fbpx
Skip to main content
Filip Lepojević

"ŠTA TI JE? NEMOJ, MOLIM TE!" Poslednje Filipove (18) reči pre nego što je ubijen - trojica braće sutra pred sudijom

Foto: SD/ilustracija/Instagram/Printscreen
Suđenje za ovaj zločin počinje nakon istrage koja je trajala oko godinu dana.

Petar Rakočević (35) i njegova braća Radovan (38) i Uroš (25) naćiće se sutra na optuženičkoj klupi u Višem sudu u Beogradu zbog ubistva navijača Rada Filipa Lepojevića (18) na Banjici. Suđenje za ovaj zločin počinje nakon istrage koja je trajala oko godinu dana. Mladića je 5. septembra prošle godine Petar tukao cevi pištolja po glavi, a na kraju ga je usmrtio hicem u glavu, dok su njegova braća osumnjičena za saučesništvo.

OD NJEGA SE OČEKUJE DA ODA HRKALOVIĆKU! Ukoliko Elez nastavi da "peva" biće rešeno još DEVET likvidacija?

OD NJEGA SE OČEKUJE DA ODA HRKALOVIĆKU! Ukoliko Elez nastavi da "peva" biće rešeno još DEVET likvidacija?

POSLEDNJI ŽIV SARADNIK LUKE BOJOVIĆA! Evo ko je čuveni "Votka" i zašto je Belivuk želeo da ga likvidira (FOTO)

POSLEDNJI ŽIV SARADNIK LUKE BOJOVIĆA! Evo ko je čuveni "Votka" i zašto je Belivuk želeo da ga likvidira (FOTO)

TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU! U toku je identifikacija tela izvučenog iz jezera, očevici u šoku

TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU! U toku je identifikacija tela izvučenog iz jezera, očevici u šoku

Prema ranijim saznanjima, Petar je osumnjičen za krivično delo teško ubistvo, Radovan i Uroš za teško ubistvo pomaganjem, dok se najmlađi brat tereti i za nedozvoljeno držanje oružja. Prema novom zakonu iz 2019. godine Petru je zaprećena doživotna robija.

Filip Lepojević je na dan ubistva bio s dvojicom drugara na Banjici u Bulevaru oslobođenja, gde je došao zbog rođendana deke jednog od njih. U povratku su ih na parkingu primetila braća Rakočević i počela da im tresu automobil marke folksvagen polo. 

Radovan i Petar Rakočević
Radovan i Petar Rakočević
Foto: Facebook/Printscreen

Jedan od dvojice Filipovih drugova ispričao je u policiji šta je prethodilo zločinu.

- Aleksa je sedeo na mestu vozača, a Filip na suvozačevom, ja sam bio pozadi. Braća su nam tresla auto i psovala sve po spisku. Zatim je Petar izvukao Filipa za revere napolje, rekavši: "A, mali, žakulji, i ti si tu?", a onda ga cevi pištolja udario po čelu i vikao: "Šta je? Šta je? Šta je bilo", a Filip mu je odgovorio: "Šta ti je? Nemoj, molim te. Šta vam je?", i okrenuo je glavu u stranu. Petar je krenuo opet da ga udari cevi, ali je onda opalio metak - rekao je Filipov drug na saslušanju u policijskoj stanici i dodao da su nakon toga ranili i Aleksu u butinu, a zatim pobegli.

Uroš Rakočević
Uroš Rakočević
Foto: Facebook/Printscreen

S druge strane, Slavica Rakočević, majka uhapšene braće, tvrdila je da njeni sinovi nisu imali oružje kod sebe i da se sve desilo u samoodbrani.

- Oni su bili na previjanju i nije im palo na pamet da nose oružje, već su ti momci njih presreli i bili su maskirani i naoružani. Ne znam kako su ih onda upucali, hvala bogu ako su mogli da se odbrane. Uroša i Petra je nedelju dana pre toga nožem izbo Luka P. u kafiću i policija je trebalo da ih čuva nakon toga jer smo svi u strahu od njega - ispričala je tada Slavica.

Nestanak 10 kila kokaina

Prema nezvaničnim saznanjima, braća Rakočević poznavala su Filipa iz kafića Luke P. sa Banjice koji je Uroša i Petra, kako su preneli mediji, ranio nožem nedelju dana pre ubistva Lepojevića, pa su oni kritičnog dana mislili da je Luka poslao Filipa i dvojicu momaka da ih opet napadnu. U to vreme na Banjici je nestalo 10 kilograma kokaina i policija je ispitivala da li je to pripadalo Luki i da li su zbog toga izbili obračuni sa Rakočevićima, kojima su nakon ubistva tinejdžera iz osvete spaljena tri lokala na Banjici.

Vremenska prognoza
Snow
-2 Beograd