fbpx
Skip to main content

Strana državljanka BRUTALNO prebila sudiju usred sudnice

Prišla da potpiše zapisnik i počela da bije

Predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marković Ilieski u utorak je brutalno pretukla u sudnici neimenovana strana državljanka nakon što joj je izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Sudija je u napadu zadobila teške telesne povrede.

Udruženje prekršajnih sudija je najoštrije osudilo napad koju je napala okrivljena koja je privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima.

Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara, nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju.

Sudija je u teškom psihofizičkom stanju prevezena u službu Hitne pomoći gde su joj nakon više časova ispitivanja konstatovane teške telesne povrede.

Lepo vreme donelo CRNU STATISTIKU: Vozači motocikala najugroženiji na putevima u Srbiji

Ubicu Nikole Bojovića uhvatila panika u CZ: Nalazi se u paranoji da Luka hoće da ga ubije

- Ovo je do sada nezapamćen napad na sudiju. Užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi i da se preduzmu sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbednom i zaštićenom okruženju - navodi se u saopštenju Udruženja.

Napominje se da su sudije prekršajnih sudova često izložene pretnjama, zastrašivanjima kao i omalovažavanjima najgore vrste.

Udruženje je apelovalo da se učini sve kako bi se ovakvi i slični napadi sprečili i kako bi sudije mogle nesmetano da obavljaju svoj posao i štite prava građana.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd