanj. Tek ujutru je ušla u sobu kod sina i zatekla njegovo telo na krevetu. Ubrzo je utvrđeno da je prethodno veče otišao u lov. On je, verovatno, bio u krivolovu, jer iako je član lovačkog društva, nikome nije prijavio da ide u lov. Pritom, treba znati da je sada lov na divlje svinje, a tada lovci ne izlaze sami u lovište – kaže izvor iz istrage.

V.S. je posle razvoda živeo u kući sam sa majkom.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Hunter's picture

Hunter

- Viorel Stoju iz Uzdina sam ga slučajno poznavao. Učestovao na lovačkim udruženjima svuda po Srbiji. Znao sam ga kao izrazito veoma dobrog čoveka, lovca sa iskustvom od preko 30 godina aktivno u ovom sportu. - - Zbog toga MOLIM ove gore iz fotelja da zabranjuje ići u noćni lov bez noćne optike (Night Vision) sa dodatnim IC da bi se jasno videlo kao po danju i u šta tačno ispalite metak. Bez

1 | 0

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd