fbpx
Skip to main content

Strana državljanka BRUTALNO prebila sudiju usred sudnice

Prišla da potpiše zapisnik i počela da bije

Predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marković Ilieski u utorak je brutalno pretukla u sudnici neimenovana strana državljanka nakon što joj je izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Sudija je u napadu zadobila teške telesne povrede.

Udruženje prekršajnih sudija je najoštrije osudilo napad koju je napala okrivljena koja je privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima.

Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara, nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju.

Sudija je u teškom psihofizičkom stanju prevezena u službu Hitne pomoći gde su joj nakon više časova ispitivanja konstatovane teške telesne povrede.

Lepo vreme donelo CRNU STATISTIKU: Vozači motocikala najugroženiji na putevima u Srbiji

Ubicu Nikole Bojovića uhvatila panika u CZ: Nalazi se u paranoji da Luka hoće da ga ubije

- Ovo je do sada nezapamćen napad na sudiju. Užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi i da se preduzmu sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbednom i zaštićenom okruženju - navodi se u saopštenju Udruženja.

Napominje se da su sudije prekršajnih sudova često izložene pretnjama, zastrašivanjima kao i omalovažavanjima najgore vrste.

Udruženje je apelovalo da se učini sve kako bi se ovakvi i slični napadi sprečili i kako bi sudije mogle nesmetano da obavljaju svoj posao i štite prava građana.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd