fbpx
Skip to main content
Dečak leži u krevetu

STRAHOTA! Kruševački sveštenik BLUDNIČIO nad svojim BRATANCEM (2)

Foto: Profimedia/ilustracija
Svake nedelje u Parohijskom domu sveštenik ostajao sam sa sinovcem

Pod optužbom da je vršio nedozvoljene polne radnje nad dvoipogodišnjim detetom, javno tužilaštvo u Trsteniku podiglo je optužnicu protiv sveštenika kruševačke eparhije D. S, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar.

Đakon, koji je u to vreme bio i nastavnik veronauke u trsteničkoj osnovnoj školi, optužen je da je zlostavljao sina svog starijeg brata.

Prema navodima optužnice, grubo seksualno zlostavljanje počelo je polovinom aprila 2014. godine i trajalo je osam meseci, skoro svake nedelje koju je mali V. S. provodio u Parohijskom domu, gde je optuženi stanovao.

POP ZLOSTAVLJAO ŽENU! Slomio joj je nos i maltretirao je u prisustvu deteta

"Bratanca je vidjao pošto bi ga otac dovodio u posetu i ostavljao na ručku. Jezive stvari koje je mališan tamo doživljavao otkrivene su postepeno, nakon što je dečak sve češće pričao majci o čudnim stvarima koje mu stric zapravo radi".

Dečak je majci govorio kako ga "čiča presvlači", ali i da su se zajedno tuširali, gde je sveštenik zatražio od dečaka da mu sapunja odredjeni deo tela, kao i da ga je dodirivao po guzi. Isto to dečak je prepričao i psiholozima i psihijatrima koji su ga veštačili.

Dečakova majka je pre dve godine pokrenula parnični postupak protiv sveštenika, rodjenog brata njenog bivšeg muža, a sudjenje je završeno prošle sedmice, kada je D. S. osudjen zbog nasilja u porodici.

Procenjujući da je sveštenik svojim ponašanjem tokom 2014. "ugrozio telesni integritet, duševno zdravlje i spokojstvo", tuženom je izrečena mera zabrane prilaska bratancu bliže od 50 metara.

Pop
Foto: Profimedia

Uprkos teškim optužbama i istrazi koja se vodila protiv njega, D. S. je nakon toga napredovao u crkvenoj hijerarhiji, pa ga je Srpska pravoslavna crkva imenovala za sveštenika i na staranje mu dala jedan manastir u blizini Trstenika. Optuženi sveštenik je nastavio i s predagoškim radom u školi, gde predaje veronauku.

Dečakova majka je kazala da se susretala sa brojnim neprijatnostima u lokalnoj sredini zbog privatne prijave koju je bila pokrenula protiv sveštenika.

"Mnogi su mi odmah govorili da se 'ne kačim sa crkvom, jer crkva uvek pobedjuje', dok su sva sveštena lica u gradu prestala da mi se javljaju na ulici", kazala je M. S. i dodala da se ona ne bori protiv crkve, već protiv čoveka koji joj je zlostavljao dete.

NEČUVENO! VRAČARA NARUČILA KRAĐU MOŠTIJU SVETACA!? Relikvije nestale u Čačku koštaju celo bogatstvo

Dodala je da je najveći šok doživela u Centru za socijalni rad, gde joj je sugerisano da "razmisli" u šta se upušta.

"Jedna od socijalnih radnica mi je rekla da bih trebalo da mislim o sveštenikovom detetu i kako će njemu biti ukoliko mu tata završi u zatvoru", navela je M. S.

Tokom sudjenja po privatnoj prijavi M. S, radjena su čak tri veštačenja deteta koja je trebalo da pokažu da li je dečak star dve i po godine bio u stanju da izmisli optužbe. Treće je bilo superveštačenje u kojem se navodi da dečak ništa nije izmislio.

BIZARNI RITUAL: Sveštenik masažom povećava P*NISE vernika! (VIDEO 18+)

U sredu, 14. decembra, pred sudom u Trsteniku počelo je sudjenje svešteniku i po optužnici koju je pokrenulo tužilaštvo. Po zahtevu advokata optuženog sveštenika, i uprkos pet dosadašnjih nalaza veštaka, sud je dozvolio da mali V. bude ponovo veštačen.

"Svi želimo da ostavimo taj strašni period iza nas. Stvari koje mu je stric radio ja nikada neću zaboraviti, ali želim da ih se V. nikada u životu više ne seti. Sama pomisao da će ga neko primorati da ponovo prolazi kroz to mi je nezamisliva", kazala je M. S. i izrazila nadu da će sud na kraju ipak imati sluha i poštedeti četvorogodišnje dete ponovne traume.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd