clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

STRAVA I UŽAS U RESNIKU: Brat policajca tukao i silovao devojku, drugarica sve gledala!

22.03.2017. 12:51
Piše:
Srbija Danas / Telegraf
policija
policija / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
U početku je komunikacija četvoro mladih bila normalna. Međutim, takva situacija trajala je svega 15-aminuta

Samo jedan izlazak bio je dovoljan da se M. A. (23), devojci iz Beograda, život pretvori u noćnu moru i ponese etiketu “silovana“ . Prošle godine u oktobru, u Resniku ju je prvo omalovažavo, zatim tukao a na kraju i za sva vremena oskrnavio Nemanja S. (22), čiji je brat policajac.

VELEOBRT U ISTRAZI UBISTVA PEVAČICE: Kamiondžija ubio Jelenu?!

HOROR U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Radnik se obesio u fabrici, pronašle ga kolege!

Zbog ovog dela, posle 60 dana skrivanja, mladić koji joj ne nametnuo ožiljke koji nikad neće zarasti, odležao je samo 30 dana u pritvoru, a ni tih mesec dana, kako M. A. kaže, ne bi bio iza rešetaka da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije “izvukao slučaj iz fioke”. Nemanja S.  je izabrao da se brani ćutanjem.

silovanje
silovanje / Izvor: Profimedia/ilustracija

Vest o silovanju devojke u Resniku prošle godine u oktobru odjeknula je u svim medijima. Ona, za razliku od svog silovatelja ne ćuti, već prvi put otvoreno govori o noći koju nikada neće moći da zaboravi. M. A. iskreno kaže da joj nije svejedno što će javnost upoznati sa svime što je preživela, ali ističe da je skupila hrabrosti samo da bi silovatelja stigla zaslužena kazna.

M. A. je silovana u noći izmedu petka i subote, 7. i 8. oktobra 2016. godine. Tome je prethodio dogovor sa drugaricom Tamarom, koju je upoznala na splavu na kojem su zajedno radile u aprilu prošle godine. Pre nego što su se 6. oktobra dogovorile da se vide sutradan, nisu izlazile zajedno ali su se povremeno čule putem društvenih mreža. U međuvremenu promenila posao, i u trenutku kada je silovana radila je u jednoj kladionici.

– Pitala sam je sa kim ćemo izaći a ona mi je rekla sa njenim društvom. U suštini, to mi nije bilo važno. Na dan kada je tebalo da se vidimo, dakle 7. oktobra, pustila mi je poruku oko 22 sata i pitala me je da li ostaje dogovor. Potvrdila sam joj, na šta mi je kazala da će doći da me pokupe kod “Mekdonaldsa” na Novom Beogradu, ne precizirajući ko će doći i kako. Kada je došao taj trenutakušla sam u crveni automobil ali se ne sećam da li je bio “reno” ili “pežo”. U njemu su bili Tamara i dvojica mladića – priča M. A. 

Silovanje
Silovanje / Izvor: Profimedia

Na mestu suvozača bio je Tamarin dečko Bogdan, a na mestu vozača mladić koji se našoj sagovornici predstavio kao Veselin. Ispostavilo se da to nije njegovo pravo ime. On je Nemanja.

– Njih dvojicu nikad ranije nisam videla a njenog dečka sam saznala dan pre. Bogdan i Veselin, odnosno Nemanja su se smejali. Pitala sam Tamaru šta im je, rekla mi je da se opustim i da ne brinem. U toku vožnje sam od “drugarice” saznala da idemo u kuću njenog dečka da “blejimo”. Veselin je sve vreme ludački vozio, skretao prebrzo iz jedne trake u drugu, pa sam se uplašila da li ćemo živi stići – priseća se ona.

Put do te kuće, za koju se ispostavilo da je u Resniku, bio je dug. Naša sagovornica kaže da nije znala u kom delu grada se nalazi. Verovala je “drugarici”, pa je nije ni pitala na kojoj je adresi.

HOROR U PANČEVU: Pacijent oboleo od raka pluća skočio sa odeljenja bolnice

– Oko ponoći smo stigli u neko naselje, meni nepoznato, i stali ispred kuće, neosvetljene. Kapije nije bilo. Bilo je mračno, ulica je bila neosvetljena i neasfaltirana. Do kuće smo, koliko se sećam, došli tako što smo se penjali na neko brdo, nakon čega smo skrenuli levo. Ušli smo u dnevni boravak kuće i svi seli na ugaonu garnituru. Tamara i njen decko su sedeli jedan pored drugog, Veselin pored njih a ja na drugom kraju garniture – priča M. A. i dodaje da su pili sokove, nikakva alkoholna pića.

silovanje
silovanje / Izvor: Profimedia

U početku je komunikacija četvoro mladih bila normalna. Međutim, takva situacija trajala je svega 15-aminuta. Tada su Bogdan i Veselin počeli o seksulanim temama, i nepristojnim pitanjima.

– Pitali su me da li dobro d…., koja mi je omiljena poza, pri čemu je Bogdan komentarisao kako Tamara dobro d… Na sve to ona se samo smejala. Sva ta pitanja sam doživela kao omalovažavanje a pošto su mi rekli da su mlađi, rekla sam da me to ne interesuje i da su oni za mene klinci. U jednom trenutku Tamara i Bogdan su se našli ispod ćebeta, ispod kojeg su se ljubili i vaćarili. Bilo mi je neprijatno i bila sam ljuta na nju. Tada me je Veselin pitao da odem sa njim do trafike. Dvoumila sam se zbog čega mi je rakao: “Hajde, neću da te silujem, ne brini se.”

Pošto nisam znala šta da radim dok su ovo dvoje u ljubavnom zanosu, krenula sam. U blizini nije bilo trafike pa smo se duže vozili do nje. Imali smo normalnu komunikaciju u kolima. Do trafike, na kojoj ne znam šta je kupio, otišao je sam, dok sam se ja u automobilu dopisivala sa drugom na Fejsbuku. Pakao sledi kad smo se vratili u tu kuću – kroz suze govori M. A.

Dvojac je i dalje bio ispod ćebeta. Veselin ju je pozvao da pređe u drugu sobu, kako bi ih ostavili same:

– Pitala sam ima li u drugoj sobi televizor, na šta se on okrenuo drugu i rekao Bogdanu: “Čuješ li šta ona pita?”. Prokomentarisala sam da ne znam šta je tu smešno. Kada smo ušli u tu drugu sobu, Veselin je legao na bračni krevet i rekao mi da ga izmasiram. Odbila sam, a on mi je uzvratio da bi mi bilo bolje da se smirim, i da dođem da mu ga cokim. Tada sam drugu na Fejsbuku nagovestila da će mi verovatno trebati prevoz. Rekla sam Veselinu da želim kući, i da mi da adresu na šta mi je odgovorio da će me voziti kada on bude hteo, i da se smirim da me ne bi razvukao po podu. Odgovorila sam mu da ne glumi kriminalca jer je on za mene klinac, a on je tada ustao, uhvatio se za kaiš i rekao mi: “Dođi da mi p….

Silovanje
Silovanje / Izvor: Profimedia/ilustracija

Prišao mi je, ponovio mi istu rečenicu, uhvatio me za kosu i bacio na pod, pri čemu sam udarila potiljkom o patos. Uhvatio me je za kosu i vukao sve do dnevne sobe gde su bili Bogdan i Tamara. Udario mi je šamar, a onda se okrenuo ka Bogdanu i rekao mu: “Da li sam ti rekao da ću da je razvučem?, a onda meni: “Takvima kao što si ti pišam u usta” i dodao da će da mi odseče prste. Molila sam Tamaru za pomoc. Sve što je imala da kaže bilo je: “Pa šta ja da radim”.

Uspela je da ode do toaleta. Drugu Goranu pustila je poruku da joj treba pomoć.

– Tražila sam od svih njih da mi daju adresu. Nisu hteli. I dalje sam se dopisivala sa Goranom, što je Veselin primetio pa me je pitao sa kim se dopisujem. Kada sam mu rekla sa dečkom, oteo mi je telefon i otišao u drugu sobu. Bogdan i Tamara su nestali iz dnevnog boravka. Pokušala sam da pobegnem iz kuće, bila je zaključana. Tada mi je Veselin, koji je pobesneo jer sam se žalila Goranu, rekao da imam dva minuta fore da se smislim da li ću da spavam sa njim ili će mi baciti telefon. Preklinjala sam ga da ne radi to jer ga još otplaćujem a nemam novca. Govorila sam mu da sam neobrijana, da imam kondilome samo da mu se zgadim. Izvinjavala sam mu se ako je nešto pogrešno protumačio. Nije vredelo. Zapovednim tonom mi je rekao da uđem u sobu – drhtavim glasom priča M. A.

UŽAS U BEOGRADU: Pokušao da iskoči iz tramvaja, OSTAO RASKOMADAN NA ŠINAMA! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO)

U sobi, koja nije imala struju, bili su samo bračni krevet i ormar. Zaključao je vrata. Tražio joj je da se skine. Preklinjala ga je da to ne radi.

– Bacio me je na krevet. Pala sam na leda. Na silu mi je svlačio pantalone. Povlačila sam ih na gore a on ih je i dalje svlačio. Okrenuo me je na stomak, rukama me uhvatio za desnu ruku i desnu butinu, celom težinom legao na mene, svukao mi donji veš i ušao… Kada je završio rekao je: “Da li je moralo sve ovo da se desi da bi te j…?“, i izašao iz sobe. Pri izlasku iz kuće rekao je Bogdanu da me pusti kad mu on da znak – kaže ona.

Prošlo je dosta vremena dok je M. A. napustila ovu kuću. Čim je izašla pozvala je Gorana, kojem je Veselin sa njenog telefona pustio poruku da je u bisokopu. Bojala se da je Veselin negde ne sačeka. Trčala je niz neku nizbrdicu i stigla do stanice “Straževica”. Tada je Goranu rekla gde se nalazi.

– On je u jednom trenutku morao da prekinem vezu pa sam pozvala tatinu ženu. Dok sam sa njom pričala, nedaleko od mene se zaustavio crveni auto. Verujem da je bio on. Zadržao se minut, dva a onda otišao. Goran je došao po mene i odvezao me u Urgentni centar a zatimi u policijsku stanicu u 29. novembra – kaže M. A.

Sa policijom je sutradan našla kuću u kojoj je silovana. Sledeći šok doživela je posle dva meseca, kada je išla na prepoznavanje svog silovatelja.

– Tek posle dva meseca od svega predao se sa advokatom. Morao je da se preda jer su svi znali da se krije u Rakovici kod rođaka. Sve je pokrenuto s mrtve tačke zahvaljujući ministru Stefanoviću, kojem sam neizmerno zahvalna. Ipak je on brat policajaca. Odmah sam ga prepoznala iako se ugojio i pustio bradu. Odmah sam počela i da se tresem i plačem. Peživela sam sve isto – rekla je M. A.

Zrenjaninac čitav dan maltretirao majku: Šamarao je i pljuvao dok žena nije pobegla?

Veselin, tačnije Nemanja S. u pritvoru je bio 30 dana. Izašao je oko božićnih praznika. U međuvremenu su saslušani svi svedoci. Prema recima M. A., Tamara je izjavila da nije znala šta se dešava pa čak ju je zanimalo da li su M. A. i Veselin započeli vezu. Interesantno je da se njena i Bogdanova izjava nisu poklopile.

– Ne znam kada će biti suđenje. Mislim da ću to prilično čekati, ali idem do kraja. Kad čovek doživi što sam ja, zanemi. To je kao san. Kao košmar. Ne budeš svestan šta se dogodilo. Ne možeš da veruješ. Užasno je živeti sa tim.

Na pitanje koje su joj i u policiji i tužilaštvu a koje smo joj i mi postavili – koliko je trajalo, kaže:

- Meni večno.

 

Piše:
Srbija Danas / Telegraf
22.03.2017. 12:51