Skip to main content
sahrana

"U KREVETU JE LEŽALA OBRIJANE GLAVE" Svetozar napao policiju krstom iz straha - doktorka otkrila detalje (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Svetozar je napao patrolu koja je došla pošto je prijavio da mu je supruga preminula.

Priča o Svetozaru P. (50), iz sela kod Koceljeve, koji je napao policiju krstom koji je napravio za svoju nevenčanu suprugu Leposavu P. (64) koja nije preminula, odjeknula je Srbijom, ali i dalje nije najjasnije šta se dogodilo.

Kruševac od MOZZARTA dobio teren u čast LEGENDARNOG BOBANA PETROVIĆA!

Kruševac od MOZZARTA dobio teren u čast LEGENDARNOG BOBANA PETROVIĆA!

OVO JE TINEJDŽER KOJI JE SEKIROM UBIO BABU! Rođak opisao jezivu scenu kod Kraljeva (FOTO)

OVO JE TINEJDŽER KOJI JE SEKIROM UBIO BABU! Rođak opisao jezivu scenu kod Kraljeva (FOTO)

SASLUŠAN MUŠKARAC KOJI JE IZAZVAO STRAHOTU KOD TAKOVSKE ULICE: Udario pešaka, pa pobegao - evo kako se branio

SASLUŠAN MUŠKARAC KOJI JE IZAZVAO STRAHOTU KOD TAKOVSKE ULICE: Udario pešaka, pa pobegao - evo kako se branio

Podsetimo, Svetozar je napao patrolu koja je došla pošto je prijavio da mu je supruga preminula. "Udovac" je na njih nasrnuo krstačom za ženinu sahranu kada su mu saopštili da je ona samo bila u nesvesti i da je živa.

Doktorka Emilija Lazarević ispričala je da je po dolasku zatekla bizaran prizor u kući - u krevetu je, pokrivena, ležala žena obrijane glave.

- Iza nje je bila sveća, a pored krst napravljen od letvi uvezanih kablovima. Odmah sam videla da je žena živa, čula sam njeno duboko disanje. Kada sam počela da je dozivam, ona je samo podigla obrvu, jer nije mogla da otvori oči. Nije mogla ni da govori - opisuje doktorka.

Tada je saopštila i policajcima i Svetozaru da Leposava nije preminula.

Svetozar
Foto: Facebook

- Tražila sam medicinsku dokumentaciju o njenom zdravstvenom stanju, što je Svetozara iznerviralo. Počeo je da viče, da baca papire po kući, da histeriše, pa su ga policajci izveli napolje.

U momentu kada je Svetozar napao policiju, doktorka je bila u kući kraj Leposave, ali je jasno čula da se u dvorištu nešto dešava.

- Policajci su mi rekli da je Svetozar nasrnuo na inspektora koji je javnom tužiocu saopštavao da je žena živa. Onda je polomio zadnje staklo na policijskom automobilu. Jedva su ga savladali i stavili mu lisice. Vikao je konstantno: "Vi hoćete da kažete da sam ja lud. Da ja ne znam da mi je žena umrla."

Tek u kolima saniteta Leposava je progovorila.

- Kada je došla sebi, počela je da govori. Odmah sam posumnjala da joj je davao neke tablete, jer dok smo stigli u Šabac, ona je skroz razgovetno pričala. Počela je i da se raspituje gde se nalazi Svetozar, a onda i da zapomaže: "On je ludak, ja se njega plašim" - objašnjava doktorka Emilija Lazarević.

Svetozar robijao za ubistvo

S druge strane, Svetozarov komšija Dragoslav P. (61) pokušao je da nas uveri u nešto drugo.

- Oni su u braku 15 godina, uvek su se lepo slagali. On je dobar čovek, iako je već bio na psihijatrijskom lečenju - priča Dragoslav.

Kako dalje navodi komšija, Svetozar je bio u zatvoru pre 20 godina jer je usmrtio strica Živorada.

- Verujem da se uplašio, kada je video kako Lepa leži i ne reaguje, da ga opet ne optuže za ubistvo. Zato je odmah zvao i Hitnu pomoć i policiju, a dok oni nisu došli, on je pozvao njenu ćerku iz prvog braka, napravio krst i kupio sveću. Problem je nastao kada su mu rekli da će da je odvedu u bolnicu. Rekao im je: "Dosad sam joj menjao pelene svaki dan, pa ću i dalje."

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd