Skip to main content
 • Read more Šri Lanka Svet

  Prve FOTOGRAFIJE masakra na Uskrs: Krvavi tragovi po zidovima, tela po podu... POTRESNO (FOTO)

 • Read more Miroslav Lazanski Info

  "Šta ako tebi neko zalepi šamarčinu?" Skot pred srpskom decom OTCEPIO KOSOVO, Lazanski ga BRUTALNO spustio na zemlju!

 • Read more Delije Košarka

  BUDUĆNOST ČEKA PAKAO U PIONIRU: Četiri sata pre početka prodaje ulaznica ne vidi se kraj reda (FOTO)

 • Read more jagode Vesti

  Povećava se PROIZVODNJA JAGODA, gajenje sve više ISPLATIVO, ali morate da OBEZBEDITE na vreme vrlo VAŽNU STVAR!

 • Read more Makedonija Region

  SEVERNA MAKEDONIJA BIRA PREDSEDNIKA! Otvorena birališta, borba i za dostizanje cenzusa!

 • Read more Snežana Ristić Društvo

  "Grlim majku dok ljubi mrtvo dete i viče - DA TE POKRIJEM SINE" Zbog Snežaninih reči PLAČE SRBIJA (FOTO)

 • Read more Edvin Džekson Košarka

  POBRKAO LONČIĆE: Džeksonova izjava RAZBESNEĆE Delije pred MAJSTORICU! SRAMOTA šta je rekao...

Čaba Der

SRBIN SA NAJVIŠE CRVENIH POTERNICA Za pet meseci ubio tri osobe, policije sveta TRAGAJU ZA PLAĆENIM UBICOM

Foto: YoutubePrintscreen/Čaba Der
Za plaćenikom Čabom Derom (39) trenutno zbog ubistava tragaju policije tri zemlje: Srbije, Mađarske i Holandije, ali je pitanje koliko je ljudi, i to po nalogu, likvidirao ovaj Čantaviranin u protekle dve godine, od kada je pušten iz zatvora posle izdržane kazne zbog egzekucije Branislava Jelačića.

Likvidacije za koje je za sada osumnjičen počinio je za malo više od pet meseci, i to u različitim delovima Evrope, i trenutno je državljanin Srbije koji ima najviše crvenih poternica, posle narko-bosa Zorana Jakšića, koji je u zatvoru u Peruu zbog trgovine drogom i ubistava.

- Izrastao je u ozbiljnog plaćenika, o čemu svedoči njegova karijera po izlasku iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. Angažuju ga kriminalni klanovi širom Balkana da eliminiše nepoželjne, jer je verovatno i za ubistvo u Ivana Serdarušića u Holandiji, naređenje stiglo iz Hrvatske, odakle je žrtva poreklom. Uz to, Derovo znanje mađarskog jezika, kao i to što njegov rodni kraj gravitira ka Mađarskoj, pogodan je i tamošnjim kriminalnim grupama da ga vrbuju da za njih odradi najprljavije poslove - kaže sagovornik blizak bezbednosnim službama.

TRAŽE DOŽIVOTNU ZA "UBICU SA FEJSBUKA": Ubistvo studenta Miloša Mileusnića (23) podiglo Srbiju na noge!

TRAŽE DOŽIVOTNU ZA "UBICU SA FEJSBUKA": Ubistvo studenta Miloša Mileusnića (23) podiglo Srbiju na noge!

Upravo ta razgranata poslovna mreža širom Balkana, pretpostavlja se, omogućava Čabi Deru i da se posle likvidacije mete sakrije.

- U prvom mahu se sumnjalo da će ga organizator poslednje likvidacije, Nebojše Markovića u Beogradu, možda eliminisao da ga ukoliko padne ne razotkrije. Međutim, Der je beskrupulozan, ne zanima ga da li će ostaviti traga prilikom ubistva, i kao takav pogodan je da odradi još neke "poslove". Verovatno je utočište našao kod nekog za koga je već radio i ko će ga opet angažovati da eliminiše nepoželjnog bivšeg saradnika ili rivala. Informacije ukazuju da je radio i za kriminalne grupe iz uže Srbije, Hrvatske, Mađarske, ali i za crnogorske - ukazuje sagovornik.

Srpska policija je nekoliko dana posle zločina u Beogradu uhapsila Alena Ciglera, saučesnika Čabe Dera, koji ga je dovezao do žrtve, a ubrzo su i Mađari u Budimpšetu priveli i njegovu devojku Ninu. Verovalo se da oni imaju neka saznanja o mogućem Derovom utočištu. Međutim, ispostavilo se da oni ili ne znaju gde se Čaba krije, ili jednostavno štite trenutno najtraženijeg balkanskog plaćenika.

Uhapšen dok je voajerisao

O samoj ličnosti plaćenika Čabe Dera, koliko ga ne zanima da li će ga snimiti kamere dok ubija žrtvu i da li će biti identifikovan, možda najbolje svedoči to kako je uhapšen posle likvidacije u Novom Sadu. Naime, Der je tada uhapšen dok je voajerisao, gledao mladi par kako se mazi u automobilu. Stavljene su mu lisice na ruke i odmah je utvrđeno da je voajer u stvari ispalio smrtonosni hitac u Jelačića.

NOVI SAD Branislav Jelačić

Ozbiljnu kriminalnu karijeru, Der je započeo likvidacijom Branislava Jelačića, člana kriminalne grupe "Firma", 11. maja 2004. u novosadskom restoranu "Marina", i to naočigled brojnih gostiju. Izvadio je pištolj i hladnokrvno pucao u Jelačića, po nalogu Vojislava Škrbića, sa kojim je žrtva bila u sukobu zbog narko-tržišta. Priznao je zločin, osuđen je na 15 godina zatvora, a iza rešetaka proveo je malo manje od 13 godina.

Samo nekoliko meseci po izlasku iz zatvora, u septembru 2017, uhapšen je u Sarajevu, i to sa Baraninom Markom Gojčevićem. Kod njih su nađeni automatski pištolji sa prigušivačima, a sumnjalo se da je trebalo da likvidiraju Alana Kožara, vođu barske kriminalne grupe, kao osvetu za ubistvo Armina Muše Osmanagića, vođe rivalskog klana sa crnogorskog primorja.

AMSTERDAM Ivan Serdušić

U Čabinoj karijeri zatišje je trajalo skoro godinu dana, ali to ne znači da za to vreme nije po nečijem nalogu izvršio još neku likvidaciju, već da nisu nađeni dokazi koji bi ga povezali sa zločinom. Holanđanina poreklom iz Hrvatske Ivana Serdušića (62) likvidirao je hicem iz pištolja 30. jula 2018, naočigled brojnih gostiju italijanskog restorana u kome je žrtva sedela. Kamere su snimile njegov dolazak i odlazak sa mesta zločina, na kome je ostavio i DNK trag. Sumnja se da je Serdušićevo ubistvo naručeno zbog neraščišćenih odnosa u trgovini drogom.

Nepuna dva meseca posle likvidacije u Amsterdamu, 20. septembra, Der je opet na delu, ali u prestonici Mađarske, gde je na parkingu ubio kontroverznog biznismena Lasla V. Žrtvi, koju je primorao da klekne, pucao je u glavu, a zatim telo bacio u potok. Pretpostavlja se da je ubistvo naručeno, a u kolima Lasla V. nađeni su novac i droga.

BEOGRAD Nebojša Marković

Nebojšu Markovića ubio je dok je žrtva vadila dečja kolica iz automobila u naselju Banovo brdo.

Likvidaciju su snimile kamere, a Čaba Der se u momentu izvršenja smejao. Posle zločina, odvezao se u "puntu" u kome ga je dovezao saučesnik Subotičanin Alen Cigler. Za sada još nije utvrđeno po čijem nalogu i iz kog razloga je Der ubio Markovića.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd