fbpx
Skip to main content
Stefan Filić

"SVE JE TRAJALO DVA MINUTA" Otkriveni detalji kobne noći - nastavljeno suđenje osumnjičenima za Stefanovo ubistvo

Foto: Facebook/Milica Milenković
Svi su ostali pri svojim iskazima


Višim sudom u Smederevu u petak je nastavljeno suđenje Nikoli B. (20) i Mitru P. (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane, 2. februara, ispred diskoteke.

SVAKA DRUGA ŽENA OBOLI OD OVE BOLESTI! Ovako ćete se rešiti simptoma

SVAKA DRUGA ŽENA OBOLI OD OVE BOLESTI! Ovako ćete se rešiti simptoma

PUCNJAVA U VRBASU! Mladić ranjen vatrenim oružjem, odbio da kaže ko je napadač?

PUCNJAVA U VRBASU! Mladić ranjen vatrenim oružjem, odbio da kaže ko je napadač?

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO U RAKOVICI REŠIO DA PROGOVORI! Ispričao šta se dogodilo kobne noći tokom POLICIJSKOG ČASA

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO U RAKOVICI REŠIO DA PROGOVORI! Ispričao šta se dogodilo kobne noći tokom POLICIJSKOG ČASA

Kao svedoci saslušani su rođeni brat pokojnog mladića, Andreja F. (16), kao i njihov drug, maloletni Milan R.

Oni su kobne noći bili sa Stefanom, a pred sudom su u petak tvrdili da su ga dvojica optuženih pretukli bez ikakvog povoda. Prema njihovim rečima, sve je počelo kada je Nikola, zbog smejanja, udario "ćušku" Milanu R., zbog čega je Stefan prišao u nameri da spreči sukob.

- Stefan je Nikolu čak i prijateljski potapšao po ramenu. Želeo je da se ovaj smiri, a Bojović ga je iz čista mira nekoliko puta udario pesnicom po glavi. Tada sam se umešao. Odgurnuo sam Nikolu, a onda je i mene udario - kazao je Andreja.

Potvrdio je i da je Nikola šutnuo Stefana u glavu dok je ovaj nepomično ležao. Andreja je naveo i da je video kako optuženi Mitar jednom pesnicom udara Stefana.

Milan R. ispričao je gotovo istu verziju događaja, koji je, kako su oba svedoka navela, trajao minut i po do dva:

- Video sam kako se Stefan, posle udarca Mitra, naslonio na parkirani auto. Ustao je, napravio korak, dva, a onda se srušio licem ka zemlji. Nije se pomerao. Nikola ga je tad šutnuo u glavu, kao što golman ispucava loptu. U to vreme već je stigla i patrola policije.

Sud je zatim suočio svedoke i optužene, i svi su ostali pri svojim iskazima.

Optuženi su na prethodnom pretresu ispričali drugačiju verziju. Nikola je tvrdio da nije udario Stefana, već da je on od nekoga zadobio udarac. I Mitar je tvrdio da nije udario pokojnog mladića, već da je sprečavao fizički sukob maloletnog Andreje koji je napao Nikolu. Oni za napad na Stefana krive Predraga S., dok su maloletni svedoci u petak negirali da je on uopšte učestvovao u svemu.

Nikola i Mitar optužnicom Višeg tužilaštva terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Stefan je preminuo 30 sati nakon batina, a obdukcijom je ustanovljeno da je "smrt posledica razarajućih, nasilnih povreda moždanih centara".

Snimci

Sa nadzornih kamera diskoteke skinuta su dva snimka na kojima je zabeležen događaj. Postoji snimak koji je zabeležila i kamera obližnje kineske prodavnice. Sud će u anrednom periodu odlučiti da li ih uvrstiti u dokazni postupak i prikazati na glavnom pretresu.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd