fbpx
Skip to main content
Aleksandra K

"SVAKA KAZNA OSIM DOŽIVOTNE OSTAVLJA MOGUĆNOST DA SE PONOVI" Oglasila se majka devojčice uoči presude

Foto: Youtube/Printscreen
Jovanović je devojčicu koja je tada imala 12 godina oteo 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu u 7.25 časova

- Nadamo se da će dobiti doživotnu kaznu zatvora. Posle onih svojih zlodela koja je učinio, normalno je da tako nešto i bude. Ko bi voleo da on dobije priliku da jednom opet bude na slobodi - niko. Prvenstveno mi, a potom i svi drugi, znate i sami šta je i kako je bilo.

UHAPŠEN VOZAČ (19) "AUTOMOBILA SMRTI" U NIŠU: Mladiću iz Beograda određeno zadržavanje nakon stravične tragedije

UHAPŠEN VOZAČ (19) "AUTOMOBILA SMRTI" U NIŠU: Mladiću iz Beograda određeno zadržavanje nakon stravične tragedije

OVO JE DEČAK (12) KOJI JE TRAGIČNO POGINUO U NIŠU: Nestanak sinoć prijavila majka, pokosio ga vozač audija (FOTO)

OVO JE DEČAK (12) KOJI JE TRAGIČNO POGINUO U NIŠU: Nestanak sinoć prijavila majka, pokosio ga vozač audija (FOTO)

JOŠ JEDNA ŽRTVA AUDIJA SMRTI U NIŠU: Telo dečaka pronađeno pored puta, majka ga tražila celu noć

JOŠ JEDNA ŽRTVA AUDIJA SMRTI U NIŠU: Telo dečaka pronađeno pored puta, majka ga tražila celu noć

Ovim rečima Aleksandra K., majka dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola, koju je pre godinu dana oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović (47) iz Malče izrazila je očekivanja pred današnje sudsko ročište na kojem će biti saopštena presuda manijaku koji je poznat pod zloglasnim nadimkom "Malčanski berberin" zbog bolesne opsesije da šiša svoje žrtve.

Aleksandra ističe da sa nestrpljenjem čekaju presudu Višeg suda u Nišu, navodeći opet da bi svaka kazna osim doživotne robije, bila rizik da se slična situacija ponovi.

- Svaka druga kazna bi ostavljala mogućnost da se ovako nešto opet ponovi, dali bi mu mogućnost da on može opet da učini nešto nažao nekom detetu. Teško je bilo svih ovih meseci gledati ga u sudnici i proživljavati ponovo sve te teške trenutke. Ćerka je sada dobro, hvala Bogu. Malo smo samo svi nervozni, očekujemo da vidimo kakva će biti presuda - kaže Aleksandra.

Ona će izricanju presude prisustvovati sa suprugom Robertom, dok devojčica neće biti prisutna.

Hapšenje
Hapšenje
FOTO: Youtube/Printscreen/Masan Lekic Official
Presuda na dan kada je uhapšen

Presuda Jovanoviću biće izrečena na dan kada je tačno pre godinu dana, 5. januara 2020. godine, uhapšen na groblju u Malči posle 17 dana najveće potere na ovim prostorima u kojima je učestvovalo oko 800 policajaca, pripadnika snaga bezbednost i dobrovoljaca.

Jovanović je devojčicu koja je tada imala 12 godina oteo 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu u 7.25 časova, presrevši je na putu do škole. Prevejani manijak, koji je zbog otmica, silovanja i krađa u zatvoru proveo više od 22 godine života, na prevaru je naveo dete da uđe u njegova kola "fijat punto", koja je prethodne večeri ukrao u Malči. On je devojčici rekao da je novi električar koji radi u njnoj školi i zamolio je da mu pokaže put. Devojčica je ušla u auto, i počela je višednevna drama kakvu Srbija nije videla.

Istraga protiv Jovanovića pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta za šta je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora. Suđenje Jovanoviću odvijalo se iza zatvorenih vrata zbog zaštite interesa oštećene devojčice. Iz istog razloga zvanično nije saopštena ni kvalifikacija krivičnog dela.

Na jednom suđenja Jovanović je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje. Psihijatrijskim veštačenjem je bilo utvrđeno da nije duševno oboleo ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti. Ocena neuropsihijatra veštaka na suđenju 2006.godine bila je nedvosmislena: postoji velika verovatnoća da će delo da ponovi čim se bude našao na slobodi.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd