fbpx
Skip to main content
Jelena Marjanović

VEŠTAK DOKAZIMA O TELEFONU OPTUŽUJE ZORANA MARJANOVIĆA, ODBRANA LJUTA: "Glumi Šerloka Holmsa!"

Foto: Srbija Danas
Veštak Vasiljević tvrdi, na osnovu "kretanja" Marjanovićevog telefona, da je on ubio suprugu Jelenu

Vasiljević je uporno tvrdio da je Zoran svesno isključio telefon uoči zločina, dok su branioci osporavali taj nalaz, pa su veštaka optužili da glumi Šerloka Holmsa!

MOZZART PROMO KVOTE:‭ ‬Mančester Siti‭ ‬2,00,‭ ‬Barselona‭ ‬1,75,‭ ‬Bajern‭ ‬2,02‭!

MOZZART PROMO KVOTE:‭ ‬Mančester Siti‭ ‬2,00,‭ ‬Barselona‭ ‬1,75,‭ ‬Bajern‭ ‬2,02‭!

Saobraćajna nesreća u Platičevu: Prevrnuo se automobil, put blokiran

Saobraćajna nesreća u Platičevu: Prevrnuo se automobil, put blokiran

"ČULA SE PUCNJAVA!" Potresne ispovesti stanara solitera na Novom Beogradu gde je izbio strahoviti požar (FOTO)

"ČULA SE PUCNJAVA!" Potresne ispovesti stanara solitera na Novom Beogradu gde je izbio strahoviti požar (FOTO)

Pljuštale uvrede

Prema mišljenju veštaka Vasiljevića, Zoran je bio blizu supruge Jelene (33) u trenutku kad je ona ubijena na nasipu u Borči. Takođe, Vasiljević je konstatovao i da je Zoranov mobilni telefon bio "nevidljiv" za bazne stanice tačno 26 minuta u vreme zločina, na osnovu čega je zaključio da je Marjanović tada svesno isključio telefon. 

Isti veštak je još u novembru prošle godine detaljno govorio o kretanju i aktivnostima Zoranovog i Jeleninog telefona, nakon što su njih dvoje došli na nasip u Borči kobnog popodneva. U zaključku veštak je naveo da je Marjanović "najverovatnije isključio svoj telefon od 16.38 od 17.04 časova", što je period u kom se, prema optužnici, desio zločin.

Nezadovoljni mišljenjem veštaka Vasiljevića, kojim je Zoran praktično "smešten" na mesto ubistva, branioci su angažovali stručnog savetnika i eksperta iz iste oblasti koji je demantovao Vasiljevićev nalaz. U međuvremenu je stigao i dopis iz "Telenora", u kojem stoji da se "svako isključenje i uključenje telefona registruje na mobilnoj mreži". 

Izuzetak je, prema toj analizi "Telenora", samo ako se telefon "neregularno" isključi, što znači da se iz aparata izvadi baterija dok je uključen. Navodno, samo u tom slučaju mreža ne registruje "isključenje" i "uključenje", već je aparat "nevidljiv" za bazne stanice.

Veštak Vasiljević je trebalo da se izjasni samo o tim spornim momentima koje pominje stručnjak iz "Telenora", ali on je ponavljanjem svog prethodnog nalaza razgnevio Zoranove advokate, koji su tražili njegovo izuzeće.

zoran-marjanovic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

 

- Stav odbrane je da veštak zalazi u sferu pravnih pitanja i izigrava ovde Šerloka Holmsa! Ovaj čovek nas zatrpava nekakvim podacima već mesecima, a izbegava da se konkretno izjasni. Nije mi jasno kako kaže da ne može tačno da rekonstruiše Zoranovo kretanje, ali s druge strane tvrdi da je on u tih 26 minuta morao da se sretne sa Jelenom - istakao je advokat Nikola Dumnić.

Njegov kolega Veljko Delibašić potom je podsetio na izveštaj "Telenora" u kom se navodi da bi isključivanje telefona moralo da bude registrovano, tvrdeći da je Vasiljević "ekstremno nestručan i da radi u korist policije i tužilaštva".

- Slušamo čoveka koji govori o svetskim standardima telekomunikacija, a razdaljinu između dve bandere u 21. veku meri koracima! On je svoje mišljenje izneo na 145 strana, dok je sa druge strane izveštaj operatera sa svim podacima dat na dve strane u kojima je sve rečeno - rekao je Delibašić.

Burne reakcije branilaca i opaske na račun veštaka nastavile su da se nižu jedna za drugom, a zahtev za njegovim izuzećem uglavnom su obrazlagali kvalifikacijama da je "pristrasan, nestručan i bahat". Sve te navode Vasiljević je odlučno negirao tvrdeći da je stručan i nepristrasan. Sud je, posle većanja, odbio zahtev odbrane i zakazao sledeće ročište za 16. jun.

Zoran Marjanović
Foto: Srbija Danas

 

Dva ključna dokaza

Veštačenje mobilnih telefona se, inače, smatra jednim od ključnih dokaza tužilaštva protiv Marjanovića, koji je tvrdio da je u periodu dok je Jelena džogirala nasipom šetao sa njihovom ćerkicom i da je bio udaljen oko 650 metara od kanala, gde je sledeći dan pronađeno njeno telo. Drugi ključni dokaz je blato sa njegovih pantalona, za koje je tokom istrage utvrđeno da se podudara sa onim iz kanala. 

Oruđe kojim je ubijena pevačica "Granda" nikad nije nađeno, a ostao je nerasvetljen i motiv zločina. 

Zoran: Nisam u vezi sa Gagom

Zoran Marjanović je potvrdio da je komponovao pesmu "Ljubavnica tuge" pevačici Dragani Roljić Gagi, ali je demantovao napise u pojedinim medijima da su njih dvoje u ljubavnoj vezi:

- Gaga i ja nismo u vezi, video sam je u životu bukvalno dva puta. Ona živi u Čikagu i tamo radi u jednoj avio-kompaniji. Imali smo poslovnu saradnju i to je to. Verovao sam da je odustala od pevanja, ali me je prijatno iznenadila kada mi je poslala pesmu sa završenim spotom. Drago mi je što nije završila u nekoj fioci. Po mom mišljenju, to je jedna lepa ženska pesma.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd