fbpx
Skip to main content
Sahrana Irene

Irenin otac na kraju potresnog govora pozvao sve na ručak rečima "DOĐITE, SVADBA JE"! Svi zanemeli od BOLA

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Koliko tuge u Velikoj Plani

Irena Zlatković ispraćena je na večni počinak nešto posle 13 časova, a sahrani je prisustvovao veliki broj prijatelji i rodbine.

Niko nije krio svoju tugu zbog jezivog gubitka i tragične smrti mlade devojke, ali retko ko je zadržao suze nakon govora Ireninog oca.

IRENA SAHRANJENA U NEŽNOJ BELOJ VENČANICI: Jeziv srpski običaj u kome se mlade devojke oblače u belo

Moja Irena i njen Veljko... SLIKA koju je Irenin otac objavio uoči sahrane svoje ćerke KIDA DUŠU (FOTO)

- Ja nisam govornik ni za mnogo vesele stvari, ali neka sila me je naterala da progovorim vrlo mali broj reči. Da vam kažem da je ovo dete, Irena, Nadino i moje dete, ali nije obično dete. To je anđeo koji se vrlo retko rađa. Moja Nada i ja obukli smo našeg anđela u belo, da našeg anđela udamo danas. Svi prisutni ste svatovi, Irene i moje ćerke, neka vam Bog da sve najbolje. Neka niko od vas ne dozivi sudbinu koji je doživeo Nadin i moj anđeo. Nađ anđeo Irena počivaće ovde pored svog momka i ne daj Bože da bilo čije dete pravi svadbu kao naše dete ovako, sa suzama u očima završio je govor Irenin otac Momčilo.

Nakon njega, svim prisutnim obratio se ujak, koji je takođe rasplakao svojim govorom.

Beli pokrov preko njenog tela, a Irena u venčanici: Potresni prizori sa sahrane (FOTO)

Irenin otac pozvao je sve koji su došli da posle sahrane dođu na ručak, najpotresnijim mogućim rečima:

- Dođite, svadba je! Nije pravedno od Boga što je takva, ali svadba je!

Majka je nakon spuštanja kovčega u raku bacila crveni pa beli buket i jauknula: 

- Irena, ljubavi moja!

Podsetimo, Irena je bila apsolvent Medicinskog fakulteta, u Crnu Goru je otišla da radi u hotelu tokom sezone, da bi pomogla roditeljima koji su nezaposleni i bratu, svršenom studentu Pravnog fakulteta koji takođe nigde ne radi.

Veljko, koji je sa njom bio u vezi mesec i po dana došao je u Budvu da je obiđe. Pre kobnog sudara bio je na plaži Trsteno sa društvom, pozajmio je motor od prijatelja, njime je trebalo da Irenu odveze do Budve. Pošto se nije javljao na telefon ni posle pola sata, kada je uveliko trebalo da su stigli, njegovi prijatelji su pošli peške za njima i naišli na jeziv prizor, Veljka i Irenu poginule u udesu. Još uvek su nejasne okolnosti u kojoj je dvoje mladih Planjana izgubilo živote u sudaru motora sa "golfom" mojkovačkih tablica.

Zamenica osnovnog državnog tužioca u Kotoru Ljiljana Milić odredila je zadrđavanje od 72 sata vozaču "golfa" Miletu Šutoviću , a istraga bi trebala da utvrdi kako je došlo do kobnog sudara. Ono pto dodatno otežava posao istražnim organima je činjenica da je u momentu nesreće na putu Trsteno - Ploče bila velika gužva.

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd