Utorak 19. mar 2024.
Branko Radulović

"STALNO JE GOVORIO MOJA LARA" Gotova obdukcija Branka koji se udavio spašavajući ćerku - prijatelji očajni

Foto: Facebook Printscreen/Branko Radulovic
- Bio je divan, najbolji od nas - kroz suze je rekao Vjekoslav Janjetović, najbolji prijatelj Branka Radulovića (49), heroja Srbina iz Banja Luke koji je nastradao u nezapamćenoj drami koja se odigrala na popularnoj plaži u Adelejdu na jugu Australije kada su talasi njegovu šestogodišnju ćerku Laru odneli daleko od obale.

Radulović je u Australiju otišao 1993. godine za vreme rata. Tamo je razradio svoj biznis i sve je, kako kaže njegov prijatelj Vjekoslav, radio za ćerkicu.

- Bio je ovde u Banja Luci četiri meseca, na aerodrom smo ga ispratili nas četvorica njegovih najboljih prijatelja iz detinjstva... Kao da smo nešto predosetili... - kaže i dodaje: "Uvek ga prati samo jedan od nas."

CNN BRUJI O OVOME! Amerika spremna da sarađuje sa Rusijom: Evo šta Bajden želi od Putina

CNN BRUJI O OVOME! Amerika spremna da sarađuje sa Rusijom: Evo šta Bajden želi od Putina

DOŽIVOTNA KAZNA ZA PEDOFILE! Savet podržao zakon - dokument predat predsedniku na potpis

DOŽIVOTNA KAZNA ZA PEDOFILE! Savet podržao zakon - dokument predat predsedniku na potpis

ŠTA SE OVO SPREMA? RUMUNIJA PUŠTA NATO NA SVOJU TERITORIJU: U toku pregovori sa Amerikom i Francuskom

ŠTA SE OVO SPREMA? RUMUNIJA PUŠTA NATO NA SVOJU TERITORIJU: U toku pregovori sa Amerikom i Francuskom

- Često je dolazio u Banja Luku... Kupio je ovde auto da ima, imanje. Radio je od '93, mukotrpno... Tek sada je bio, što se kaže - "pao na zelenu granu". Razradio je biznis u Australiji, kupovao je stare kuće, renovirao i prodavao. Sve je radio za ćerku, na kraju je za nju i otišao kao heroj. Stalno je govorio, "moja Lara". Nikada je nije doveo u Banja Luku, a non-stop je obećavao da će je dovesti, da je vidimo - kaže on i kroz suze nastavlja: "On je, ljudi moji, imao toliko veliko srce... Kao i njegov pokojni otac".

Vjekoslav kaže da Brankova familija živi u Banja Luci, odnosno, majka, dva brata i sestra, a da mu je supruga sa ćerkom u Australiji.

- Dva brata i sestra isto su bili u Australiji, pa su se ovde vratili. A Branko... kada god bi došao ovde, častio bi celu kafanu... Šta više da vam kažem, čovek velike duše, kao i njegov otac - priča Vjekoslav.

Sahrana će, prema njegovim rečima, biti u utorak, a kao uzrok smrti navedeno je - gušenje.

- Obdukcija je gotova, on se ugušio vodom. Imao je pejsmejker... Sahrana će biti u utorak - kaže on i navodi: "Mi ćemo mu ovde napraviti bistu. Za godinu dana. Kako i dolikuje takvom prijatelju i velikom heroju", rekao je Vjekoslav.

Podsetimo, Branko je poginuo kada su talasi njegovu šestogodišnju ćerku odneli daleko od obale.

Kako su ispričali očevici, devojčica se nalazila u čamcu za naduvanje, kada su naišli talasi koji su je odvukli od obale. Branko je tada obučen uleteo u vodu kako bi je spasio, ali nažalost u tome nije uspeo, piše Heraldsun.

Majkl Naper (70) našao se na plaži kada je ugledao Radulovića koji se se tada borio sa jakim talasima.

- Kada sam uspeo da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo telo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode. On je bio bez svesti kada su ćerka i on uz pomoć posetilaca na plaži izvučeni - ispričao je Naper.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd