Utorak 19. mar 2024.
Boris Tadić nakon odluke Suda UN o srpkom pitanju

Tadić se vozio u Šarićevom "audiju"?

Foto: Profimedia
Skupoceno vozilo oduzeto Bobanu Stoiljkoviću iz Vranja

Skupoceni "audi A8" koji je oduzet Bobanu Stoiljkoviću iz Vranja, kome se sudi zbog sumnje da je učestvovao u švercu kokaina za Darka Šarića, vozio je bivši predsednik Srbije Boris Tadić!

Ovo je pre nekoliko dana pred sudom izjavio Stoiljković, a otkrio je i ko je vozio još dva njegova automobila.

- Meni su oduzeti "audi", blindirani džip "tojata lend kruzer" i "bentli". "Audi" je vozio bivši predsednik Boris Tadić, a druga dva automobila koja su mi oduzeta takođe su data na korišćenje. Jednom, kad su me iz pritvora dovozili na suđenje, kod ulaza kroz koji prolazi marica u kojoj sam bio, video sam moju "tojotu". Pitao sam stražare ko to vozi, a oni su mi tada rekli da je dodeljena na korišćenje jednom tužiocu – rekao je Stoiljković tokom iznošenja odbrane u kojoj je negirao da ima bilo kakve veze sa trgovinom drogom.

Drama u Nišu: Posvađao se sa šeficom jer mu je promenila smenu, pa joj ZAPALIO AUTOMOBIL

Podsetimo, imovina za koju se sumnja da je pribavljena izvršenjem krivičnog dela, posle oduzimanja pripada Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom koja može da je rasporedi i da na korišćenje.

Stoiljković je tokom svog svedočenja rekao i da je "audi" koji je vozio Tadić platio 80.000 evra i da ne zna u kakvom stanju je taj auto.

Krivična prijava VANDALIMA koji su bacili deterdžent u FONTANU na Slaviji (VIDEO)

Podsetimo, odlukom Specijalnog suda Šariću, njegovim srodnicima i saradnicima privremeno je oduzeta imovina višemilionske vrednosti.

Postupak grupi Šarića, optuženom za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu i pranje 22 miiona evra, traje već devet godina.

Predsednik SDS i nekadašnji šef države Boris Tadić nije želeo da komentariše tvrdnje optuženog Bobana Stoiljkovića.

Štedeo sam da kupim kola

Posedovanje luksuznih kola koja su koristili najviši funkcioneri, Boban Stoiljković je objasnio time što ih koristi godinu dana, a potom ih prodaje i kupuje nova.

- Škola me nije zanimala. Zanimalo me je da privređujem i zarađujem. Poslednjih 20 godina sam radio non-stop. Sve što sam zaradio u inostranstvu doneo sam, čuvao i ulagao kao domaćin. Imam 40 godina i štedeo sam. Ako neko misli da zbog toga što sam završio srednju školu treba da sklapam šporete, onda je potpuno promašio – rekao je Stoiljković o svom imovinskom stanju.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd